o.z. jantlarınızdan sorna aracın gidişinde yakışında pozitif bir fark gördünüzümü acaba ?
Printable View
o.z. jantlarınızdan sorna aracın gidişinde yakışında pozitif bir fark gördünüzümü acaba ?
Teşekkürler abi. :)
Teşekkürler :)
Estağfurullah abi, süreleri ölçtükten sonra yine paylaşırım. Eğer müsait olup dynoya çıkarsam onu da paylaşırım burda.
Bakalım R yada GTI düşünüyorum ama son zamanlarda aklımda R-line tampon var. Kararsızım o konuda.
Tabi Levent olabilir, müsait olduğumuz her zaman olabilir. Ama bu halimle geçilirsem satarım aracı :P
Eğer yaparsak iletişime geçeriz
Yakıt normale göre 0.5-1lt/100km gibi arttı. Tabi kullanımımda değişti. Ama yine de normal kullanımda 650km'nin altına inmiyorum 1 depoyla :) Gidişinde ise yüksek süratte fark yaşıyorum. 220'den sonra çok rahat ilerliyordu araç 16 jantlarla. İstediğim zaman düzlükte 235'lere ulaşabiliyordum ama şuan öyle rahat çıkmıyor. Tabi bu sadece 16-18 jant arasındaki fark değil, 205 tabandan 225 tabana geçişinde büyük etkisi var.
hmmm anladım bende şu an 12 kilo olan orjinal interlagoslarımı 8 kiloluk königler ile değiştrecegim lastik aynı kalacak ebatta aynı 18 kalacak ne gibi şeyler kazanırım onları merak edıyorum ondan sordum :)
Teşekkürler bu arada hayırlı olsun ;)
Hayirli ugurlu olsun Murat'cigim gule gule kullan :):)
Stage 2 balata sart oldu :)
Daha önceki denemelerde
16 jant ile 100-200 : 22sn ortalama
18 jant ile 100-195 : 23sn ortalama
RSA Sonrası :
100-195 : 15.9sn
100-200 : 17.2sn
Her zaman belirttiğim gibi yineliyorum, yol hep aynıdır. Yol eğimlidir düz yolda bu veriler daha uzun süre olacaktır.
Aynı zamanda kadranda %4 sapma mevcuttur. Aslen 208km/h hızım 200'dür. Ama herzaman ve herkes gibi kadranı esas alıyorum. Müsait olunca DBN alınacak. O zaman GPS esas alınacaktır.
Yolu tekrar söyleyeyim Ispartakule gişeleri geçtikten sonraki hiza.
Denemelerin hepsinde +1 yolcu bulunmaktadır.
Denemede yağ sıcaklığı başladığımda 90'dı, bitirdiğimde 94'e ulaştı. :)
Ayrıca eskiden 18 jantla 195 gördüğüm yerde, 214'ü gördüğümde aradaki farkı belirtiyor. :)
murat cok ıyı masallah aracına
maşallah çok güzel aracınız
ilk defa yokuş aşşağı deneyip bunu yazanı gördüm ayrıca ilk defa kadranımda şu kadar hata var diyen birini gördüm helal olsun sana aferim ya valla bravo ne kendini ne başkalarını kandırıyorsun.
Aslında ideali 17 jant bu araçlarda bence.18 , orjinali 16 olan araçta ister istemez yavaşlatıcaktır.
Yazılım kararında olmuş maşallah aracınıza
Referans olması adına tam olarak aynı testler ve bunu belirtebilmek; tebrikler. :)
O kadar hızlanmaya da 4 derece yağ ısınması çok çok iyi. :)
Maşallah Kazasız Belasız
Teşekkürler
Teşekkürler
Valla superturismoları roccolara çok fazla yakıştıramıyorum. Golf'e yakıştığı kadar roccoya gitmiyor ama güzel jant. Roccolara'da interlagosu yakıştırdığım kadar başka şeyi yakıştırmıyorum. Ama zevk meselesi :) Taktıktan sonra belki daha güzel olur belli mi olur :)
Benim amacım en hızlıyım herkesi geçerim demek değil, ben keyfim için yaptım bu yazılımı. Aracım yaklaşık 1 yıldır bende ve gücüne alıştım, biraz daha eklemek istedim. He, bence herkes en güçlü en hızlı olmak ister, ama bunun için hırs yapmam. Güvenlik seviyelerini hiçe sayıp hızlı olmak istemem. Aracımın giderini az çok tahmin edebiliyorum,ve karşımdakileri kandırmaktansa, doğru bilgiler vererek referans olmak amacım.
Ve %4 sapmaya göre aslen 104-208 arası hızlanma dikkate alınır Pbox'ta. Buda ortalama 19 saniyeye eş değer. :)
2 boy hızlansın diye görüntüden kesmek bana pek mantıklı gelmiyor. :) Varsın 2 boy geçiliyim :)
Utku yüz yüze göreşemesekte az çok biliyosun beni. Benim burada paylaşma amacım bu işi merak eden birilerine doğruyu göstermek. Atarlanmak değil yani :)
Murat maşallah, gayet stabil değerler. Ah bir de bu kadar uzun oranlar olmasa şu arabada süper olacak ama :)
LM'ler Sciroccolara fazla yakışmıyor, Konigler daha ucuz, daha hafif ve bence daha güzel durabilir. Ama ET değeri Scirocconun dodikleri doldururmu onu denemek lazım. Hakan abideki jantlar + gunmetal çok başarılı olur bence.