Merhaba arkadaşlar
Aracımda halihazırda şu an ön kapılarımda apocalypse m61se sylvester 130 rms midrange mevcut
tweeter olarak tss20 kullanıyorum.
arka kapılarımda hertz ck165 komponent mevcut 65 rms
forx 300rms subwoofer mevcut bunları
bass ve ön kapı hoparlorlerim için reiss audio 4x200rms ab class amfi ile besliyorum. bass köprü değil 4 ohm 3 kanal aktif kullanıyorum çünkü dyno testinde amfi 260rms kadar çıkıyor bass ı yakmamak için bu şekil kullanıyorum.
tss20 ve ck165 komponent için hertz hcp4d amfi kullanıyorum oda kanal başı 65rms ses veriyor.
ön kapıdaki apocalypselerimi arka kapıya aktarıp ön kapıya bir hoparlor almak istiyorum.
yine apocalypse alacaktım ancak m61se den farklı olarak m60SQL modelini gördüm 150rms görünüyor bu hoparlorlerin ikisi arasındaki fark nedir. rms olarak SQL modeli daha fazla olmasına karşın teknik verilerde 100-15500hz arası çalarken m61se , m60sql 100-13000hz çalar diyor. karakter olarak ön kapılara daha detay çalacağını düşündüğüm için bu sql modelini almak istiyorum amfilerim de en verimli şekilde nasıl kullanabilirim 2ohm düşürüp ön arka apocalypseleri reiss amfi den güç alsam problem yaşar mıyım acaba ?