Merhaba arkadaşlar;
Bu forumda tanıştığım Ümit'e teşekkürler.Kısmet olayının ne kadar acayip birşey olduğunu tekrar anladım.Allah herkese gönlüne göre versin.Her daim aldığım araçlarda belirli bir temizlik ararım buna oranlada aldıktan sonra araçlara son derece iyi bakım ekstra ilaveler yaparım.
En son aracım pd130 tdi sport ibiza ciddi keyif aldığım ve asla unutmayacağım bir tat diebilirim özellikle yazılımdan sonra ki güzel bir tork eğrisi vardı ki nefisti.
Gelelim yeni aracıma Türkiye'de çok az sayıda Fr var ama bildiğim kadarıyla tek makyajlı kasa Fr bu araç.
Aracı Ümit kardeşimden aldım ve bir Seat ve vag hastası olarak yeni aracım bu sefer benzinli bir araç oldu,dizelden sonra insana garip geleceği aşikar ama alışıyor insan
Aracımın detaylı özellikleri aşağıdaki gibidir.Aracın diğer 1.8T lerden mekaniksel net farkı şanzumanıdır.4.viteste dynoda 225 km gibi değerleri gördük.Bir güzel yanı ekonomisi var ve ilerleyen zamanlarda kısmet olurda doldurursam maksimum hızı nefis olur
Aracım şuan 66.000 km ve kazası,değişeni,boyası yoktur.Aracın şu hali tamamen fabrika çıkışıdır.Bakımları ve triger seti serviste değişmiş-yapılmış.
Aracın eksra sayılacak tek değişikliği ön diskler ve balatalar Ebc hava kanallı diskle değiştirilmiş green stuff balata kullanılmış.
Bu zaten benimde hemen yapmak isteyeceğim birşeydir.
İlerleyen zamanda arkalarada ebc hava kanallı disk alıp tüm balataları yellow stuff yapmak.
Gelelim özelliklere ve resimlere;
Motor; 1.8 T 20 V 180 Hp 1800 cc turbo beslemeli 20 valf 180 beygir güç üreten 4 silindirli bir motora sahiptir.
6 ileri bir şanzumanı vardır
Bu aracın şanzumanı diğer 1.8T'lerden farklıdır daha uzun bir şanzumanı mevcut.
Maksimum hız verileri net bilinmiyor ama topsportların ki 225 km bu araçta bu değere yakındır. Ölçtüğümde buraya yazarım.
Aracın yakıt tüketimi şehiriçi 11 litre şehirlerarası 6-7 lt arasındadır.
312 mm ön fren diskleri 232 mm arka fren diskleri
Aksesuar ve özellikleri;
-Sunroof (yukarı aşağı kademeli hareket kontrollü ve tavan içine doğru tamamen açılabilen sunroof).
-Deri koltuklar elektrik kontrollüdür, sürücü ve yolcu tarafında mevcuttur.
-Katalabilir elektrik kontrollü-ısıtmalı aynalar.(Aynaların kapakları Fr modellerde gridir) -Kararan dikiz aynası (ambiyans ışıklı)
-4 cam otomatik (Arka camlar önden kilitlenebilir.)
-Yükseklik-alçaklık,ileri-geri ayarlanabilir direksiyon
-Yükseklik alçaklık ayarlı ön farlar ( 3kademe) -Tüm kapılar merkezi kilitlenebilir -Motor kilide (immolizer)
-Dijital kilima
-Kilitlenebilir iç aydınlatmalı torpido
-Ön ve arka kapılarda toplam 8 hoparlör.
-Sürücü ve yolcu tarafı güneşlikler (her ikisinde de makyaj aynası ve ışık var).
-Arka cam buz çözücü. -Arka silecek
-Yağmur sensörü -Kolçak (iç haznesi olan)
-17 inç Fr alaşımlı jant.
-Depo kapağı araç içinden açılıyor.
-Alarm ( istenildiği takdirde içerden tamamen kapatılıp açılabilir ve alarm araç içinde aktif hareket varsa yada kapılar açıldığında korna çalacak şekilde tasarlamışlar.)
-Hız sabitleme
-Yol bilgisayarı
-Radyo-Cd çalar
-TCS kontrol düğmesi
-Ön,arka sis farları -12Volt çıkış (bagaj içi)
-Piston destekli kaput tutacağı
-Ön ve arka sağ solda iç aydınlatma ve tutacaklar.
-Arda tarafta orta kısımda küllük -4 hava yastığı (yolcu sürücü ön ve yan olarak) -Kapı içlerinde ve bagaj aydınlatmaları.(kapılar açıldığında aktif oluyor).
-225-45-17 lastik ebatı
-5 kişiliktir ve 5 koltuktada kafalık mevcuttur.
-Bardaklık (Başka bir bardak yada şişe koyma yeride torpido kapağının içinde var)
Aracı aldıktan sonra iki ekleme yaptım
1.Arka silecek komple ibiza makyajlı kasa silecek koluyla değiştirdim
2.Olarak sürücü tarafına Seat'ın orjinal gözlük kabını taktım.
xx