Herkese selamlar.
İlk arabam Polo'yu almadan evvel boxer 145 ile gelgitler yaşarken resmen hatim etmiştim Alfa'ları fakat nedense cesaret edememiştim. Geçen sene bu zamanlar aldığım Polo Sportline'ı pişman olup Mayıs ayında sattıktan sonra, samimi arkadaşım ve aynı zamanda forum üyesi Mert'in 33 1.7 QV'sini daha objektif bir gözle incelemeye aldım. Aldığım keyif ve his bambaşkaydı. Üstelik fiyatları Polo'dan çok çok uygundu. Tekrar temiz bir 33-145(1.7 boxer) arayışına girdim.
Girdik ama sağlamlarını bulmak gerçekten samanlıkta iğne aramak gibiydi. Piyasadaki araçların hepsi kazalı, apaçi işi, tüplü vs derken çok zorluk çektim. Eş-dost eleştirilerine kulak tıkayıp 7 ay boyunca araştırıp sabrettim. Sonunda karşıma çiçek gibi tertemiz bir araç çıktı ve kaçırmadan satın aldım. 2 parçası dışında fabrika boyası üzerinde olan, 1990 yılında Orhan Yüce’den satın alınmış, ilk sahibinden bir 33.
Otomobilim 1990 Model yeni kasa(tipo 907) çift dellorto karbüratörlü (105 hp) 33 1.5. İlk sahibi tarafından gözü gibi bakılan, alındığından bu yana tüm belgeleri, bakım defterleri, malzeme faturaları, muayene raporları ve kullanım kılavuzu saklanan, 2 adet orijinal anahtarı ve 1 koli dolusu sıfır ve orijinal kritik-bulunması zor parçalar ve 1 adet fabrika orijinali sıfır manifoldu ile teslim edilen, değişen hiçbir parçası olmayan, motoru saat gibi çalışan bir 33 kendisi![]()
Sahibinden son kez bakım ve dikkat edilecek hususları öğrenip (gerçi kendisi sağolsun tüm bu hususları 2 sayfa halinde not yazıp bana ayrıca verdi) aracımızın işlemlerini tamamlayıp yeni yuvasına getirdik. Gösterdiği tüm ilgi,alaka için ve arabasına verdiği önem için kendisine teşekkürü bir borç bilirim.
Taze bir Alfisti olarak boxer makinenin canlılığı, direksiyonun sizinle iletişimi, tekerleklerde ne olup bittiğini anında size gönderen tepkili şasisi ve yürüyen aksamı ile tam bir sürücü otomobili 33. Her ne kadar sert bir otomobil olsa da kısa sürüşler bile zevk veriyor insana.
Sözü fazla uzattım, şimdilik sizi ayaküstü çektiğimiz birkaç fotoğraf ile başbaşa bırakıyorum. Umarım ben de aracımı önceki sahibi gibi güzelce koruyup, emanete sahip çıkarım.
Kar altından birkaç fotoğraf
Abisi 1.7 QV ile
![]()