hoşgeldin kazasız belasız-cezasış sürüşler dilerim
Printable View
hoşgeldin kazasız belasız-cezasış sürüşler dilerim
http://www.cankiri.tv/z_arsiv/haber_imaj/hasan.jpg
fotodaki rahmetli Hasan Tanık... Ankaralı işadamı Namık Tanık'ın oğlu.... 2006 da 17 yaşındayken ehliyetsiz araba kulanırken kamyonun altında kaldı ve öldü, e90 3.20d ile... babası almıştı 'doğum günü' hediyesi... o doğum günü hediyesi ile 'ölüm günü'ne gitti...
drift yapıyormuşsun, yanlamışsın 1.16 yı kaldırıma çıkartmışsın o kesmemiş vs, kusura bakma ağır konuşacağım: 'ya yalan söylüyorsun ya da ölmüşsün yaşamışsın ailen için hiç önemli değil!'
14-16 yaslarinda arabayi alip kacirmayalim diye babam arabanin anahtarlarini ise giderken, saga sola giderken hep yaninda tasirdi . Ne zamanki ehliyetimizi aldik hersey serbest oldu . Ya bizim ailemiz cok tutucuydu yada bazi aileler cok rahat bize birsey olmaz kafasindalar.
o resmi bilerek koydum, tek suçlu ailedir, babamın da yakın dostuydu, kızına da 15 yaşında araba almıştı... cenaze dahil herkes kendisine yüklendi, alıp hediye etmek vermek marifet değil... hayatta en önemli şey, hayatta kalmaktır... o yaşta bunu kimse idrak edemez ancak aile bunu aşılar...
o fotoda bu arkadaşın durumunda herkes olabilir, o sebeple acı da olsa koydum...
Çağatay güle güle kullan abicim, E36 dedin 1.16 aldın rahat edemedin E46 almışın bir sabit dur olum 320 araba var altında işte daha ne istiyorsun, Drift yapıcam diyon E46 ile drift olmuyor mu ? Yapıştır parayı en azından karizmatik araba altındaki kıymetini bil. Birde akıllı git :)
14 yaşımda bende de chrysler sebring cabrio vardı.. ilk zamanlar babamla kullanıyordum, baktı güzel kullanıyorum sonra güvendi verdi.. tüm mesele güven bence..
kimse de dememiş ki sitede satış yapmak için mesaj sayın yetmiyor..
haklısın tabi ama şuanda da birine çarpıp kazaya karışabilirsin.
abi her hafta başka araba geliyordu, bende dayanamıyordum, aldım elinden cabrio'yu, telefonunu da almıştım hatta :) kıramazdı hiç, hata tabiki o yaşta vermemesi lazımdı..
Peki ehliyeti aldıktan sonra her şey serbest olunca kaza yapılmıyor mu?
Benimde 16 yaşımdayken aracım vardı.Ancak sadece yanımda ehliyetli bir var iken o da şehir içine girmeden kullanabiliyordum.2 sene kullanmış olmama rağmen ehliyeti aldıktan sonra bile okula bir süre gidemedim kendi aracımla.
Kontrol edildikten sonra bence daha mantıklı.Sonuçta stajer ehliyeti durumu yok ülkemizde.
güvenmidir bu, babanın sana arabayı vermesi, yoksa vurdum duymazlıkmı? yaşıtlarımın çoğu bu havada ama umarım başlarına gelmez. genelde kaza yaşamayan insanlar bunlar, canınız yanmaz umarım. araba kullanmak; hava atmak vs değil, ya zevktir yada zorunluluktandır. güvenerek ailen sana arabamı teslim ettiğini sanıyorsun? elbette alakası yok. yada ben çabuk büyüdüm. umarım başına bişey gelmez.
ailenin senin canın en önemliside başkasının canını yakmazsın. en azından trafikte kullanmamakla yetin. lakin ben ehliyet alana kadar haftada bir rolanti sesiyle yetiniyorum :)
kazasız belasız, maşallah :)
adam genç yaşda araba almış sizde amma kıskançmışsınız :) kendimi kurban ettim vurun abalıya :)
Ankarada 13 yaşındaki oğluna e30 325 alan var ve çoçugun nette videosu vardı dönerken falan şaşırmadım bu olayada...kazasız belasız...
Abi kardeşimizin drift yapması normal çünkü gitti Drift Academy' den ders aldı her zaman zaten bilgisayar başında gerek direksiyonuyla drift yapmalar gerek Academy' nin antrenmanlarına gelip izlemeler. Her şekilde içinde var tanıyorum kardeşimizi içi içine sığmayan bir tip şuan. Ama ileride neler olur onu bilemiyorum tabi.
İyi ve kötü yorumlarınız için teşekkür ederim . Kötü derken ben bunları yanlış anlamadım yani bu forumda beni sevmediler diye düşünmedim . Yazdıklarınız çok mantıklı .
Bende bu sorumlulukları biliyorum. Polisten pek korkum yok ama vicdan meselesi çok önemli işte ... Genelde kullandığınız "ya" eki bence sadece "ya birine çarpsan" diye olmalı diğerlerine ihtimal vermiyorum nedense .
Geleyim drift konusuna. Bazıları gibi her bulduğum virajda "Çıtırdan yan vereyim millete hava atayım ouvv " falan derdim yok.
Yaptığım alanlar :
Benzin koyduktan sonra ilk siftah için çıkarken ufaktan tatlı bir yan vermek
IKEA,Palladium,Optiumum gibi Kapalı otoparkı olan avm lerde boş bulduğum zamanlarda yan vermek
Araba kullanma işine gelirsem kesinlikle bunu hava için yapmıyorum . Öyle sananlar illa olucaktır . Tamamen ihtiyaç nedeniyle kullanıyorum . Dersiniz otobüs var annen bırakır falan. ne yalan söyliyim otobüse 2-3 kere binmişimdir ve annem arabadan daha çok korkuyor .
Çok uzattım kusura bakmayın :) Araba benim için hava atma aracı falan değil. Tabi yanlış anlaşılmalar illaki olucaktır . Araba kullanmaya 8 yaşında başladım ufak alanlarda . 2 senedir trafikteyim ve Allahıma şukurler olsun başıma bir olay gelmedi gelmesinde :)
Bende 8 yaşından beri kullanıyorum aktif olarak trafikte olmasamda ara sıra çıkıyordum ehliyetsiz trafiğe dikkatli oluyordum gerçi dikkat te bi yere kadar ama hayatta her zaman risk var :D güle güle kullan yeni aracını
masallah bu yasta bmw ye sahip olmak güzel bi duygu olmakla birlikte büyük bi şans :) kazasız belasız kullan polis amcalara dikkat et :)
E 39 verelim :)
Napolyon ne demiş para,para,para. Bence tadını çıkarmaya bakk kardeşim,kıymetini bill
masallah araç süper kazasız belasız..nerde gazlıyıp nerde durucagını bil insanlara saygı göster bide polislere dikkat et ;) bende senin yaşlarında azmı gazladım heyy gidi günler :D şimdi ehliyette arabada altımda çok şükür ama eskinin heyecanını vermiyo tabi :D
Neden olmasın BMW olsun 2002 olsun o kadar ciddiyim yani :icon_tup:
Tekrardan yorumlar için teşekkürler :)
Konu git gide komik oluyor. Ne diyelim.. Her şeyin hayırlısı :)
birader gören 30 yaşında sanacak o nasıl yorum la öle :D
kardeşim hayrlısı olsun sosyal içerikli msj yazmıcam neden dıceksın son yazdığın yazıdan uçarı bi tip olmadığın kanaatindeyim. herşeyın farkındaysan sorun yok .
'ya birine çarparsam' de ve bunu aklından cıkarma. arabaymış,polismiş maddi hasarmış para cezasımış siktiret. dünyada en büyük ceza vicdan azabı çekilen ceza.
kimse yapmıyorum demesin daha bugun cıktım gazladım , yanda verdım. hepsi risk hepsi tehlike. unutmayalım ki yasal boyutu farklıda olsa arabayı ehliyet değil birey sürer. 4 yıldır ehliyerım var bu arada
ehliyetsız yanlıs hareket olsada başkasının canına kast etmede ne *** yiyosan ye :D
imkanlar herzaman kullanılmalı. ben 22 yasındayım bi bmw sahibi olamadım ama olanıda kıskanmam tam tersi alcağım zamanı bekliyorum. hayrlısı olsun kazasız belasız cezasız
bu arada e36 yı sıktret. yanlıcaksan nacizane tavsıyem kitli diff koyup sac janta gec herturlu yeterde artar
Yorumun için teşekkür ederim . Benim tek sıkıntım dediğim gibi VİCDAN . Nerde ne olacağı belli değil ara sokakta oldu önüne çocuk fırladı 30-40 la gitsen bile o fren tutmaz (Kedi fırlamıştı ordan biliyorum :D )
Ehliyet olunca kaza yapıcam adama çarpıcam diye bişey yok sadece cezalar hafifliyor. Bazı abilerim güvenle hiç bir alakası yok demişler ama %90 güvenle geldi bu araba bana