User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 20 ile 33 arası

Konu: Kıcker comp. 38'lik

ccc_mk1
    Misafir
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim verdiğim değerler hoparlörden bir metre uzaklıkta alınan sesin şiddetini gösteren kuru kabinsiz değerlerdir yani subwoofer araç üzerinde iken db oranları düşmez aksine sizinde söylediğiniz gibi gerekli ayarlar ile artabilir evet.

Ayrıca bahsettiğiniz diğer olay yani hassasiyetin kötü olması ve ritimlere yetişememesi vs. sürücü kaliteli olduktan sonra söz konusu olacağını sanmıyorum.Pioneer ın yeni ürünlerini bu konuda övemem belki ama zaten dikkat ettiyseniz önerdiğim üç üründe pionner ın eski ürünlerinden.Mesela sizinde örneğini verdiğiniz gibi bir JL Audio,Magnat,Focal da böyle bir sorun yaşanmaz.
    sürücü ne kadar kaliteli olursa olsun hassasiyet göz ardı edilemez. eğer hassasiyeti gerçekten ayarlamak istersek de bu şöyle olur aktif işlemcili bi ana ünite alınır timing ayarı yapılır geç gelen bas ayarla biraz daha öne çekilir ve denge kurulur ki ayar vs uzun iş.

ccc_mk1
    Misafir
    O iş sadece port luya yada portsuza bakmıyor maalesef bunların hepsi kabin tasarımı ilede alakalı.
    nasıl yani? portlu kutuda içine duvar adı verilen bölmeler yapılıyor fakat portsuz kutu bildiğin portsuz kutu işte arkası eğri veya düz olunca fark oluyor illaki ama bunu normal bi sistemde duyacak kulak yok

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Germanian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu aktif pasif mevzusu hakkında biraz bilgi verebilrmisnz
    yanlış anlamayın tamamıyle bilmediğimden soruyorum
    Aktif Subwoofer içerisinde amplifier barındıranı Pasif ise Amfisi olmayanı sadece kabin ve sürücüden ibaret yani.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

tolgakaynak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar kulak zevkimiz kişiden kişiye değişir ama şu bi gerçektirki. Portlu bi basta bir tiesto dinliyemezsin o kabin R&B hiphop tarzında baslar içindir.

portsuz kabinde ise birçok müziği dinliyebilirsin ve çok daha serttir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ccc_mk1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sürücü ne kadar kaliteli olursa olsun hassasiyet göz ardı edilemez. eğer hassasiyeti gerçekten ayarlamak istersek de bu şöyle olur aktif işlemcili bi ana ünite alınır timing ayarı yapılır geç gelen bas ayarla biraz daha öne çekilir ve denge kurulur ki ayar vs uzun iş.
    Tamam aynı şeyi ima ediyoruz aslında bende hassasiyetin gözardı edilemeyeceği düşüncesindeyim şöyle örnek vereyim JBL in GTI serisini dinledinmi bilmiyorum benim çok hoşuma gidiyor mesela hassasiyet konusunda kulağımı tırmalayan hiç bir şey yok aynı şekilde Focal ın hatırlamadığım bir iki modeli vs. zaten bu olay yüzünden sürekli değişik alaşımlı özel üretim garip isimli ultra güçlü mıknatıslar söz konusu.Özellikle tepki konusunda manyetik güç ne kadar fazla ise o kadar iyi hassasiyet ise birazda koni ile alakalı.

Alıntı ccc_mk1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl yani? portlu kutuda içine duvar adı verilen bölmeler yapılıyor fakat portsuz kutu bildiğin portsuz kutu işte arkası eğri veya düz olunca fark oluyor illaki ama bunu normal bi sistemde duyacak kulak yok
    Senin bahsettiğin arkası yan yada içi boş kuru tahta olan kabinler sıradan piyasa kabinleri işte atlamışsın sanırım ben daha önceden de ısrarla üzerinde durduğum profosyonel kabinlerden bahsediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolgakaynak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar kulak zevkimiz kişiden kişiye değişir ama şu bi gerçektirki. Portlu bi basta bir tiesto dinliyemezsin o kabin R&B hiphop tarzında baslar içindir.

portsuz kabinde ise birçok müziği dinliyebilirsin ve çok daha serttir
    Evet doğrudur zaten profosyonel sistem kuranların öncelikle sorduğu sorudur

"ne tip müzikler dinlersiniz"

ccc_mk1
    Misafir
    nasıl oluyo profosyenel kabinler.
    6 senedir hiç aralıksız kafa patlatıyorum ayrıca mesleğim oto müzik
    elimden yüzlerce sq-spl malzeme geçti
    morel focal audison vs vs ama portsuz profosyenel kabin ilk defa duyuyorm.

tolgakaynak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aktif sub larda bildiğim kadarıyla çok verim alınamıyor bazuka bas diye tabir ediliyor biraz portatif doğrumudur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaptığın kabinlerin içerisinde izalasyon malzemesi olarak ne kullanıyorsun ?

ccc_mk1
    Misafir
    dynamat veya vürth.hatta eski aracım golf mk1 in içi komple dynamat ve brax izalasyon mevcuttu.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bunun kutunun düzgün yapılması ile ne lakası var anlayamadım sonuçta litre hesabıdır bu olay bahsi geçen sürücünün istenilen kaç hertz de kaç litreye ihtiyaç duyduğuna bakılmalı ondan sonra yer konusu gözden geçirilmeli öyle ezbere olmaz bu işler.

İkincisi neden direk 38 cm ? Aracınızdaki mevcut koaksiyel hoparlörler ile (aracın orjinal hoparlörleri olduğunu var sayıyorum) 38 cm lik bir subwoofer kullanırsanız çok çok rahatsız edici insanı müzikten soğutan bol baslı iğrenç bir ses elde edersiniz.

Mevcut koaksiyeller değiştirilmicekse daha küçük çapta bir subwoofer kullanın 25 cm gibi hatta güzel profosyonel bir kabin ile birlikte 20 cm bile olabilir en azından dinlediğiniz müzikten keyif alırsınız.
    Bagaja sığarmı diye sormuş o yüzden ölçüler bagaj ağzını da göz önüne alıp lt hesabı yapılmalı hazır kutuyu biz sokamamıştık çünkü başımız yandı bi kez o yüzden uyardım Aksini iddia etmedim yazdıklarınızın bende zaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkçası hiç bir şey kullanmadığını düşünüyordum her neyse bu konu uzayıp gidecek zaten bu iş senin mesleğinse senden daha iyi bilecek de değilim tabiki sonuçta ben bu iş ile uzun bir müddet ama amatör olarak uğraşıyorum.

Şu an kendi bilgisayarımda değilim (arızalı,serviste) istediğin türde kabin imalat fotoları var bende bilgisayarım geldiğinde bir kaç foto eklerim hep beraber yorumlarız belkide sende bir profosyonelsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bagaja sığarmı diye sormuş o yüzden ölçüler bagaj ağzını da göz önüne alıp lt hesabı yapılmalı hazır kutuyu biz sokamamıştık çünkü başımız yandı bi kez o yüzden uyardım Aksini iddia etmedim yazdıklarınızın bende zaten.
    Mesajımı şimdi tekrar okudumda sanki biraz sitemkar olmuş öyle bir niyetim yoktu yanlış anlamayın

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ca-Tr'yi çok uzun yıllardır takip ederim, üyeliğim de vardır pek yazmam. Kendi aracımla uğraşmadım hiç müzik sistemi için, bütçem el vermedi, arkadaşlarıma ise fikir verdim beraber yaptık / yaptırdık birçok kez. Son 2 yıldır aşırı derecede uzaktan izliyorum sadece Ama az çok neyin nasıl yapılacağı hakkında fikrim var kendimce sizin de dediğiniz gibi amatör olarak uğraşıyoruz işte

Mesajımı şimdi tekrar okudumda sanki biraz sitemkar olmuş öyle bir niyetim yoktu yanlış anlamayın
    Sorun yok rica ederim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)