kendimi bildim bileli bu isin icindeyim fatih
sistem bizde aile toresidir
atalarim dedelerim hep amfi dsp frekans falan
bu sistem cok baska
"otesi yok"
bu teknolojiyi bilmeyen nice insan vardir burada
hemen aciklama yapayim
cengiz'de beyne direk sokan intihar egilimli sound "aciko ekolayzir" ile elde edilir (bilen bilir)
bu sayede polyanna'yi bile zir zir aglatirsiniz
(bunu da herkese anlatmam, foruma ozel, kiymetini bilin)
![]()
saka bi yana, hic "eski cihazlara" takilma
bahsettigin aletler 90'li yillarin urunleri
arada neredeyse 25 yil var, hersey cok cok cok ilerledi
hoparlorler gelisti, cok guzel driverlar uretildi
DSP teknolojisi arabaya girecek kadar ucuzladi
ilerlemeyip tam aksine gerileyen tek sey TR'de bu islerle ugrasan dukkanlar; o yuzden eskinin aletleri sizlere iyi geliyor
69 bilmemkaclara ben 100 lira vermem
adam gibi driver'lar onlarin kat kat otesinde
paranizi bosa harcamayin. nostalji yapip alacaksaniz sadece dusuk fiyatlara alin.
bu pioneer muhabbeti (forumdan bahsetmiyorum, genel durum) maalesef bit pazarina nur yagdirdi.
uzun suredir diymobileaudio forumunda satiliklar ilanlarini takip ediyorum. birkac yil olmustur. amerika kitasinda (US, CA vs.) yaygin bir forum.
bu kadar yildir bir kisinin 6985 pioneer cok iyi otesi yok falan diye konustugunu, ilan koydugunu gormedim. ilanlarda nadiren gorulen eski HU'ler Alpine CDA-7998 (phantom face) gibi 2000'li yillarin basinda cikan urunler. Denon'un zamaninda urettigi araba teypleri.
TSS bilmemkac vs.nin esamesi okunmuyor. Pioneer Amerika'da en kuvvetli markalardan biri. DEH-80PRS/P88RS ve DEX-P90RS/P99RS gibi ust duzey modelleri var ve bir suru satilik cikiyor. ama kimsenin Pioneer 9600/8700/8600 vs. HU sattigini veya konustugunu gormedim. ciddi kalite olsaydi veya gunumuz urunleri ile basa cikabilseydi muhakkak ilanlar olurdu, bu dunya icerisinde yasamaya devam ederdi.
TR bu konuda uzayda tek basina kalmis issiz gezegen gibi. bizlere birak ust duzeyi, eli yuzu duzgun normal sistemler bile kurulmadigi icin abi sene 96 8600 vardi bende IMPP cone subwoofer cok iyi diye anlatiyoruz.
bir ornek vereyim: 2001 yilinda Rockford Fosgate TR'ye Okcu tarafindan ithal edildi. etraf yikildi. $400'a sifir FNQ serisi 2-way komponent kit aldim. yaptirdigim kisi de ben de havalardayiz: cok iyi, FNQ super falan filan... cok uzun sure kullandim. FNQ serisi o zaman RF'de ortanin ustu olarak satiliyordu. yani ben "mukemmel" olmasa da "cok iyi" driver aldim.
yillar sonra daha iyi cihazlarla (HU, amp, bu sefer sinyal isleme ile) FNQ'yu tekrar devreye aldim. kotu oldugunu anladim ve Hi-Vi diye baska bir markanin component kitini getirttim. FNQ'dan BARIZ daha iyi ses kalitesi verdi. Hi-Vi driver'lar oyle ust duzey falan degildi. yol parasi + gumruk ile bana $250-$300 arasina malolmustur. fiyatlari kalitelerini tahmin edebilmeniz icin veriyorum.
FNQ'yu satiliga koydum. merakli birisi RF efsane, FNQ muhtesemdir bilirim ne varsa eskilerde var dedi aldi. Pioneer muhabbetinden bi farki yok. simdiki aklim & bilgim olsa FNQ'ya $30'dan fazla vermem.
o Pioneer'lara istenen paralar dumduz intihar girisimi... paranizi sacmayin.
@phantom abi peki ben şimdi 8600 arıyorum dedikleri katılıyorum desem bana şuna hangi teybi almamı önerirsin?
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Pioneer begeniyorsan DEH-80PRS oneririm. forumdan E46 Kenwood'un piyasa urunlerinden birini kullaniyordu. DEH-80PRS aldi, arada ciddi ses kalitesi farki gordu. teknik ozellikleri ortalik mali aletlerin ilerisinde. istersen kendisine mesaj yaz, tecrubesinden faydalan.
sifir fiyati yuksek gelirse (USD m.alum) 2. el bak; 25 yil oncesinin teybine para verme.
Dediğin teybe baktım fakat bir albenisi yok bence belki kalitedir,belki teknolojidir fakat bir defa sesi açarken 8600'ün verdiği o sesi vermiyorsa o beni cezbetmiyor mesela.
Yada 8600 gibi helikopter kumandası bile yok bunlar cezbediyor yoksa teknolojiden bahsetmiyorum burada
IMPOSSIBLE IS NOTHING
@aslan en azından deh-8650mp almanı tavsiye ederim,
3 yol aktif
13bant eko
hi volt anfi çıkışı
efsane diye bilinen Dex-p99r ile aynı anakarta sahip.
Bide etiketçi tabiriyle motorize gafa
400-500 civarı ilana düşüyor bazen.
![]()
Konu K0213 tarafından (01-11-2018 Saat 09:58 ) değiştirilmiştir.
Fiat's Are Faster Than You Think!
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)