Renault'cu olduğum için değil doğru söylemek gerekirse GT-Line binilecek hem donanımlı hemde çok keyifli bir araç
Zaten bu renk bomba
Allah kaza bela vermesin
Renault'cu olduğum için değil doğru söylemek gerekirse GT-Line binilecek hem donanımlı hemde çok keyifli bir araç
Zaten bu renk bomba
Allah kaza bela vermesin
facebook megane 3 garage grubumuza bekleriz kazasız belasız sürüşler
Neredeyse 1 sene olmuş mesaj yazmayalı, fotoğraf paylaşmayalı.
Biraz güncelleyelim konuyu.
Araç Eylül başında alınmıştı, 1 buçuk senenin sonunda henüz 11.250KM de aracım. İlk günkü kondisyonda ilerlemeye devam ediyor, tek oynadığım nokta son susturucu iptali idi, şimdi ise bir çılgınlık yapıp, 3 saatlik uğraş ile plasti-dip kullanarak jantları mat siyaha boyamak oldu. Boyarken de ilk defa olmasına rağmen fena iş çıkarmadım sanki??
Bu arada detaya girmeden tarifleyiyim, araç 11.250km de 6.3lt ile 6.8lt arasında mazot yiyip duruyor. Aslında ben aracı alırken daha makul değerler bekliyordum. Tamam havalar soğul vs ama niyeyse 6 altına inemedik, halbuki hedefim 5.8 ler falan idi aracı almadan. Öte yandan, uzun yolda yaklaşık 1200km yol gittim araç 4.9-5.2 arası yaktı, bu biraz buzları eritmeye yaradı o kadar.)
Açıkçası, fena değil, hoşuma gitti, ufakta olsa bir uyum sağladı renk ile. Sanırım en büyük eksiği mat olması, parlak olsa daha güzel görünebilir. Biraz daha işi büyütüp, kapı kulpları, aynalar, ön taraftaki gri yerler ve difüzörü siyaha boyatabilirim ama aracın orjinalliğini bozar diye çekiniyorum.
Yapmak istediğim 2 yenilik var.
Bir tanesi egzoz sesini arttırmak ikincisi ise yay takmak. Bu 2 ay içerisinde bunlarıda tamamlayıp yolumuza bakacağız.
Önerdiğiniz bir yer var mı egzoz için İstanbul-anadolu yakasında. Şöyle ucuz yollu, çift çıkış x2 yapabileceğim ve uygun yay alabileceğim. Hatta 2. el yay bile olabilir.
Bu arada egzozdan alacağım ses, çok büyük bir ses değil ama artık sadece çalışırken değil, giderkende keyif alabileceğim tok bir fısıltı olsun.
Bu 2 si için 750-1000tl yeter mi?
Bu bilgileri sizden beklerken, az foto paylaşayım bari.
![]()
Ben jant - kasa renk uyumunu beğendim. Aynalar, sis farı çerçevesi ve kapı kollarındaki griler de siyaha dönebilir bence. Plastidip'i parlaklaştıran bir spreyi daha vardı yanılmıyorsam. Onu araştırabilirsin.
Valla işte bilmiyorum ki. Boyasam çok mu kapatırız arabayı.
Parlaklık için pek emin olamadım. Aynı kalitede olmuyormuş sanırım boya ile.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)