maşallah azda düşşe yere ne güzel olur
maşallah azda düşşe yere ne güzel olur
Aylar sonra güncel çekelim![]()
OEM ekipmanlar ile arabaya eklentilere devam ettim; kapı altı aydınlatmaları, arka ayak altı aydınlatmalar (önlerde vardı ama arkalar boş malesef sağolsun vw yerini hazırlar ama alıp takması tesisatı falan bize kalır yine), spor pedal seti ve ayak dayaması, ambiyans aydınlatmalı tavan lambası ve RCD510 teybini RNS510 ile değiştirdim. Asıl benim için en önemli olan projeyi de gerçekleştirmiş oldum; AFL (Otomatik Far Yükseklik Sistemi)
Eski ve yeni tavan aydınlatması;
RNS510
Spor pedallar, kapı altı ve arka ayak altı aydınlatmalarından;
Bi xenon farlardan sonra yine orjinal şekilde far yıkama sistemini başarıyla tamamlamıştım ve en önemli husus olan far yükselik mevzusu hep aklımın bi köşesinde yatıyordu.***** sonradan takılan oem xenon farlarda yükseklik ayarı çalışmaz bunun için extra parçalar ile düzenek kurmak gerek.
Bugüne kısmetmiş onu halletmek deÖn ve arka taşıyıcılara sensörler, afl kontrol modülü ve buna uygun tesisat ile bu işi de yine orjinal şekilde başarıyla sonuçlandırdım
Artık kendi yüksekliğini otomatik ayarlayan farlarım var
MK5 için aydınlatma grubunun sonradan oem şekilde xenona çevrilmesine ait videoları da ekleyeyim
AFL Sistemi;
VW Jetta MK5 Otomatik Far Seviye Sistemi (AFL) - YouTube
Far Yıkama Sistemi
VW Jetta MK5 Far Yıkama - YouTube
Bi Xenon Sistemi
Jetta MK5 Oem Bixenon - YouTube
Olmamış kardeş becerememişsin..
![]()
25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
23" Fiat 500e LaPrima
23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
Instagram Paylaşımlarım: edriver_35
Getir iki vurayim feleği şaşsın 360 derece bile döner gardaşım BenderElektronik iyi günler diler.
25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
23" Fiat 500e LaPrima
23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
Instagram Paylaşımlarım: edriver_35
maşallah ya her sayfayı tek tek okudum cok emek harcanmıs gercekten sonuc cok guzel vw aracı sızden gerı ıstese yerıdır hatta vw servısıne goster eksıklerınızı gıderdım dıye![]()
Teşekkürler, orjinalliğe sadık kalarak bişeyler yapıyorum elden geldiğince
Teşekkürler
Teşekkürler, valla arabayı sevince, biraz da merak olunca asıl önemlisi arabayı ve yapılabilecekleri tanıyınca böyle şeyler kendiliğinden geliyor zaten zamanlaDaha eksiği vardır ya VW'ne geri götürecek kadar bişey yapamadık
Valla abi sırada ne var ben de bilemiyorum, ne yapcam diye kara kara düşünür oldum. ESP olsaydı, hemen yarın Park Assist (Kendi park etme sistemi) projesine adım atardım ya da daha önce yapmış bile olabilirdim ama ESP yok malesef. Bu sistem de ESP/ABS Controller ile çalışmakta çünkü. Sanırım şuan yapabileceğim en mantıklı ve gerekli şey, içerideki kadran-teyp-klima vs ışıklarının parlaklığını ve normalde manuel far yüksekliğini ayarlayan tuşu söküp, yerine orjinal xenonlu volkswagenlerde bulunan ve sadece iç ışıkların parlaklığını ayarlayan tuş almak
Bundan
Eyvallah teşekkür ettim![]()
Konuyu baştan sona okudum ve takdir ettim sizi. Böyle oem parçalar ile birşey yapmak çok daha güzel oluyor. AFL sistemi için parça mı aldınız? Yoksa universal bir olay mı?
Universal şekilde yapmak malesef mümkün değil gibi, çünkü bixenon farlardan,soketlerden aracın canbus sistemine kadar tümleşik bi sistem.Ayrıca kodlaması ve hafıza ayarı da son yapılması gereken işlem olduğu için üniversal sistem Volkswagen grubunda olmaz sanırım, diğer araçlarda da durum nasıl bilemediğim için yorum yapamıyorum.Yine bu sensör muhabbeti aynı ama, elektriksel olarak yorum yapamıyorum.
Universal sistem yine mevcut olsa ben yine orjinal parçalar ve orjinal sistem nasıl ise onu yaparım, kafam rahat olur![]()
AFL sistemi için gerekli parçalar ön - arka seviye sensörleri, (1K0 941 274 C & 1K0 941 273 N), otomatik far yükseklik kontrol modülü (1T0 907 357) ve kablo tesisatı gerekli sistem için. Tabi bunların olması için bi xenon far da olması gerek![]()
Ben sensörleri çıkma olarak aldım, nitekim sıfır olarak serviste tanesi 270 TL, ebayde uygun fiyatla bulmak mümkün.Zaten aracın altında,taşıyıcılarda kalacağından konum olarak yağmur çamur ne varsa iç içe olacak o yüzden çıkma ama sağlam parça almak en mantıklısı bu sistemde
Şöyle fotoğraf ekleyebilirim ekipman için, kablo tesisatı hariç
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)