Maşallah, kazasız belasız günler dilerim, teg verilen emeklerin karşılığını boş çıkartmayan bir araç.
Maşallah, kazasız belasız günler dilerim, teg verilen emeklerin karşılığını boş çıkartmayan bir araç.
Bende arkadaşlar gibi kozmatik görünüm diyorumİnşallah kısa sürede su üzerindeki ağır görünen boyadan kurtulursunuz. Allah içinize sindirsin.
hepinize iyi dilekleriniz ve dualarınız için cok teşekkür ediyorum arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin Allah razı olsun
Bugun Ön takım parçalarını aldım sol taraf sıkıntılıydı yapmışken sag sol yapalım dedik rot kolu ve rot başlarını degiştirecegim şimdilik sadece parçaların listesi
sol rot kolu japon sag tayvan malı olarak vardı turuncu kutu japon malı biri 30 digeri 50 tl
rot başlarınıda aldım fiyat 20 tl tanesi aks körügü 15 lira 10 liryada var
![]()
OldSchool ♥71♥
Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro
Bugun filtre kutusunu söktüm kutunun içinden 2 bolt dışından 1 bolt tutmaktadır içindekileri rahat söktüm ama dışındaki cırcır arakolum olmadıgından bayagı ugraştırdı neyse söktüm bu arada orjinal hortumuda söktüm yıkadım temizledim sonra elimde yanmaz flexible boru ile geriye kalan yeri tamamladım görsel olarak pek etik durmasada cold air intake kit istemekte şimdilik bu şekilde takılacagım görüntü ve ses güzel oldu HKS nin 200 mm lij mantar filtresi kullandım
daha sonra kutunun dış boltunu sökmek için akünün baglantısını sökmüştüm yanında bulunan paslanmış parçayı boyamaya karar verdim bayagı pas tutmuş
paslanış hali
makinem olmadıgı için elimle zımparaladım ancak bukadar oldu
daha sonra boyadım ama paslı yerlerinden boya attı tekrar zımparalayım ikinci katı atacagımbugunluk böyle zevkli geçti günüm daha iyi günlere inşallah
![]()
OldSchool ♥71♥
integra rot kolu orjinal modeli budur arkadaşlar
arefe günü başıma gelmeyenler kalmadı yanlış rot kolu alınması sonucu ayar tutmadı ve sök tak bi ton zaman kaybı yaşadık bu modelin aynısı accord rot kolu var onlar daha kısa ve integralara kısa gelmektedir bu rot kolunun hem başı uzun hemde ucu uzundur digeri gibi aynı hataya düşmeyin ikizler honda aksaraydan aldım fiyat 30 tl dir bir cok parçada yardımcı olurlar linfer oto japon da var neyse
rot kolu aldım haftasonu takmak icin zamn bekliyor
bizim araçların aks körügüde accentlerle aynıdır bilginiz olsun accent körük taktım sıkıntı yok suan
haftasonu sinyalleri turuncuya kaplayacagım
fazla zamanım olmadıgı için yaptıgım şeylerin fotografını fazla cekemdim şimdilik bukadar
OldSchool ♥71♥
kaldıgımız yerden ufak dokunuşlara devam sislerimin bulanık olması nedeniyle onlarıda bir canlandırayım dedim ve söküm işlemine başladım
sisleri ve sinyalleri söktüm öncelikle sislere 400 800 1000 ve 2000 zımpara ile zımparaladım en son 2000 zımparayla pürüzler gidiyor sonra pasta cila ile üstübüyle zımpara yapar gibi gezdirdim makine olsa daha iyi sonuç cıkardı ama şuan yaptıgım işlem bu
sonraki durumu
ilk kat sinyallere turuncu folyo cektim sonra görüntüsu hoş olmayınca ikinci katıda cektim
köşedeki turuncu kısma 2.defa cekmedim sadece beyaz kalan kısıma cektim
buda gece montaj yaptım gece cekim hali
buda gecedeki hali
calışmalar devam edecek
bugun yine malzeme stogu yaptım
çürükler için fiber macun
yan cıtalar için piano black siyah
motor üs kapak için boya sökücü
yavaş yavaş malzemeleri topluyorum
OldSchool ♥71♥
her yaptıgımı paylaşmaktansa biriktirip paylaşıyım daha iyi cunkü her gün bişeyler yapamıyorum haftasonu iş cıkışı vs. yaptıklarım
önce geçen hafta sol kapı döşemesini söktüm hem cam ayarı için hemde hoparlörüm calışmadıgı için
camı ince bir ayar vermek gerekiyor vidaları cok sıkınca yukarı dogru cıkmakta zorlanıyor hafif gevşek bıraktım sonrasında hoparlörü söktüm ve hoparlörün kablolarını kalın kabloyla degiştirdim tamir ettim
daha sonra arka plakalıgı söktüm biraz düzeltme yaptım daha sonra asetatlı kalemle yazıları kalınlaştırdım şuan için app ye gerek duymuyorum böyle gayet hoş oldu
buda ciger bekleyen kedimiz![]()
şimdilik arabanın paspaslarında keyf sürüyor
![]()
daha sonra arka kapının cıtalarını sökmüştüm keşke sökmeden boyasaydım 2 haftadır takamadım öyle durdu siyah mastik bulamadıgm için sonunda buldum ve yapıştırdım
ön iki cıtayı yapmak daha kolay oldu ince bir zımpara maskeleme ve boyama 2 tarafıda bitirdim gayet hoş bir görüntüsü oldu
sırada ön ve arka tamponun cıtalarının boyanması var ama onları komple tamponları boyamaya zamanım oldugunda yapmam lazım güzel bir zımpara istyorlar cünkü yoksa düzgün birşey cıkmaz... Ufaktan topluyorm bu iş için garaj veya bahce garajı şart sokakta pek bir şey yapmak mümkün olmuyor gören selam verip durumu soruyor ve muhabbet edince işimden oluyorum zaman kaybı yaşıyorumhadi simdilik hoşcakalın
OldSchool ♥71♥
sonucu yaza dogru anca olur gibi geliyor cünkü cok yavaş ilerliyorum![]()
![]()
OldSchool ♥71♥
Araçta Fan calışmadıgı için iş başa düşmüştü servis kitabından nedir nedegildir nasıl cözeriz diye araştırdım ilk başta mantıgı anlamıyordum şimdi devreleriyle birlikte uzmanı oldum söktüm dagıttım temizledim anlatıma başliyim ilk fotolar başka siteden aldım sökerken cekemedim size yardımcı olması için digerleri benim elimden
öncelikle alt paneli söküyoruz egilince arkasında 2 adet vidası var
daha sonra torpidonun 6 adet vidasını söküp arkasından konnektörünü cıkartıyoruz
daha sonra blower fan ı tutan metal parçanın somununu söküyoruz arka tarafından tırnaklıdır
blower resistör ün konnektörünü cıkartıyoruz bu resistör fan kademesinin 1 2 3 4 numaralı kademe ayarını yapıyor içerisinde metal yaylar var 3 adet bunlar kopmuş olabiliyor
daha sonra 3 adet somunu gövdeden ayırıyoruz blower fan yavaş yavaş aşagı geliyor arka tarfında flaper kapagın baglantı kablosu var onuda sökün bi anda cekmeyin blower motor zaten en altta onunda kablosunu cıkartın
buradan benim resimlere devam direk banyoya götürdüm söküm işlemim 30 dk sürdü
Flaper kapak konumlandırıcının resmini cektim buradaki pozisyon önemli nasıl söktüyseniz öyle takın
pek iç acıcı görünmüyor
alttaki blower motorumuz fan motoru benim araçta içine su damlamış durumu kötüydü onunda resimleri aşagıda 3 adet vidası var bunları söküyoruz 1 adet conta mevcut ben takarken contaya siyah silikon sıktım herhangi bir sıkıntı olmasın diye
Made in japan yazısını görmek cok güzelbu parçaların 25 sene önce japonyada montajlandıgını düşünüp nostalji yapıyorsunuz
bendeki resistörün hali resistör cortlamış artık
motorunun hava yapan fan ı
komple söküp dagıttım ve temizlige başladım banyo berbat oldu temizlemesi tabiki yine bana düştü
Fan motorun durumu içi kurum baglamış korozyon pas kir herşey içine karımış
motoru dagıtırken söktügümüz gibi takalım yoksa motor ters calışır önemli olan kömür denilen kısmı bu kısım bende yarılamıştı fazla gitmemiş motor dan umutluydum ki araçta calışmayan motordu bakalım ne olacak dedim ve devam ettim
motorun cıkmış hali düz tornavidayla dibinden ufak kastırın cıkıyor tırnaklarına zarar vermeyin önemli olan sökülen + - ucun dogru yönde takılmış olması
Motorun salonun ortasında toplanmaya hazır hali bu arada ortasından cıkan metal parça var oda pas olmuş onunda ufaktan paslarını aldım
2 plastik parçayı birleştirirken silikon kullandım fan motorunun contasını temizleyip siyah silikon sıkıp taktım tabi bir kısmı atladım motoru takmadan önce fanınıda takmadan önce resistör konumlandırıcı ve motoru araca götürdüm btün kabloları bagladım ve sonuç güzeldi 4. kademede motor calışıyor yanı motorda sıkıntı cıkmadı şuan sıkıntım resistör oldu cünkü resistör direk + dan elektrik alıp 4. konumda yüksek devirde calışmakta onuda üzerinde takabiliriz öncelikle ona 3 adet direnç yay almalı bi araştırma yapmadım dirençleri kaç onu bilmiyorum sonra yazarım
ben biraz bu konumlandırıcıyı da söktüm içinde yay birikmişti sonra teker teker taktım şuan aracın üzerine takılmayı bekleniyor
blower motoru daha takmadım takıp resistansı da yenileyip degiştirecegim bu olayın devamı gelicek....
Rezistans in omh degerlerini olctm. En kucuk 02,0 digeri 03,0 bir digeri de olcemedim kpuktu teli
Sonra 3 adet direnc aldim biri 0 degerinde.digeri 4.7 digeri 1 ohm bunlari sirasina gore dizdim
Fazla elektronikten anlamam kabataslak oldu calisirsa sansima calismassa direncler yanlistir...
resistansın ilk hali
aldıgım dirençler 02.0ohm 4.7ohm 1ohm
tek başıma anca bu kadar lehim oldu
deneme aşamasını daha yapamadım vakit bulamıyorm takmaya calışıp calışmadıgını test edecegim
OldSchool ♥71♥
daha sonra motora giden şase kablosu gözüme batmaktaydı onuda 35 lik kalın kablo ile degiştirdim belki ilerde boyarım renklendiririm
Jantlarımı begenmedigimden Orjinal olan Oz racing supertourismo WRC rally tarzı jantlarımı sattım sonra stok teneke 14 jantlardan devam ediyorum bir yandan da jant arıyorum
te37 aklımda ce König Candy modeli var ofsetli olmasından dolayı candy modeli daha cazip geliyor bana
jantlar giderken cektim Daihatsu coper a gitti
almak istedigim jant modeli 16 candy könig
ve bir akşam lastiklerimi kontrol etmek istedim ve manzara iyi degildi zate arka lastiklerden hava kacırıyordu haftada bir hava basıyordum bazen yola cıktıgımda sonuç bir çivi ve bir alyan tornavida ucu batmış 2 lastik yama istiyecek
sag tampon altı sinyalim beyazdı onuda söküp turuncu yapmak istedim
cillop gibi tertemiz oldu
2 kat turuncu folyo kullandım sonuç gayet iyi oldu
![]()
OldSchool ♥71♥
çamurlu spec
integra buluşmamızdan
resimi ters cevirdim böyle daha güzel plakalar o yüzden ters cıkmıştelefondan ayarlamıştım
![]()
OldSchool ♥71♥
Çok güzel ilgileniyorsunuz araçla elinize sağlık güzel oluyor , kaporta boya olacak mı ? jant olarakta bence çok basılmadıktan sonra yazık etmeyin paranıza o jantı alıp çünkü modası eskidi binlerce hondada gördük o jantları
Maşallah,emeğinize sağlık. Ayrı bir mutluluktur böyle kendin yap lar. Kolay gelsin size.
BICI BICI YAPARKEN
VE BEKLENEN AN OZ RACİNG JANTLARI SATINCA JANT SECİMİ YAPMAM GEREKİYORDU TERCİHİMİ 8X16 TE37 GOLD JANTLARDAN KULLANDIM YAKIŞTIGINI DÜŞÜNÜYORUM VE SEVDİM JANTLARIMI
Jantları taktırdım işe geç kalmıştım dogru işe gittim bakamadım ve iş cıkışı arabaya koşa koşa gitmek![]()
buda yakından görüntüsü evet biliyorum aracı basmak lazım
![]()
OldSchool ♥71♥
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)