User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Astra H Sedan | Kapı Hoparlör Tavsiyesi

jRMix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Astra H Sedan | Kapı Hoparlör Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar,

Araç orjinalinde olan hoparlörlerin sağ tarafından böyle dikkat ettiğinizde ve bass'tan sonra hafif bi ses geliyor (cızırtı değil)
    Bugün bi oto sesciye gittim kapı açılıp bakılması lazım dedi benim kapılarda daha hiç açılmadı. Böyle basit bir konu içinde oto sesciye açtırmadım.
    Dinledi biraz evet biraz bozukluk var orjinal olduğu için yüksek bass ayarında merkeze zarar vermiştir dedi. (Orjinal teyp bass seviyesi +6'da)

350 lira fiyat çıkardı ancak aracımda kapı üstündede küçük olanlarda var galiba tweeter deniliyor onlarda var ama sağlamlar heralde internetten baktığım modellere göre bana biraz fazla geldi.

Öne : Sony XS-FB1630 16 cm 3 Yollu Oto Hoparlör 270wattt - 45 RMS

Arkaya : Sony XS-FB1330 240 Watt 13 cm Oto Hoparlör 3 Yollu

Taksam nasıl olur ? Öyle bass meraklısı değilim ama mevcut sistemden memnundum daha kötü olsun istemiyorum. Orjinal CD30 Mp3 teyp olacak anfi vs. düşünmüyorum.

Varmı tavsiye edeceğiniz güzel hoparlör ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu güncel arkadaşlar.

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşımın astra h aracına önlere pıoneer 16cm mid takımı kullandık tweterlar dikiz aynası hizasında arkadan güzel bir işçilikle yapıştırdım,16cm hoparlörün arkası biraz uzun geldi cama çarpma tehlikesine karşın kasnak kullandım kapıda delme kesme yapmamak için,arka kapılarıda açtık orj hoparlörleri attık yerlerine 13cm pıoneer 2way taktık,bence orjinal teyp ile arasında dağlar kadar fark oldu,orj hoparlör ile taktıklarımız arasında araç içerisinde dünya kadar fark var tavsiye ederim,ha bu arada sistemde anfi yok hepsi orj teyipten besleniyo
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

playhard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk önerdiğini corsada kullanıyorum memnunum cadence dinledim bi araçta çok fark var ama genede güzel sony ler. arkaya aynı serinin ovallerini alıcam hepsiburada kampanya yapmış

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    j kasa için aşağıdaki ürünü alıp kendim taktım cyclone multimedia ile birlikte kullanıyorum. gayet memnunum. her ihtimale karşı kasnak alarak kendiniz yapabilirsiniz montajını çok fazla tecrübe gerektirmez

http://www.hepsiburada.com/alpine-sx...OTALPSXE-1725S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşımın astra h aracına önlere pıoneer 16cm mid takımı kullandık tweterlar dikiz aynası hizasında arkadan güzel bir işçilikle yapıştırdım,16cm hoparlörün arkası biraz uzun geldi cama çarpma tehlikesine karşın kasnak kullandım kapıda delme kesme yapmamak için,arka kapılarıda açtık orj hoparlörleri attık yerlerine 13cm pıoneer 2way taktık,bence orjinal teyp ile arasında dağlar kadar fark oldu,orj hoparlör ile taktıklarımız arasında araç içerisinde dünya kadar fark var tavsiye ederim,ha bu arada sistemde anfi yok hepsi orj teyipten besleniyo
    Teşekkürler Hocam, bu mid dediğiniz ne oluyor zaten tweeter dikiz aynasının orda var onu değiştirmeyeceğim o sağlam,

Ön kapı altına Pioneer G1645R 16cm kullansam nasıl olur ? 3 yollu 2 yollu farkeder mi ? Bende orjinal teyp ile (Cd30 Mp3) ile kullanacağım. güzel bir değişim olduysa hemen değiştireyim. Orjinalden daha kötü olursa diye korkuyorum. Bu arada arkalara 13 cm yazıyor ama 16 cm takılabiliyor mu ? Montajını kendim yapsam direk yapabilirmiyim bu kasnak olayı nedir kutudan çıkmıyor mu ? yardımcı olursanız çok sevinirim hocam.

Alıntı playhard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk önerdiğini corsada kullanıyorum memnunum cadence dinledim bi araçta çok fark var ama genede güzel sony ler. arkaya aynı serinin ovallerini alıcam hepsiburada kampanya yapmış
    Teşekkürer, Bu arada arkaya oval oluyor mu hocam ? Sony güzele benziyor ama kimisi bass'ı yok demiş vs. çok bi bass beklentim yok ama orjinali gibi bass var mı ?

Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    j kasa için aşağıdaki ürünü alıp kendim taktım cyclone multimedia ile birlikte kullanıyorum. gayet memnunum. her ihtimale karşı kasnak alarak kendiniz yapabilirsiniz montajını çok fazla tecrübe gerektirmez

http://www.hepsiburada.com/alpine-sx...OTALPSXE-1725S
    Teşekkürler, Evet hocam acaba Alpine alsammı diyede düşündüm Alpine eskiden beri marka olarak güzel ama bu 2 yollu 3 yollu olayı nedir benim araca galiba tweeterlı almam gerekiyormuş biraz bilgi verebilirmisiz lütfen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jRMix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dinledi biraz evet biraz bozukluk var orjinal olduğu için yüksek bass ayarında merkeze zarar vermiştir dedi. (Orjinal teyp bass seviyesi +6'da
    Eleman direkt sıkmış. Yüksek bass ayarında merkez falan tam usta palavrası. Bozulacağı varmış bozulmuştur.

Driver tamir eden yerler oluyor. Driver konisinin etrafındaki kauçuk bağlantı ile koni arasında hafif yırtılma olabilir. Genelde tamir ediyorlar.

Ya da serviste yenisini taktır, acayip pahalı olacağını zannetmem.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bahsettiklerim 2 yollu yani hoparlörün tam ortasında tweeter var. ilave tweeter almana gerek yok. orjinal soket uymaz soketi kesmen veya paralel alman gerekir. bunu orjinal dışındaki tüm hoparlörlerde yapman gerekir. üşenmesem alıp önlere de takıcam gayet memnunum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eleman direkt sıkmış. Yüksek bass ayarında merkez falan tam usta palavrası. Bozulacağı varmış bozulmuştur.

Driver tamir eden yerler oluyor. Driver konisinin etrafındaki kauçuk bağlantı ile koni arasında hafif yırtılma olabilir. Genelde tamir ediyorlar.

Ya da serviste yenisini taktır, acayip pahalı olacağını zannetmem.
    Serviste taktırmayı düşünüyorum zaten eğer tamiri olursa yaptırırmda çünkü öyle bi bozukluk yada ses hışırtısı fln yok dikkatli dinlendiğinde bazen yapıyor mesela bugün denedim ses yapmadı akşam eve dönüşte bi ara yaptı kesti bende anlamıyorum ne oluyor birde sağ taraf olunca acaba diyorum soket vs. gevşediki diye servise uğramam lazım ama servis bulunduğum şehirde yok haftasonu şehirdışına servise gideceğim.

Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahsettiklerim 2 yollu yani hoparlörün tam ortasında tweeter var. ilave tweeter almana gerek yok. orjinal soket uymaz soketi kesmen veya paralel alman gerekir. bunu orjinal dışındaki tüm hoparlörlerde yapman gerekir. üşenmesem alıp önlere de takıcam gayet memnunum
    orjinalde tweeter yok gibi duruyor acaba uymazsa mı diye sormuştumda ben 3 yollu'da alabilirim veya serviste orjinalde alabilirim haftasonu servise bi gideceğim zaten.

By_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 Takım JBL Mid tertemiz kullanırsın Önlere kasnak ile 16cm oluyor ama uymaz ise 13cm jbl arkayada 16cm gayet tatmin eder. ben anfide kullanıyorum çok memnunum
    05 Civic Vtec ||
    Emre Ayg..

Herşey Türklük için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 Takım JBL Mid tertemiz kullanırsın Önlere kasnak ile 16cm oluyor ama uymaz ise 13cm jbl arkayada 16cm gayet tatmin eder. ben anfide kullanıyorum çok memnunum
    Önler zaten 16 arka 13 hocam arkayada 16 takılabiliyomuş kasnak ile heralde tam bilgim yok ama anfi yok bende zaten orjinal cd30mp3'ün verdiği 4x20w JBL Mid takımlar bu sisteme biraz fazla gelmezmi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsettiğiniz hoparlörlerden Corsa B GSI aracıma aldım, Vectra C 2006 model aracımın ön hoparlörlerinin eline su dökemeyecek kadar zayıf bassları ancak mid-range ve tiz olarak ibretlik bir kaliteye sahip. Amfisiz olarak subwoofer'ı destekleyebilir, ezici olarak da bastırır o bass sesleri. Ön kapılardan tiz-mid sesleri alıyorum, pandizottan da kıytırık 2 adet oval hoparlörden de bassları sağlıyorum, mutlu mesut devam ediyoruz, gerçi sağ hoparlörlerde cızırtı var, düşük ses kalitesi gibi dız dız ediyor, sanırım yanlış bağladık Ancak ne kadar doğru bağlanırsa bağlansın bass frekanslarda oldukça zayıf hoparlörler, teybin zayıf diyecekler olacaktır, resimden siz anlayın mevzuyu

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende birsey sorucam amfisiz iki tane oval taksam bagaj tarafina orjinal teyp kaldirirmi ? Pioneer 4x50 cikisli teyp var ?

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metin_1989 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende birsey sorucam amfisiz iki tane oval taksam bagaj tarafina orjinal teyp kaldirirmi ? Pioneer 4x50 cikisli teyp var ?
    olur,güzel çalar
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)