Maşallah 10 numara...![]()
Maşallah 10 numara...![]()
2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)
maşallah ama o farlar öndeki aracı epey rahatsız edebilir![]()
7.000lira çipe mi verdin para? geçmiş olsun![]()
4te kasmadan 210 gören 1.6 focus 5te 250 260 rahat görür o zmanşanzuman orjinal mı_?
Birde " hız artırıcı " nedir _?
kazasız belasız cezasız.
Stok sanzumanla 4 te 210 nasil oluyo 200 de bitiyo diye biliyorum. Kazasiz belasiz on tarafta ufak tefek degisiklikler yapsan daha guzel olur
Bu Şekilde Hocam. > https://www.facebook.com/photo.php?v=286776714731758
Ön Arka ve Marş. İçin Rs Döktürmeyi Düşünüyorum.
Maşallah güzel araç.
Allah razı olsun abilerim arkadaşlarım önerilerinizi dikkate alacağım..
İyi forumLar..
sen ilk iş aracını servise götür ve deki; "ben jant lastik değiştirdim 16' jant ve şu şu ölçülerde lastik taktım, hız göstergemi yeniden kalibre edin."
şuanki hali ile dogru göstermiyor kadranın, 195/60/R15 jant lastiğe göre ayarlı yada eski sahibi 17' jant takmışsa ona göre ayarlatmış olabililir..
"hız artırıcı" +1 diyorum. focus şanzımanı izin vermiyor.. orjinal jant lastikle 185te kesiciye giriyor (kadran sapmalarından dolayı belki biraz daha yüksek görülebilir 190-200 arası..)
16' jantlarla muhtemelen 190 civarı kesicide kalır210lar hayal
![]()
Arabanın hiç Bir kusuru yok, Servise vs ye götürmeye hiç gerek yok Allaha Şükür. BakımLarı gününün çok öncesinden yapılan bir araç. Devir 6 k da 200 Km/h dahi olsa 210 da kesecek elektriği Kadran hatalı yok vs gibi net konuşmak lüzumsuz..
konu çok saptı neyse hayırlı günler iyi forumlar. (:
kadranı sapması araçta bir hata/bi kusur olduğu anlamına gelmez, kilometre verisi vites kutusu üzerinden alınır focuslarda. vites kutusundaki(yada tam olarak nerdeyse) sensör devir ile tekerin bir turda aldığı mesafeyi çarparak aracın süratini gösterecektir. Aracın jant/lastik çapını değiştirirseniz, tekerin bir turda alacagı mesafe artacagindan yada azalacagından kadranda gördügünüz suratler yanlış olacaktır.(gerçek hızdan daha yüksek yada daha az)
sözümü yanlış anlamayın, aracınıza maşallah kazasız belasız. burada herkes birbirini bilgilendirmeye çalışıyor..
şanzuman hakkında bilginiz varmıı yokmu bilmiyorum, bi şanzuman belli bi devirde hep aynı surati yapar, baglı olan motor 10hp de olsa aynı devirde aynı sürati yapar, 10.000hpde olsa aynı şanzuman aynı devirde aynı sürati yapar.
focus1in şanzuman oranları,
205/55/R16 janta göre mil cinsinden sürat hesabı.1-3.58,
2-1.93,
3-1.32,
4-0.95,
5-0.76,
geri-3.62
son dişli oranı 4.06
Speed/RPM Calculator
mph'ı kmh'a çevirmek için;
Convert miles to km - Conversion of Measurement Units
buda orjinal jant ölçüleriyle..
195/60/R15
biz söyleyecegimizi söyleyelim,inanıp inanmamak size kalmış.. isterseniz farklı yerlerden araştırınız, isterseniz sabit fikirli olun bize göre değişen bişey yok
kazasız belasız, selametle
Maşallah kazasız belasız. Dış görünüş olarak brocklar hoş durmamış bana göre. Onun dışında araç hoş duruyor maşallah. Ufak bir tavsiye bagaj açıkken tesisata o kadar yüklenme bassları yakarsın. Tesisatçıda gördüğüm tecrübeyle sabit.
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)