User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 20 ile 34 arası

Konu: NN/A Şahin .. . :)

shero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masallah diyelim plakana kurban derler kayseride)) toprağım bidaha arabada sıgara içmezseniz daha güzel olur bencee))
    Pasaoglu Chip Tuning - İzmir Yetkili Bayii

ozcan_can
    Misafir
    [QUOTE=Etu55;6505014]Ben kendi aracımda 51 lik kullanıyorum . Antalya İzmir ve Isparta dan konuştuğum egzoz işi ile uğraşan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre atmosferik motorda en ideali 51 lik boru. 51 den yukarı çıktıkça çaplar, aracın özellikle de yokuşlarda çekişi hissedilir biçimde düşüyor.61/62 lik boruları bmw lerde özellikle e30 larda kullanıyorlar diye biliyorum.2000 cc ve üstü.

Alıntı otomania Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah acil app plaka istiyor + tenekelerle biraz daha basılsa çok daha iyi durur kazasz belasız.
    Alıntı shero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    masallah diyelim plakana kurban derler kayseride)) toprağım bidaha arabada sıgara içmezseniz daha güzel olur bencee))

ahmetaggun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah...Kazasız belasız...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ön arka sac ya da könig candy çok güzel olur. maşallah...

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    61 lik boru ile yürüyormu bu araç ? Ayrıca 61 lik boruya toros son susturucusu neden ?
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

kowalski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    selamlar. benim tecrübe ve bilgime göre, küçük motorda (1.4-2.3 lt civarına kadar) 61'lik boru taktığın zaman back pressure denen, egzostun kendi içinde ürettiği ve motora geri gönderdiği bir ek basıncı kaybediyorsun. bu da tork değerinin düşmesine sebep oluyor. kaybedilen güç %3-4 civarında oluyor maksimum ama yine de hissedilir. özellikle de yokuşta ya da araçta 3 kişi falan varken. ben nereden biliyorum derseniz 205 1.9'da önce gereksiz büyük egzost ile deneyip en son 48'lik ile denedik ve 48 en iyi sonucu verdi bizim aracımızda. yine de bunlar pistlerde yarım saniyeler almak için geçerli olan istatistikler gibi gelebilir. 61 egzost keyifliyse kalsın tabi sevgiler...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozcan_can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim bilgiler ve önerin için çok saol yakın zamanda 51 lik oturalım bi...fakat araca uzun bi süre binmicez 24-26 ay kadar garajda durucak
    canavarı yatırmak olurmu yav garajda

bu arada bir arkadaşta sormuş , toros susturucuyu kullanmandaki amaç ses içinmi ? yoksa farklı bi nedeni varmı
    Alıntı Gökhan Bilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    allah cümlemize akıl fikir versin

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Masallah cıcek gibi kazasız belasız

ozcan_can
    Misafir
    Alıntı ahmetaggun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah...Kazasız belasız...

Alıntı koray ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ön arka sac ya da könig candy çok güzel olur. maşallah...

[QUOTE=0M42;6508968]61 lik boru ile yürüyormu bu araç ? Ayrıca 61 lik boruya toros son susturucusu neden ?[/QUOTE

Alıntı kowalski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamlar. benim tecrübe ve bilgime göre, küçük motorda (1.4-2.3 lt civarına kadar) 61'lik boru taktığın zaman back pressure denen, egzostun kendi içinde ürettiği ve motora geri gönderdiği bir ek basıncı kaybediyorsun. bu da tork değerinin düşmesine sebep oluyor. kaybedilen güç %3-4 civarında oluyor maksimum ama yine de hissedilir. özellikle de yokuşta ya da araçta 3 kişi falan varken. ben nereden biliyorum derseniz 205 1.9'da önce gereksiz büyük egzost ile deneyip en son 48'lik ile denedik ve 48 en iyi sonucu verdi bizim aracımızda. yine de bunlar pistlerde yarım saniyeler almak için geçerli olan istatistikler gibi gelebilir. 61 egzost keyifliyse kalsın tabi sevgiler...
    Alıntı Etu55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    canavarı yatırmak olurmu yav garajda

bu arada bir arkadaşta sormuş , toros susturucuyu kullanmandaki amaç ses içinmi ? yoksa farklı bi nedeni varmı

reddewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah iyi duruyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    umarım 48 lik veya 51 lik çakılınca bu sesi aratmaz
    )
    51 lik boruda egzozu iyi seçmelisin. bende 120 liralık universal krom kazan egzoz var 10 cm çıkış çapı , bizim arkadaşta aynı sisteme 20 liralık tofaşların klasik abarth şaft egzozlarından var benimkinden daha çok gürlüyo tabi gidiş bakımından büyük çaplı egzoz daha iyi oluyor arabanın rahatlaması açısından , ses istersen egzoz çapını biraz ufak tutup ufak kazanlı egzozları tercih etmelisin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem Ankara işi takoz karlık var bir de takozun altına bıçak karlık vidalayın da tam olsun.Kayserinin yollarını bilmiyorum ama Ankarada pek dayanmıyordu
    Coğrafya kaderdir

ozcan_can
    Misafir
    Alıntı Etu55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    51 lik boruda egzozu iyi seçmelisin. bende 120 liralık universal krom kazan egzoz var 10 cm çıkış çapı , bizim arkadaşta aynı sisteme 20 liralık tofaşların klasik abarth şaft egzozlarından var benimkinden daha çok gürlüyo tabi gidiş bakımından büyük çaplı egzoz daha iyi oluyor arabanın rahatlaması açısından , ses istersen egzoz çapını biraz ufak tutup ufak kazanlı egzozları tercih etmelisin

Alıntı Zorbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem Ankara işi takoz karlık var bir de takozun altına bıçak karlık vidalayın da tam olsun.Kayserinin yollarını bilmiyorum ama Ankarada pek dayanmıyordu
    kardeşim aslında bu takoz karlığı sevmiyorum kırılsa keşkede MK1 lip taksak kayserinin yolları güzel sağlam temiz tabi kötü yerlerde var ama pek girmiyoruz o yollara yorumun içinde tşk ederim

TC_VTEC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kazasız belasız
    Bye Bye Gti This is Vti

Bahçeye köpek aldık, eve hırsız girmesin diye köpeği çaldılar =)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim 51 lik çakılınca son susturucu değişimi olmucakki eksoz açıkken zaten son susturucuya yük binmiyo ... elektrikli kazan ortalarda duruyo...fakat eksoz kapalıyken son susturucumuz aktif hale geliyo...yani benim eksoz manifolddan sonra ortaya kadar 61 lik boru orda elektrikli kazan var..o kazandan sona kadar normal orjinal toros eksozu yani biz manifoldla ortadaki elektrikli kazan arasındaki boruyu değiştircez kardeşim özelden PM atıyorum bi kafam bu aralar kötü çizimler vs bayaa yorgun

tamamdır kardesım ayrıntılı konusuruz ordan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)