User Tag List

2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Noname ile Marka İzolasyon Farkı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Noname ile Marka İzolasyon Farkı

Selamlar arkadaşlar,

Golf 7 için ses izolasyonu yapıyorum. 1. kat olarak arabada Dynamat SuperLite uygulaması zaten var. Şimdi 2. kat için kararsız kaldım: markalı sünger/kompozit ürünler mi, yoksa noname/yerli süngerlerle benzer sonuç alınır mı?

Karşılaştırdığım ürünler:
    • STP (Sonora/Bromo vb.)
    • Dr.Artex (Integra)
    • CTK (Elastic/SilenceFix)
    • Adetaş tarzı noname/yapışkanlı süngerler

Elimde şu an Adetaş olarak:
    • 5 mm kapalı hücre
    • 5 mm açık hücre
    • ayrıca 6 mm kapalı hücre rulo da var.

Şu an deneme olarak:
    • tavana ve arka iç wheel-arch (bagaj içinden erişilen davlumbaz sacı) bölgelerine 5 mm açık hücre Adetaş uyguladım. Mantığım şuydu: bu bölgelerde boşluk var, ezilme olmayacak, açık hücre de özellikle tiz/orta frekansı daha iyi emer diye düşündüm.

Fakat çevremdeki kişiler “bu işe yaramaz, mutlaka STP/CTK/DrArtex gibi markalı ürün kullanman lazım” diyor. Ben de şu sorulara net cevap arıyorum:
    1. Sizce markalı ürünlerin (STP/DrArtex/CTK) gerçek farkı nerede ortaya çıkıyor?
    • ısı dayanımı, yapışkan kalitesi, koku/VOC, uzun vadede ezilme (compression set), nem/yoğuşma yönetimi, tutarlı yoğunluk/kalınlık vs. gibi konularda mı?
    2. Adetaş gibi açık/kapalı hücre sünger kullanan oldu mu? Özellikle tavan ve wheel-arch bölgelerinde uzun vadede sorun (koku, nem tutma, sarkma, yapışkan salma) yaşadınız mı?
    3. Benim ana hedefim yol uğultusu (90–140 km/h). Bu hedefte sizce en çok farkı hangi bölge ve hangi malzeme tipi yaratıyor?
    • “bariyer/mass layer (Integra gibi) + decoupler” mı, yoksa köpük/absorber yeterli mi?
    4. Elinde ölçüm veya karşılaştırma olan var mı? (aynı asfalt aynı hız dB/spektrum gibi)

Amacım marka kötülemek değil; sadece bütçeyi doğru yere harcamak. Tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuna selam bu sorulara sanıyorum en doğru cevaplardan birisi subigarage Özkan tarafından gelir ama o da yapmayacağı iş için bilgi alışverişi yapar mı bilemiyorum. Zira bu tarz bir soru sorulduğunda markalar harici olanlara direk çöp muamelesi çekiyor.
    Superlite titreşim sönümleyici tek basına çok izolasyon etkisi yok asıl fark 2. katta çıkacak.
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler