İlgi ve alaka için teşekkür ederim arkadaşlar.
PM'lere bazen yetişemeyebiliyorum.
En kısa zamanda cevaplamaya çalışıyorum hepsini.
Printable View
İlgi ve alaka için teşekkür ederim arkadaşlar.
PM'lere bazen yetişemeyebiliyorum.
En kısa zamanda cevaplamaya çalışıyorum hepsini.
demek airride işinde Türkiye'nin de adı geçecek artık, eğer ki fiyatlar uygun tutulursa iş yoğunluğunuzdan oturup kendi arabanızla ilgilenmeye bile fırsat bulamazsınız inşallah :) şaka biyana başarılarınızın devamı dilerim.
cabrio nun resimlerinide bekliyoruz :)
@interceptor
Teşekkür ederim.
Resimler gelecek en kısa zamanda.
büyük merakla bekliyorum... ilgilenirseniz basınç tüplerinin temini konusunda yardımcı olabilirim
benim araçta öndede arkadada amortisör ve yay birbirinden ayrı. Yapılabiliyormu? daha masraflımı oluyor diğer tipteki süspansiyonlara göre.
@Low-Rider
Körükler'in boyu, monte edildikleri aluminyum blokların değişmesi gerekebilir.
Sonuçta heraracın amortisör yapısı, yay uzunluğu, amortisörün kalınlığından tutun da çalışma açısına kadar farklılık gösterebiliyor. Amortisör ve körükleri satıp, sistemin kalanını tutarak yeni araç için amortisör almak çok daha uygun olacaktır.
@VteC_MaNiaC
İlginiz için teşekkürler. PM gönderdim.
@gokselaltinok
Tam tersine daha uygun oluyor. Amortisör içinde olduğu zaman teferruat artıyor.
PM gönderdim.
Arkadaşlar Air ve performans konusunda ben yorum yapayım.
Yaklaşık 3 senedir araştırma yapan, kullanan, yurtdışı forumlarında aktif bir şekilde konuları takip eden biri olarak okuduklarımı paylaşayım.
Performans için tune edilmemiş bir air ride sistemi, normal kullanımda orjinal kadar konforlu, spor kullanımda spor yaydan daha iyi bir performans veriyor.
Ancak amortisörleri daha kısa, daha spor ve hatta sertlik ayarlı kullanırsanız, körükleri de buna göre tasarlayıp, yüksek basınçta kullanırsanız çok iyi bir pist performansı da alabilirsiniz. Subaru impreza WRX'e yapıyor Airlift. Ama bir coilover kadar iyi olur mu, kullanmadan bir şey demek mümkün değil.
Videosu burada :)
Air lift performanslı arabalarda da air kullanıyor.
Air Lift Performance - Bagged STi at Gingerman April 2012 - YouTube
Havalı amortisörde performans konusu daha yıllarca tartışılır.
Ama hava ile yapabilecekleriniz gerçekten tamamen sizin elinizde.
Özel genişlemeyi minimum tutan görükler üretip, basıncı yüksek tutarak körükleri sertleştirerek muhteşem bir performans elde edebilirsiniz. Hatta bunun için sertlik ayarlı kısa amortisörler de kullanabilirsiniz. Ama aynı zamanda konfor da isterseniz, istedğinizi elde edemezsiniz. Çünkü basıncı azaltınca konforlu olsa da araç bu sefer yere çok yaklaşacağı için kullanılması zorlaşır.
Gavurların "trade off" dediği her şeyin en iyisinin olmadığı parametrelerden biri bu da.
Aynı anda hem konforlu hem de süper performanslı olmuyor. Performansı arttırdıkça konfordan ödün veriyorsunuz.
Ama hava sistemi klasik yaylardan bir adım önde bu konuda. Çünkü kiti bir kere hazırladığınız zaman kitin minimum performans - maximum konfor ile maximum performans - minimum konfor aralığında istediğiniz gibi ayar yapabiliyorsunuz :)
Bundan önceki corsa'm da koni coilover kullanıyordum, şimdi aracımda yol tutuş önemsiz olduğu için yay kullanıyorum air ride'lı aracada bindim... Bizde biliyoruz neyin ne olduğunu, ciddi hızlı bir aracım olsa bende air yaptırmam, ne demek istediğinizi bir anlasam.... Bu arada yaşınızı görebilirsek ona göre saygı çerçevesinde yazabilirim....
Bir ek yapmak istiyorum hangi markalar kullanıyor bilmiyorum (Mercedes Airmatic olabilir) ama manyetik alan yardımı ile sıkışma ve geri tepme hızları ayarlanan hidrolik sistemler kullanılıyor. Amortisörün içerisinde hareketi kontrol eden yağın içerisindeki metal zerrelerine manyetik alan etki ettiriliyor ve böylece yapın akışkanlığı değiştirilerek zemine göre sıkışma ve geri tepme ayarı yapılabiliyor, buna birde air ride sistemi eklenince sanırım konfor ve performans çizgisine bir adım dahayaklaşılabiliyor.
Audi'de de var aynı sistem.
Muhteşem bir teknoloji. Amortisörlerin üzerinde jiroskoplar yer alıyor. İhtiyaca göre amortisörleri sertleştiriyor.
Şimdilik sadece Air Ride'ı yapabiliyoruz biz custom olarak. Ama gün gelir onu da yaparız. :)
offline eee bu kadar güzel açıklamalar yaptın birazda resim eklede bakalım şu audıden
Daha cok fotoğraf bekliyoruz :)
koray tebrikler gerçekten.
umarım dilediğin gibi olur her şey.
@aslan
@B.Koçer
Fotoğraflara çok az kaldı.
@corrado
Teşekkürler.
Walla ben keyifle biniyorum.
Yaptıran arkadaşlar da aynı keyfi alacaktır eminim :)
artık şu resimleri alsak:))
bi de a4 ile test sürüşü gibi ufak bi gezi yapabilirmiyiz:)
ciddi hızdan kasıtın ne çok merak ettim açıkcası :) bendende bi yorum gelsin o zaman. bende şu an air var gayette memnunum ki gelip görüp test eden arkadaşlarda var burdan. konu hızlı bi arabaya gelirse yine air ride yaparım. he ne olur konfor için deilde maximum yol tutuşu ve performansı için amortisörleri sert körüğün içindeki havayıda bu sertliğe göre eşlik edebilecek şekilde ayarlarım . gerekirse yükseklik ve alçaklık mesafelerinden kısarım...
merakla beliyorum fotoları maşallah :)
Valla dun erdi abiyleydim aracina baktik gezdik turladik yol tutsuna baktim ve karar verdim yaptirmaya araba ariyoruz aira uygun:) daha omce yayli ,kesik yayli coilli aralcarim oldu ama bence air nokta daha otesi yok gorunus olsun yol tutusu olsun herseyiyle bi kere keyfi anlatilamaz ben yaptiricaklara tavsiye ederim.. Dun icin de tekara tesekkurer erdi abi:)
fotoları bekliyoruz sabırsızlıkla :D
aracınıza maşallah..
fakat burası hepimizin otomobillerinin fotoraflarını yayınlağı bi bölüm nedense bi fotoraf ardından da air sistem pazarlama konusu gibi olmuş..
biz aracınızı bi görsekte siz pazaarlamazınızı ardından yapsanız yada yönetimden izin alsanızda konuyu başka yere açsanız???
:rolleyes:
Benim aracıma ait video'dur Aslan, Ses bu kadar çıkıyordu işte :)
MKV Jetta Air Ride Fun :) - YouTube
Aslında yakışanı 10J bir jant ile fotoğraf çektirmek açıkçası ama şimdilik bunlar ile idare edeceğiz :)
@KEMALS
Çekimler haftasonu
Test sürüşünü de konuşabiliriz :)
@Skyhawk34
Teşekkürler
@aslan
Gelirseniz bir gün gösteririm. Benim aracımda susturucu var, Audi TT'de susturucu yok. Nasıl ses çıkıyor havayı boşaltırken. Ama sizin söylediğiniz araca yük bindikçe düzenleme yapan(ventilli denilen) sistem. Dünyada arabalar için yapan iki firma var sadece. Biri Accuair, A4'te olan sistem. Araç duruyorken 15sn'de bir gerekli düzenlemeleri yaparak aracı 3mm farkla hep aynı yükseklikte tutuyor. Araca biri bindikçe veya indikçe tıslamayı duyabilirsiniz.
@altugkocer
Ben de sizin kadar sabırsızım fotoğraflar konusunda.
@naughty_tsi
Aslında hedefim pazarlamak değildi kesinlikle. Araç ile ilgili merak uyandırmaktı ama sorular üstüne sorular gelince hepsini yanıtladım. Gerek bizim yaptığımız sistem ile ilgili gerek de havalı süspansiyonun kendisiyle ilgili elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım. Aracın kaliteli fotoğrafları çekilsin koyacağım en kısa zamanda.
@AskinSrc
Haftasonu geliyor fotoğraflar.
Tek bir fotoğrafın bu kadar ilgi uyandıracağını beklemiyordum ben de.
Ama sorular sorulunca da cevapsız bıramak ayıp olurdu açıkçası.