User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Ses Sistemi Problemi Yardım

Cemals - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ses Sistemi Problemi Yardım

Arkadaşlar Herkese Merhaba

2000 Model Sedan Honda civic aracıma ALPINE 20cm Subwoofer, Xetec 200.4 4 kanal anfiyi Ana ünite olan Pioneer DEH-1400UB anfinin 2 kanalına köprü yaparak bağlattım, hersey cok guzel sistem çalışıyor, Anfiye sadece subwoofer bağlı bu arada. fakat kendim diger 2 kanala da arka Oval leride bağlıyım diye kolları sıvadım, Teypten gelen RCA kablosunu anfiden çıkarıp Y kablo ile 4 kanalı bağladım, ovaller den tabi ses gelmedi Y kablosunu iptal ederek tekrar eski haline getirdim,
    bu arada anfinin 4 kanalıda çalışıyor subwoofer ı diğer kanaldan da bağlayıp test ettim sorun yok.
    Teyp ten arka hoparlöre direk gelen ses kablosunu anfinin 1 giriş kanalına test için bağlayıp Anfi çıkışından da oval e bir kablo çektim sorun yok çalışıyor, tabi bunu teyp açıkken bağlantıları yaptım hatta daha bağlantıyı yapmadan anfi ile teyp arasında kabloları tutarken bende şase aldı heralde o halde bile çalışmaya başladı buraya kadar da sorun yok sonra ovalleri iptal ettim tekrar eski haline sistemi getirdim sadece subwoofer bağlı.

Fakat subwoofer performansı birden çok ciddi derecede performansı düştü, acaba çıkışlardan birine sorunmu oldu diye düşünerek ten teypten gelen anfi RCA kablosunun bir tanesini çıkarttım subwoofer çalışmaya başladı fakat tek kanal çalıştıgı için rms değeride yine eskisine göre düşük, RCA kablosunun ikisini de taktıgımda nerdeyse tamamen bass performansı düşüyor mid bass gibi çok küçük mid bass sesleri geliyor.

acaba teyb in anfi çıkışlarından birini mi yaktım diye düşünüyorum? yalnız öğrendigim kadarı ile teybin anfi çıkışları zaten tek entegre devresi imiş yansa ikiside gider diye bir arkadas soyledi fakat problemi hala çözebilmiş değilim?

biraz uzun oldu ama detaylı olarak anlatmak istedim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taktığın çıkış soketi yanlış olabilir mi ? Ya da ayarlarını kurcalamis olabilir misin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok eminim yanlış değil, ovallerden vazgectim simdilik subwoofer 2 kanaldan çalışmıyor suan sadece tek kanal çalışıyor oda verimsiz tabi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 kanal anfiyi teypten 2 kanal gelip Y kablo ile tüm kanalları bagladıgımızda Pioneer teypler de Rear SP Preout SW gibi ayarlar var onları hangi ayarda bırakmamız lazım ki hem sub. hemde 2 ovaller çalışsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam, anfinin çıkışları doğru; anfinin çıkış ayarı doğru; teypten RCA doğru; ise eğer sıkıntı sizde olabilir ( kulaklarınız artık sese alışmış olduğu için az geliyor olabilir) mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok hocam, detaylı olarak ta yazdım zaten, anfinin 2 kablosu takılıyken ses cok kotu, rca nın birini sokunce duzeliyor. sanırım teyp te anfi cıkıslarından iri yanık gorunuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Once teybi rear sp out a al sonra anfiden bas bağlı olan kanalları lpf moduna çek ovalleride hpf moduna cek sıkıntı yok ise anfide güzel bir ses alman lazım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)