Kazasız, belasız Murat. :)
Printable View
Kazasız, belasız Murat. :)
Masallah yurusun golf ler :)
Eskiden yazılımsız ve 16 jantlı 226 gördüğüm yol.
200'e kadar düz, 200 sonrası ciddi eğimli.
Öncesinde 233 görüp 2dk filan yavaşlamıştım. Başladığımda 89-90 olan yağ sıcaklığı, 245 görüldüğünde 97 görünüyor, bıraktıktan sonrada izledim 101'e kadar çıktı ve anında tekrar azaldı.
Benzin ışığı yeni yanmıştı o nedenle basmakta pek bi sakınca görmedim basmayı bırakınca ışık söndü zaten :)
Ayrıca araçta Golf R Intercooler bulunmaktadır. Şimdilik Golf R Intercooler ile desteklemek yeterli geldi, ha bire gazlayan birisi olmadığım için. Yazın yeterli olmazsa duruma göre S3 Intercooler'a geçiş yapıcaz.
Sırada resonated cat-back egzoz ve spor cat olacak sanırım.
masallah, allah kazasiz belasiz kullandirsin.. Cok basarili olmus.. mis :)
maşallah murat güzel gidiyor araban
Bi önceki top speed denemesinden sonra dün eve geç dönüşümü fırsat bilerek yine bir deneme yaptım. Ufak bi değişikliğin ardından daha iyi gitmeye başladı, daha zevkli hale geldi aracım.
Golf R cooler işe yaramış, aynı şartlarda 5 derecede orj cooler ile 30dereceye çıkan IAT, 15 in üzerine çıkamadı :) Yazın durumu daha net belli olacak.
Performansta tek eksiğimiz biraz ses kaldı :)
Top speed denemem 200 metre filan vardı daha yokuş aşağı devam eden. 16 jantlarla stock halde 239 gördüğüm yerin biraz daha gerisinde şuanki halimle 256 gördüm. İleride 2 tır yan yana gittiği için riske atmadım yavaşladım. tahmini 260'ı görebilirdi kalan mesafede sonrasında geri yokuş yukarı oluyo yemiyo orada :D
Bi önceki denemeyle farklara baktığımda 77 ile başlayıp 245e kadar çıktığım mesafede, 63 ile başlayıp 249 a kadar çıkabiliyorum.
Ayrıca daha önceki sayfalarda 100-200 sürelerimdeki alanın eğimini merak ettiğim için %100 doğru olmasa da 3 aşağı 5 yukarı bilgi vermesi için iphone da altimetre bulunan programlardan birini yükleyip 2-3 kere ölçüm yaptım. pbox gibi kesin sonuç vermeyeceğini biliyorum fakat eğim yaklaşık %-1,25 miş.
Ayrıca önceki postlarda kadranda %4 sapma olduğunu söylemiştim, ölçümlerde dikkat ettim %5-6 gibi bir sapma vardı.
Aracım tahminimden daha iyi ve zevkli hale geldi, emeği geçen herkese teşekkür ederim :)
murat golf r intercooler kaç litre bizim stock kaç litre ?
Bu sorunun cevabını bana kimse veremedi. Bende risk aldım.
Bizim coolerlar için 6 litre diyen oldu, 4,5 diyen oldu. Powershop 4,5 değildir dedi.
Golf R içinde 6,5 litre diyorlar. yarım litre mi fark var dersen bilmiyorum hiç.
Ayrıca ben söküldüğünde ebatı ölçtüm golf R cooler, orjinal cooler'a göre.
en 2cm, boy 2 cm, kalınlık 2,5 cm fark vardı. Zaten farkı 2,5cm kalınlık belirliyormuş.
Ayrıca bildiğim kadarıyla stock golf R 190gr/sn hava içeri sokuyor ve bu cooler bu havayı soğutabiliyor. Şuan benim yazılımla 178-180 gr içeri hava giriyor. Mantıken soğutabilmesi gerek, fakat çok az işe yarasa bile maliyeti düşük olduğu için bu riske girmek mantıklı geldi.
ya bende fena kafa yordum o konuya ben kaynaklarım sağlam ise orjinal coolerımızın 4.5 litre golf rnkide 6.5 litre olması lazım cap hacim boy en olarak hesapladığımda böyle cıkıyordu. bende su an 174 gram hava sokuyorum arabaya golf r coolerın parça kodunu verebilirmisin bana birde maliyeit ne oldu ? burada bi ara satılıordu onu senmi aldın yoksa :D
maşallah kazasız belasız sürüşleriniz olsun.
Direksiyon benim olacak çocuk sulanma! :D
direksiyon mu ne direksiyonu :) Murat bana mı aldın :D