herkese selamlar.
2016 model duster aracımda önde bir çift koaksiyel alpine spg13c2 4 ohmda 50w rms gücünde hoparlör bulunmakta. arka kapılarda aracın orjinal hoparlörleri duruyor. hepsi şu anda teyp çıkışlarına bağlı. kafamda arka kapılara da aynı hoparlör çiftinden takmak ve 4 kanallı (50x4) alpine pmx-f640 amfiyle her bir hoparlörü tek tek 4 kanala sürmek vardı. sonra da alpine swe-815 aktif subwooferı alıp kapı ve bagaj içi yalıtımımı yapıp sistemimi tamamlayacaktım.. mono amfi alıp subwoofer sürmek gibi bir hedefim yok çünkü fazla bam güm bas istemiyorum. tizler şu haliyle de fazlasıyla tatminkar zaten. komponent hoparlör almayı, oval hoparlörleri ve bu markanın dışına çıkmayı düşünmüyorum.
şimdi gelelim soruma; acaba maliyeti biraz daha düşürmek adına arka kapılara hoparlör almayıp sadece ön kapılardaki koaksiyelleri 2 kanallı 4 ohmda 2x50w rms gücü olan alpine pmx-t320 amfiyle sürüp, bir de alpine swe-815 aktif sub'ı alıp işi bitirsem nasıl olur? arka kapılar orjinal ve teybe bağlı kalacak. sizce kulağımızı tatmin eder mi, yapmaya değer mi? üstteki anlattığım projeyle arasında seste çok fark olur mu? çünkü araçta sahneleme zaten önden olmalı diye biliyorum. umarım derdimi anlatabilmişimdir. değerli tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi almak isterim, şu kafa karışıklığım beni delirtecek...teşekkürler.
![]()