masallah diyelim plakana kurban derler kayseride)) toprağım bidaha arabada sıgara içmezseniz daha güzel olur bencee
))
masallah diyelim plakana kurban derler kayseride)) toprağım bidaha arabada sıgara içmezseniz daha güzel olur bencee
))
Pasaoglu Chip Tuning - İzmir Yetkili Bayii
[QUOTE=Etu55;6505014]Ben kendi aracımda 51 lik kullanıyorum . Antalya İzmir ve Isparta dan konuştuğum egzoz işi ile uğraşan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre atmosferik motorda en ideali 51 lik boru. 51 den yukarı çıktıkça çaplar, aracın özellikle de yokuşlarda çekişi hissedilir biçimde düşüyor.61/62 lik boruları bmw lerde özellikle e30 larda kullanıyorlar diye biliyorum.2000 cc ve üstü.
ön arka sac ya da könig candy çok güzel olur. maşallah...
61 lik boru ile yürüyormu bu araç ? Ayrıca 61 lik boruya toros son susturucusu neden ?
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
selamlar. benim tecrübe ve bilgime göre, küçük motorda (1.4-2.3 lt civarına kadar) 61'lik boru taktığın zaman back pressure denen, egzostun kendi içinde ürettiği ve motora geri gönderdiği bir ek basıncı kaybediyorsun. bu da tork değerinin düşmesine sebep oluyor. kaybedilen güç %3-4 civarında oluyor maksimum ama yine de hissedilir. özellikle de yokuşta ya da araçta 3 kişi falan varken. ben nereden biliyorum derseniz 205 1.9'da önce gereksiz büyük egzost ile deneyip en son 48'lik ile denedik ve 48 en iyi sonucu verdi bizim aracımızda. yine de bunlar pistlerde yarım saniyeler almak için geçerli olan istatistikler gibi gelebilir. 61 egzost keyifliyse kalsın tabisevgiler...
51 lik boruda egzozu iyi seçmelisin. bende 120 liralık universal krom kazan egzoz var 10 cm çıkış çapı, bizim arkadaşta aynı sisteme 20 liralık tofaşların klasik abarth şaft egzozlarından var benimkinden daha çok gürlüyo
tabi gidiş bakımından büyük çaplı egzoz daha iyi oluyor arabanın rahatlaması açısından , ses istersen egzoz çapını biraz ufak tutup ufak kazanlı egzozları tercih etmelisin
![]()
Madem Ankara işi takoz karlık var bir de takozun altına bıçak karlık vidalayın da tam olsun.Kayserinin yollarını bilmiyorum ama Ankarada pek dayanmıyordu![]()
Coğrafya kaderdir
Maşallah kazasız belasız
Bye Bye Gti This is Vti
Bahçeye köpek aldık, eve hırsız girmesin diye köpeği çaldılar =)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)