Kocaman maşallah.. Yolda görsem laf atarım...
Printable View
Kocaman maşallah.. Yolda görsem laf atarım...
Kazasız belasız binmeyi nasip etsin allahım
büyük emek harcanması ve mutlu son sıradakiler gelsin :)
kendimi bildim bileli hayalini kurduğum araba, hele sizin aracınız.. Tam bir rol model.. maşallah kazasız belasız. okul bitsin neyim var neyim yoksa feda edip yapıcam SG'nin ikizini :D
Finduk da güzeldi, bu ayrı güzel :)
maşallah.
:)) ya bu E36 nın gerçekten sonu yok.
ikizi olmasın daha güzeli olsun :) cok tesekkurler furkan
sagolasın :) keyfini pek alamadan finduk gitti, hala görüyorum arasıra, aynı şekilde duruyor
Maşallah çok iyi bi jant lastikle daha iyi olabilir . Kazasız belasız sürüşler yanlamalar :)
Arabanin uzerinde hep bahsi gecen cok iyi bir jant ve cok iyi bir lastik olmadigi icin bu araba bu kadar guzel ve buyuk ihtimalde yanlamadigi icin ..
Abı ben anlamıyorum zaten. Cok ıyı denılen jant lastık nasıl oluyo merak edıyorum :)
maşallah içi bayağı temiz hayırlı olsun
Güzel bir güncellemeyle devam.
Artık yenileyecek parça kalmayınca ve ilave edecek donanım kalmayınca, iyileştirmeler yapmaya başladım. Ön fren disk ve balatalarımın ömrünü tamamlamak üzere olması komple fren sistemine el atmama fırsat tanıdı.
Tabi bunu yaparken Amerikayı yeniden keşfetmeye lüzum yok. 20yıllık araç icin zaten internette yeterince bilgi ve iyileştirme örnekleri var. Bende yapmışken en iyisi olsun düşüncesiyle E46 330i ön arka fren sistemini ele aldım. Ebay'den de temiz bir kaliper-disk-balata takımı bulunca kacırmadım ve aldım.
Ve bu sabah 8.30da servisteydim:) Arka disklerin olup olmıcagı konusunda tereddütlerim vardı nitekim olmadı. El fren mekanizmasını değiştirmem gerek, cünkü 330 un el fren mekanizması daha büyük.
Şimdilik önleri taktık.
İlk izlenimlerim bariz bir şekilde farkedilen bir fark oldu. Daha öncesinde ölçüm yapmadım tabiki ama bence yaklaşık %25-30 kadar bir iyileştirme olduğunu düşünüyorum. Psikolojik etkilendiğimi sanmıyorum çünkü frenleme esnasında hız ibresinin hareket hızı bile etkiledi beni.
Büyük pistonlu kaliperlere geçince, pedalda tepkinin azalması gibi bir endişem vardı ama yersizmiş. Pedalda herhangi bir tepki değişikliği yaşamadım. Çelik hortumları takarsam sanırım bu konuda da iyileştirme yapmış olurum.
Ayrıca orjinal disk-kaliper ile üstüste yaptığım frenlemelerde zayıflama olmasına rağmen, şuanda hiçbir şekilde zayıflama yaşamıyorum. Tabiki pist koşullarında denemedim ve limitlerde zorlamadım ama günlük kullanım ve yokuş aşağı frenlemelerde yaşadığım zayıflamayı artık yaşamıyorum.
Görsel olarak da cok farkı oldu. Aşagıda, orjinal disk-kaliperler varken motorsport jantlı foto ve 330 disk-kaliperler varken mcontour jantlı foto var. Jantların modelleri farklı olsa da ölçüleri birebir aynı. Fark bariz şekilde ortada. Kaliper şuanda janta 4-5mm kadar yakın ve limitlerde.
http://i.imgur.com/Q9n6bf6.jpg?1
http://i.imgur.com/Tkm0QUz.jpg?1
http://i.imgur.com/NWFhFfW.jpg?1
Son olarak bir karşılaştırma yapmak istiyorum.
El fren mekanizması yüzünden takamadığım 330 arka diskler bile(fotoda sagda), orjinal ön disklerimden büyük :D
http://i.imgur.com/BNpT5PU.jpg?1
Çamurluk arasına kafam girer :D Bas şunu bas :D
Öncelikle ülkeye böyle bir E36 kazandırdığınız için teşekkür ederim.. Sürüm sürüm sürünmeyen sincan BMW'si haricinde 'Gerçek' bir E36 gördük sonunda.. Benim bir önerim yok zaten her şeyi yerli yerinde yapmışsın cidden tebrik ederim ve zorda kalmazsanız satmayın :)
Bu bu güzelliği, Yukarı açılan kapılar, xenon sisler, indash monitörler, air suspansion fln rezil etmek için ellerini ovuşturan çok kişi olacaktır.. Lütfen satmayın iyi günlerde kullanın.. Şahane hamleler şahane..:Bravoo:
Satmaya kalkarsa zaten hesap numarasi vermesi yeterli cakala cukala yedirtmem bu arabayi . Ama ankarada bu arabayi ne hale getirirler dusunemiyorum bile korku filmine konu olur resmen : )
Gören de full trafik yapıyor gazlıyor da frenleri yetmiyor sanacak arabanın sana. Resmen kaşıntı seninki hacı. :)
Maşallah Allah kaza bela vermesin, daha ne yapacaksın aklım almıyor. :)
Kutuda yazan ama Vogtland yayların arkalar kutuda yazdıgı gıbı 2.5cm degıl abı :D benım orj m yayları taktım arkaya, onlar daha cok dusuruyo
Cok tesekkurler hocam:) E36ya sızın gıbı bakan gozlerın cogalması gereklı. En yenısı 17 yasında olan araclar bunlar artık ve orjınallıgını korumayı bılmek lazım.
Satmayı hıc dusunmuyorum, satarmısın dıye soranlar oldugunda satarım desem bıle soylıyebılecek bır rakamım yok. Cunku emege deger bıcmek gercekten cok zor.
Abı satamıyorum kı zaten deger bıcemıyorum :D
Ankara ve BMW konusunda yapılan genellemeye ben de katılıyorum ama orda da gercekten hastalık boyutunda BMWcıler var.
Ahaha :D dedıgın dogru sag serıt 70 spec gıden adamım ben bılıyosun :D kasıntı bendekı ama bıseyı yenılerken daha ıyısını yapmaya calıstım hep ve oyle de yapıyorum.