User Tag List

Sayfa 7/7 İlkİlk ... 567
124 sonuçtan 115 ile 124 arası

Konu: Bmw e30 1986

bugrahangul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı b.ustaoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah. Allah kolaylık verswin. sunrooftan neden vazgeçtiniz
    İstediğim gibi bir tavan bulamadığımdan dolayı sunroofsuz olmasına karar verdik.

Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonunda tavan takıp diğer levele geçebildiniz. Bence en doğru kararı verdiniz, sırf sunroof olsun diye paslı tavan takacağınıza böylesi daha iyi oldu, en azından aklınızda şüphe kalmadı. İnşallah bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir. Gelişmeleri merakla bekliyorum.

Bu arada bana sorarsanız hazır böyle sil baştan yaparken güzel bir yalıtım yapın tavana, tabana, kapı içleri, ön göğüs içi, bagaj havuzu, çamurluk içleri vs. BMW'de donanım olarak bir sürü parça var, doldurabildiğiniz kadar incik boncuk parça doldurun derim. Tek eksiği motor olsun.
    Bmw'de donanım cidden çok fazla. İnce detaylar dolu. Bu yüzden hemen hepsi toparlanamıyor. Bir de işin maddi kısmı var. Evdeki hesap çarşıya uymadı şeklinde takılıyorum şuanda. Hepsini yapacağım ama. İlk kaba ve önemli kısımları hallettikten sonra yavaş yavaş bütün opsiyonları koymaya çalışacağım zaman içerisinde. Sanıyorum motoru koymadan tüm opsiyonları hallederim.

Alıntı canozgur106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    MaşAllah sabırla yapmışssın herşeyini ağız tadıyla binmek nasip olsun..
    Daha iyileri sizlerin olsun inşallah. Ciddi bir emek söz konusu, umarım istediğim gibi sonuçlanır proje.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncelleme yapmayı olmuş baya. Boya hazırlıkları devam ediyor. Süreç kısaldıkça heyecan artıyor.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başından beri takip ediyorum, güzel ilerliyor. tavan bulma maceralarınızı okuduk, keşke sunrooflu temiz bişey denk gelseymiş.

Geçen bir konuda sonradan sunroof yapan firmanın ürünleri vardı belki işinizi görür. Link bulursam eklerim.

Şunu merak ediyorum, tavanı keserken neye göre kesiyorlar ? Bir de korumasız ve o şekilde tavan kesimi yapan arkadaşı allah korumuş.

Tavanın montajlı resimlerinde kaynak arası boşluk var gibi gördüm, bu kes-kaynat olayı sıkıntı yaratır mı herhangi bir kaza anında ?

Rabbim kolaylık versin, kesenize bereket.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başından beri takip ediyorum, güzel ilerliyor. tavan bulma maceralarınızı okuduk, keşke sunrooflu temiz bişey denk gelseymiş.

Geçen bir konuda sonradan sunroof yapan firmanın ürünleri vardı belki işinizi görür. Link bulursam eklerim.

Şunu merak ediyorum, tavanı keserken neye göre kesiyorlar ? Bir de korumasız ve o şekilde tavan kesimi yapan arkadaşı allah korumuş.

Tavanın montajlı resimlerinde kaynak arası boşluk var gibi gördüm, bu kes-kaynat olayı sıkıntı yaratır mı herhangi bir kaza anında ?

Rabbim kolaylık versin, kesenize bereket.
    İlginize çok teşekkür ederim. Tavan değişimi ciddi anlamda zor ve sıkıntılı bir iş. Her kaportacı yapamamakla beraber bu tür bir riske girmiyor. Ama ustamın dayısı sanayinin en eski kaportacılarından. Normal koşullarda tavan değişimi yapmıyordu uzun zamandır. ( uğraşmak istemiyor ) Ustamın ve benim ısrarlarım sonucunda kabul etti. Almış olduğumuz tavanın kesim yerlerine göre aracımızın üzerinde ölçü işlemleri yapıldı ilk önce. Sonra bir çok kez kontrol edilerek kesme işlemi tamamlandı. Sonrasında aracımızı terazıye alarak yeni almış olduğumuz tavanı yerleştirdi ve her kaynaktan önce ölçümleri ve kontrolleri yaparak kaynak işinin bitirdi. En önemli olan ön ve arka cam bire bir oturdu ve kasma hiç yok. Daha sonrasında kapıları takarak denedik ve ayara gerek kalmadan tam çizgisinde ve tıkır tıkır çalışır durumdaydı. Anlayacağınız inanılmaz sıkıntılı bir iş. Ustası bulmak çok önemli.

Sunroof durumuna ben hala üzülüyorum ama yapacak bir şey yok. Kısmet bu şekildeymiş. Daha fazla beklemek istemedim. Yaklaşık 5 ay falan oldu sanırım. Tavan sonrası işler hızlandı, Ağustos ortasına doğru bitmiş olacak projemiş. Bir aksılık olmazsa tabi.

VETTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlısıyla biter inşallah
    kazasız belasız...

SedatAdanurr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah kolaylık versin, sonucu merakla bekliyorum ..
    61 AN 589/Volkswagen Caravelle 2.5 TDI Comfortline

kASVET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolay gelsin sonucu merakla bekliyorum

BuğraTuna34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adaş sen taşındın heralde . Bir ara işe giderken ışıklarda karşılaşmıştık o gün bugündür göremez oldum seni E30 güzel devam ediyoruz. Bitmiş halini canlı görücem sonucu merakle bekliyorum kesene bereket

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VETTE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlısıyla biter inşallah
    kazasız belasız...
    Çok teşekkür ederim.

Alıntı SedatAdanurr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah kolaylık versin, sonucu merakla bekliyorum ..
    En az bende sizin kadar heyecanlı bekliorum.

Alıntı kASVET Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kolay gelsin sonucu merakla bekliyorum
    Ağustos ayı içerisinde sonucu göreceğiz inşallah.

Alıntı BuğraTuna34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adaş sen taşındın heralde . Bir ara işe giderken ışıklarda karşılaşmıştık o gün bugündür göremez oldum seni E30 güzel devam ediyoruz. Bitmiş halini canlı görücem sonucu merakle bekliyorum kesene bereket
    Adaş taşındım, iki sokak ilerideyim artık. Gerce sizin oradaki ev duruyor ara sıra geliyorum ama karşılaşamıyoruz. Bitmiş halini inan bende çok heyecanla bekliyorum. Uzun süreç bitmek üzere, fazla bir şey kalmadı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün, tüm gün sanayide geçti..

Hazır bu kadar zaman bulmuşken biraz hesap kitap yaptım.

İlk anlaşmış olduğumuz fiyat : 6.500 TL ( kaporta, boya, km gösterge tamiri, lpg sökümü, sıvıların ve filtrelerin değişimi gibi genel bir bakım )

Çıkan ekstralar;

Tavan ( sunroofsuz ) : 1.000 TL
    Ön Çamurluk : 400 TL ( 2 adet )
    Benzin Otomatiği : 200 TL
    Karbüratör Bakımı : 500 TL ( contalar vs. )
    Distribütör, Buji, Buji Kabloları : 240 TL
    Debriyaj : 400 TL
    vs. vs. vs.

Genel Toplam : 9.240 TL

Eksiklerimiz; ön göğüs ve orta konsol, koltuk ve tavan döşemesi, jant lastik ve arka tampon..

Eksiklerimizin ortalama fiyatımı, 5.000 TL civarlarında olacağını sanıyorum.Böylelikle proje tam anlamıyla bitene kadar toplam harcama 14.500 TL civarında olacak. Tabi en başta olduğu gibi, yine ön görülerimizin dışında şeylerle karşılaşabiliriz. Umarım artık süprizler ile karşılaşmam.

Saygılarımla.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler