Karı var bayan var işte...
Ne kadar haklı olursa olsun.
Printable View
Karı var bayan var işte...
Ne kadar haklı olursa olsun.
Ankara'daki o beyaz minibüs şoförleri kadar kural tanımaz, tehlikeli araç kullananlar çok azdır.. Hepsi hanzo bir de minibüs değil de özel araba kullanıyor gibiler.. İyi yapmış teyze böylelerine..
kamerayı çeken arkadaşın bizim canımızı tehlikeye atıyorsun lafına takılıyorum bende..
teyze diyorki beni refüje attı.. e dolmuş şöförü o teyzeyi refüje atarken o midibüsün şöförüne napıyorsun sen diyen oldumu? olmadı..
teyze haksız olsa o kamera açılmaz teyzeyi iyice refüje sokar yoluna devam eder arkasına bile bakmazdı eminim..
helal olsun ablaya
Haftada bir Kaza Yapıyolar Zaten, Ya Karşı Şeride Geçiyolar ya Makas Atarken Vuruyolar.. Google'a Ankara da Minibüs - Otobüs Kazası yazın Çoğu Çıkıyo Zaten..
Abla Yaptığında Sonuna Kadar Haklı..
Bu beyaz minibusleri kullananların %99u katıksız veledi zina
Her gittikleri yer her yola çıkışlar durakları ayrı bi olay...
Geçen gün 3 tanesi biri birine girmişti
aferin be abla. ne kadar dolmuşcu , minibüsçü varsa anasını eşekler kovalasın.
Bir minibüs dolusu insanın hayatını tehlikeye atmak tamamen beyinsizlik. Valla arkada kaldıgı an öyle bi sıkıştırırdım ki ne taraftan çıkardı bilemezdi. Gerçi sonra kıymete binerdi
Genelleme yüzünden bilinçli, saygılı insanlar bu mesleği, özellikle şehir içi şöförlüğü terk ediyorlar çünkü.
İnanın çekilecek çile değil. İçerdeki daha nereye alıcaksın der dışardaki kapıyı açmadın diye arkandan ana bacı gider.
Elin gerizekalısı sana 2 lira verdi diye arabanla birlikte seni satın alır.
Haksızlığa cevap verirsin, karşındaki cevap veremez, görürsün şimdi der arar yalan yanlış şikayet eder tak diye keseler 100 bileti 500 bileti.
Sabahın 5inde yeri gelir 1 yolcuyla koca yolu gidersin, akşam iş saati arabana binenler araba doldukça ulan güne 5 sefer yapsa şu kadar para toplar çok kazanıyo lan bunlar der sana bilenir.
Minibüssen memleketin her yerinde alınan ayakta yolcudan polis kafasına göre sana ceza keser, emniyet kazalı araçlarımız var yaptırın der yaptrmazsın bütün hat peşpeşe ceza yersin.
Halk otobüslerinde bu olay daha sistemli, her ay hakedişinden çatır çatır o bu diyerek kesinti yapılır. Özellikle seçim dönemi hakedişten sana hava kalır. İktidar yalamalık olsun diye 65 yaş üstünü bedava yapar sen seve seve taşırsın. Akli yetersizlik diye ücretsiz kart dağatır sen seve seve taşırsın. 1 liralık adamlar, kadınlar gider nenesinin, kızının, dayısının indirimli, ücretsiz akbilini kullanır resmen senin emeğini çalar sen tespit edersin gider şikayetçi olur yapıştırırlar yine sana cezayı.
Memlekette gencecik günahsız iinsanlar katledilir, çıkar bitane salak hanımefendi bindiği otobüse ücret ödemeyerek protesto eder. 1 lira için tabikide yoksa oda bliyor o hareketin faydasızlığını..
Bunlardan bahsedincede karşındaki 'işine gelmiyosa yapma kardeşim bu işi' der. Sende satarsın yapmazsın sonra gelir bir görgüsüz yapar o işi sonuçları ortada...
Denetim var ama denetimi yapan insanlar genelde iett şöför emeklisi, ömrü boyunca memurluktan bir gram ileri gidememiş insanlar olduğundan, ceza olayı caydırıcılık yerine gelir olarak görüldüğünden böyle gelmiş böyle yürür bu memlekette bu işler..
Bu düzene, yolcunun bir kısmındaki saçma tavra haktır bu işi yapanların bilnçsizliği diye düşünmeye başlıyorum ben yavaş yavaş. Yolcunun geneli on numara insan, vatandaşımızın insanlığı genel olarak çok iyi ama sabahtan akşama kadar binip inen 500 kişiden biri çürük çıksa o güne yetiyor inanın.
O kadar olaylardan sonra hala yaldır yaldır gidip, 4-5 şeritli yolda en sola geçip bastırır.. Durakta yolcu görünce en soldan en sağa atlar.. Arabalarla da kapışmaya çalışır.. Evet bunlar bizim minibüs şoförlerimiz..
Genelleme yapıyorum şimdiye kadar çoğunluğu böyle arada istisnalar elbette var işini hakkıyla yapmaya çalışan ancak dediğim gibi azınlıktakiler doğru dürüst iş yapanlar..
Doğuşun meşhur bir konuşması vardı babadan oğula nesil bunlar diye, bu dolmuş minibüs falan filan alayı için biçilmiş kaftan. Fakat teyzenin yaptığıda hoş değil ara 155 i devam et.
teyzenin yaptıgı saçmalıktan öte değil hadi minübüsle ugraşıyosun ya sen sıkıştırırken hiç olayla alakası olmayan biri daha kaza yapsa nolucak illah bukadar bilenmişse çok durdurcak noktası vardı yakar dörtlüleri durdururdu bence minübüsçü insaflıymış çoktan onu bariyere paket ederdi başkası olsa
Mesele zengin olmak fakir olmak değil.65 yaş üstü başımızın tacı, ama o kartları daha çok o insanların uyanık çoluğu çocuğu kullanıyor. Günde 5 10 tane hakkatten 65 yaş üstü biniyor ama akşam akbilde 80 ücretsiz yolcu gösteriyor sayaç. Günde 80 kişi ayda kaç para yapıyor? Enayi gibi kanunen haketmeyenide taşıyoruz. Madem bir güzellik yapıyor devlet niye benim sırtımdan yapıyor? Ben dahamı zenginim devletten? Akşama kadar direksiyonda canı çıkanın zoruna gidiyor bu durum, arabada çalışan şöföre giren çıkan yok adam dayak atmışlar gibi çökük oluyor bazı akşamlar orda 80i görünce.
Ablamızı haklı bulmayanlar ya da midibüsçüyü haklı bulanlar genelde Ankara'da yaşamayan, o midibüslere hiç binmeyen veya trafikte hiç karşılaşmamış olanlar kanımca :)
Haklı olduğunuz noktalar var ama geneli itibari ile çözüme ulaşan bir yazı değil yazınız. Nedeni ise ; isterse sirkülesi 500 de 1 kötü değil 500 de 500 kötü müşteri olması bile bu meslekte saygısız olmayı kötü araba kullanmayı kabul ettiremez. Bir çok meslekte bu böyledir , mutlaka saygısız müşteride olacaktır. Ben şunu da savunmuyorum müşteri saygısız olsun şoförde alttan alsın demiyorum , iki tarafta saygılı olmalı birbirine. Trafikte stres ile savaşmak zor zanaat ama bunun üstesinden gelmeye mecbursunuz.
Bu ablanın olayında da içimizdeki ön yargılarla ile konuşuyoruz olması gereken bu değil tabiki. Şöfor kişi yavaşca midibüsünü kenara çekip durmalı ve durduktan sonra trafik ekiplerini aramalı aracın kapılarını bile açmadan beklemeli ( Bu gibi olaylarda ne içerden biri inmeli ne de içeri biri girmeli ). Kolluk kuvvetleri geldiğinde gerekli cezalar 2 tarafada kesilir. Fakat malasef yetiştirilişimizde böyle bir davranış yok genelde mantığımızla düşünemiyoruz o an.
Trafikte karşılıklı saygı oldukça , insanlar birbirine güldükçe emin olun zaten stres otomatikman ortadan kaybolacaktır.
65 yaş olayında anlatmak istediğiniz başka bir şey sanırım , sizinde emekliye öğrenciye vs. karşı çıkacağınızı sanmam zaten.
Valla iyi yapmış bence..
Ankara'daki dolmuş şoförleri ve bu beyaz minibüs şoförleri daha beterini de hakediyor.
Bu beyaz minibüslerden birisi normal şekilde yolunda giden bisiklet sporcusu arkadaşıma arkadan çarpıp bacağının üzerinden geçti. Adam telefonla konuştuğu için çarptığının farkına bile varmamış yolcular bağırıp çağırınca durmuş yoksa arka tekerler de üzerinden geçecekmiş. Arkadaşım 3 yıl önce olmuş bu kaza yüzünden hala topallayarak yürüyor ve bisikleti bırakmak zorunda kaldı.
Aynı şekilde ben bisiklet antremanlarındayken sürekli sorun yaşardım bunlar yüzünden. Çok tartıştım.
2 sene önce de dolmuşçunun birisi hız sınırı 50km/h olan 3 şeritli yolda(Sağ şeritte park etmiş araçlar vardı) 50 ile orta şeritten motosikletle gidiyorum diye neredeyse arkadan çarpacak kadar yaklaşıp taciz etti sonra solumdan geçip beni sağ şeride doğru sıkıştırdı. Bende sıkıştırınca dolmuşa yumruk attım. Herif durdurdu dolmuşu önümde yolun ortasında hemde üstüme saldırdı motosikletten düşürdü beni ve kaskıma yumruk attı. 55 yaşlarında bir adam, vurmaya kıyamadım. Sadece ittim o bile feleğini şaşırttı adama. Sonra aradım 155'i şikayet ettim sonra da gerçekten böyle bir durumda bişey yapacaklar mı diye de merakla takip ettim dolmuşu ama ne polis çevirdi ne kimse bişey dedi. Tekrar aradım polisi, sorununuz varsa gidip karakola şikayetçi olun dedi. Ülkenin çivisi çıkmış bi yol olmaz bunlardan şikayet etsem de dedim ve Allah'a havale ettim..
Ankara'da yaşamayan arkadaşların bu dangalakları savunması normal. Sadece bir kere bunlarla yolunuzu paylaşın anlarsınız ne mal olduklarını. Dolmuşa veya bu beyaz minibüse bindiğimde neredeyse her seferinde 155'i arayıp bişeyleri şikayet etmek zorunda kalıyorum. Kırmızı ışığın ne olduğunu bilmiyorlar. Umursamadan sürekli şerit ihlali yapıyorlar. Diğer sürücüleri sıkıştırıyorlar. Tam trafik belaları..
Geçen sene izlemiştim youtube'tan, teyze haklı, toplu taşıma araçlarını kullanacakların ciddi psikolojik muayeneden sabıka kontrolünden geçmesi gerekiyor.. Bu iş kazandırmıyorsa başka iş yap, hattı bir ton paraya satabilirsin..