Daha önceki araclarımı paylasmadım fakat bu aracımı paylasmak istiyorum.
Biraz hikayesinden de bahsedeyim.
Gümrükten arac ararken hic alıcı gozle bakmayıp, son yarım saat cayımı cekirdegimi alıp milletin kapışmasını izlerken denk geldigim ve bir anda kendimi aracın sahibi buldugum bir arac
Şaka bi yana, gümrükte 1 seneden fazla yatmış, dıştan beyaza boyanmıs, anahtarı olmayan bir araca aklı selim bir insan neden niyetlensin ki.. Ama oyle olmuyormus. İhale bitiminde TC numaramı en başta gorunce, yanımdaki abime bakıp "Abi bu arabayı seve seve yürütecegiz" dedim.
İlk hallerinden bikac fot paylasayım,
Bu da aracla ilk buluşmamız
Anahtar olmadıgı icin ilk iş anahtarcıyı aramak oldu tabiki. Kime jetta aldım desem bunun neresi jetta, bildigin bora bu diyip benimle dalga gectilerKeza anahtarcı da gelince aynı şeyi soyledi. Bikac saat ugrastıktan sonra ise ilk marsta calısmasıyla bayrakları astık
![]()
İlk mars sendromunu aştıktan sonra, sıra şanzımanda. İleri geri yaptık oldugu yerde, tamam dedik güzel hersey
Tabi ben kafamdaki soru işaretlerini tek tek giderirken, adamın birisi (Hakan abim) eline tineri almış sol arka camurluğa girişmiş. Altta soluk lacivert rengi gorunce, polisaj makinesine koştum. Parladıgını gorunce, oh dedim boyayı da kurtardık![]()
Akabinde, 1 teneke tiner ile 4 tinercinin arabaya girişme fotograflarıyla sizi baş başa bırakıyorum.
3 saat sonra,
Kaportaya gitmeden önce boyanmayacak yerleri kabaca partlattım, boyacı rengi anlasın diye
Beyaz gelinliğinden arabayı arındırdıktan sonra, sonuc aslında guzeldi. Kaput, bagaj ve sağ arka camurlukta local astarlama vardı. Aracın sol tarafı ve tavanı boyasızdı. Sağ arka kapı ve ön camurluk ucundaki ezik dısında da baska kusuru yoktu. Sonrasında maalum kaporta işleri...
Arac gümrüge gecici arac olarak bırakılmıs fakat sahibi gelip almadıgı icin anahtarı yoktu. Dolayısıyla aracı acmak icin sağ arka kelebek camını kırmışlar ve arac bi sure gumrukte bu sekilde yatmış. Bu sebepten de ici oldukca kirliydi. Sadece taban halısına 7-8 kere vakum yaptım. Koltukları dısarı alıp temizledim.
Sökmeden detay olmaz der bir üstad![]()
Ve nihayet..
Simdi dönüp ihalenin bana kaldıgı günkü endişelerim aklıma geliyor da, iyi ki de almışım diyorum. Cunku 2.8 hacim 6 silindir VR6 gercekten farklıymıs. Arac da donanım olarak fazlasıyla dolu.
Daha ufak tefek eksiklerimiz var ama artık yavas yavas yapacagım, zaman icerisinde de paylasırım.