konuya yazıcaktımda çöcm bulmuş, guzel sistem ama biraz çorba olmuş
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
Loading site please wait...
M- Acoustic M 1000.1 Amfi bu mono amfiyle subwooferi beslesek yanarmı zamanla jamesonada alırsam 4 adet hoparlörü bağlasak 2 amfi için kapasitör gerekirmi jamesonda anten çıkışı var teybi kapatınca amfinin elektriğide kesiliyo monoyuda böyle bağlasak kapasitör gerekirmi (araba çalışmıyoken müzik dinlemiyorum %95 gezerken dinliyorum) 2. amfi içinde yine aküden arkaya kadarmı kablo çekilmeli yeniden kablo seti almam gerekirmi orj teypte soundmagus çevirici var y kabloyla çoğaltılmalımı 2. çeviricimi alınıp takılmalı yüksek ses gibi amaçlarım yok sadece bagajdaki makinayı doyurabilmek istiyorum
meşhur doymak bilmeyen subumuz
Sony Kabinli 1800W 12inc
Bu yazdıklarını birer soru cümlesine dönüştürsen olmaz mı sonlarına soru işareti koysan olmaz mı her cümleden sonra alt satıra geçsen daha okunaklı olmaz mı soru olmayan cümlelerin sonuna nokta koysan olmaz mı bu şekilde daha okunabilir olmaz mı yani göktürk yazıtları ya da sümer tableti görüntüsünden çıkmaz mı
Ne dersin![]()
Düzeltmeyle ayarlayacaktım ama üşendim sonradan hocam kusura bakmayın
Loading site please wait...
M- Acoustic M 1000.1 Amfi bu mono amfiyle subwooferi beslesek yanarmı zamanla ?
jamesonada alırsam 4 adet hoparlörü bağlasak 2 amfi için kapasitör gerekirmi ?
jamesonda anten çıkışı var teybi kapatınca amfinin elektriğide kesiliyo monoyuda böyle bağlasak kapasitör gerekirmi ?
(araba çalışmıyoken müzik dinlemiyorum %95 gezerken dinliyorum).
2. amfi içinde yine aküden arkaya kadarmı kablo çekilmeli ?
yeniden kablo seti almam gerekirmi ?
orj teypte soundmagus çevirici var y kabloyla çoğaltılmalımı 2. çeviricimi alınıp takılmalı ?
yüksek ses gibi amaçlarım yok sadece bagajdaki makinayı doyurabilmek istiyorum
meşhur doymak bilmeyen subumuz
Sony Kabinli 1800W 12inc
şimdi okunup cevaplanabilir halde
amfi gücü hoparlörün kullanabileceği güçten daha az olmalı. senin aletlerinde hoparlörün yanması mümkün gözükmüyor. mümkünse amfiyi 1,000W'ın altında alabilirsin, maliyetini de düşürürsün.
bu arada 1,000W RMS değeri mi? bana RMS'ten çok anlık peak power gibi geliyor. 1,000W'lık subwoofer'ı sonuna dayarsan araba patlayabilir.
hiçbir yerde kapasitör kullanmana gerek yok.jamesonada alırsam 4 adet hoparlörü bağlasak 2 amfi için kapasitör gerekirmi ?
jamesonda anten çıkışı var teybi kapatınca amfinin elektriğide kesiliyo monoyuda böyle bağlasak kapasitör gerekirmi ?
(araba çalışmıyoken müzik dinlemiyorum %95 gezerken dinliyorum).
2. kabloya gerek yok. elektrik altyapısı için çeşitli terminaller var, bunlar sayesinde istediğin kadar cihazı bagajda tek kablo ile aküye bağlamış olursun.2. amfi içinde yine aküden arkaya kadarmı kablo çekilmeli ?
yeniden kablo seti almam gerekirmi ?
çeviricini anlamadım. teybinin preamp çıkışı yok, direkt hoparlör çıkışlarını anfine bağlamak için mi gerekiyor?orj teypte soundmagus çevirici var y kabloyla çoğaltılmalımı 2. çeviricimi alınıp takılmalı ?
yüksek ses gibi amaçlarım yok sadece bagajdaki makinayı doyurabilmek istiyorum
yüksek ses amacın yok ise 1,000W'lık subwoofer sana şöyle sorunlar çıkarır;
- dana gibi bir driver olur, bu da koskoca bir kabinet gerektirir. bagajın dolar. kabinet eşek ölüsü gibi olur. arabada habire bu yükü taşırsın.
- fiyatı yüksek olur.
- sesini açabilirsin, bu sefer diğer hoparlörlerine göre alt frekansların seviyesi yukarı zıplar; sonuç dengesiz bir uğultu olur.
- e bu subwoofer 1,000W; bunu 800W'lık amp ile çalıştırayım hakkını vereyim dersin, bi de onun fiyatı eklenir.
gönderdiğin sayfa hepsiburada sitesinden, teknik özelliklerini yazmışlar (doğru olduğunu kabul ediyorum)
referans alacağın güç nominal (RMS) değerdir. bu durumda 1,000W'lık amfiye bunu takarsan hoparlörü yakma/yırtma ihtimalin çok yüksek. 200W-350W arası bir amp doğru seçim olur.Tepe Gücü: 1800W
Nominal Güç: 420W
değerleri doğru hocam sub'un benim anlamadığım amfide 3 çıkış var
1000 watt RMS @ 1 ohm
650 watt RMS @ 2 ohm
450 watt RMS @ 4 ohm
benim sub 4ohm'a bağlanamayacakmı ? o zamandada sıkıntı çıkarır youtubede bi arkadaşta gördüm bu amfi pioneer 1400w 400 rms sub kullanmış sonra çiftlemiş en son cadence sub bağlamış
https://www.youtube.com/watch?v=XnF7...gU5dg&index=18
bu olaylara girmişsin ancak bilgi eksiğinden hep bir karmaşa mevcut. youtube, hepsiburada, google karışımından ancak çorba çıkar. bu nedenle önce dikkatli okumanı, elektronik & müzik sistemlerinden anlayanlara birkaç kere danışmanı tavsiye ederim.
mesela yukarıda yarbay gayet güzel bilgiler yazmış, linkler vermiş. onların üzerinden bir daha dikkatli bir şekilde geç. yarbay satın aldığın hoparlörün driver'ının teknik bilgi dokümanını vermiş. senin esas alacağın yer orası. subwoofer'ını anlayıp amfisini seçmek için önce orayı incelemen lazım.
driver'ı incelersek;
1. driver'ının modeli XS-NW1200.
2. bu modelin empedansı 4ohm (bu değeri dokümanda bul).
3. gücü ses düğmesinden sen arttırırsın, driver o güce sahip alternatif akımı ses dalgasına çevirmek için çalışır. bilgi dokümanı diyor ki XS-NW1200 anlık olarak en fazla 1,800W kabul edebilir. düzenli olarak en fazla 300W kabul edebilir (bunları da dokümanda bul).
daha sonra elindeki amfiyi düşün. kaç ohm'da kaç watt verebiliyor? bu değerler anlık mı (peak), nominal mi (RMS)?
ayrıca amfinin teknik bilgi dokümanını bul. onu da anlamak lazım.
son olarak deck çevirici olayını anlamadım. neyi neye çeviriyor?
hocam deck çevirici orj teyplere amfi çıkışı sağlamak için kullanılır bi ucu teybe bağlancak kablolar diğer ucu ise rca çıkışıdır bunlarla arkaya amfi kabloları çekilir
ses konusu hakkında pek bi bilgim yok benimde bildiğim 4 ohm ve düşündüğüm amfi 4 ohmda 400- 450w rms veriyor m acoustic markası iyi bir marka bildiğim kadarıyla buraya kadar bilgim var
boşa çıkıcak 505 amfimlede alıcağım hoparlörleri beslemeyi düşünüyorum bu kadarlık bi giriş seviye sistem dizme planım var
işi kötü yanı burda amfi sub'a yetermi ağırmı gelirmi diye soruyorum ama bana amfinin ve sub'un teknik verileri veriliyor inanın anlamıyorum okuluydu eviydi günlük yaşantısıyla kafamda boşluk yok bu amfiyi alıp aracıma bağlatınca buraya 3-4 farklı kişinin yorumu gelicek o amfi alınmaz değişmesi lazım vb. ama iş işten geçmiş olucak benim istediğim bu iş olurmu olmazsada mono amfi tavsiye (öğrenci bütçesi) ile yaptığım göz önünde bulunurularak![]()
senin işini dükkan çözer
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)