User Tag List

Sayfa 12/28 İlkİlk ... 2101112131422 ... SonSon
530 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Sabır Taşım,Kanatlı Alman'ım,Nıhayet;GT3...

gp74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tip konulara yazmayi hic sevmem, fakat tam
    Zenginin mali Zugurt' dun cenesi olayi olmus...
    bu arada arac cok guzel gule gule kazasiz belasiz kullanin

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dqn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İşte 400milyarlık araba alan vergisini vermezse, gss yi çıkarıp senden zorla haracı alırlar.Sarayı falan geç, saray olmadan öncede millet g plaka ile dolaşıyordu.Sen sesini çıkarmazsan vergi kaçırana daha çok yolarlar seni.Sanki saray olmasa tüm dertlerimiz çözülmüştü.Hemen ak parti damgası yapıştırıp yüklenmeye ne güzel alışmıssınız.Önce kendinizden başlayın eleştirmeye.
    sen bu dedıgıne ınanıyormusun ?

ben almasınlar demedım,benım 3 kurusluk borcumu kovalıyorlarsa bunuda kovalasınlar alsınlar neyın açıgı ? bırakmasınlar acık ozaman,benım tepemden ınmıyorlarsa bundan da ınmesınler,

benzın vergılerı,otomobıl vergılerı,herseyın vergılerı bellı,demem o ki gaziden ödedıgı tazmınatı almasını bılıyorsa bunuda alsın,vergılerı normale ındırsın pırlantadan vergı alsın mesela.vah vah herseyın sorumlusu halk madur devlet vay vay vay

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

İşte 400milyarlık araba alan vergisini vermezse, gss yi çıkarıp senden zorla haracı alırlar.Sarayı falan geç, saray olmadan öncede millet g plaka ile dolaşıyordu.Sen sesini çıkarmazsan vergi kaçırana daha çok yolarlar seni.Sanki saray olmasa tüm dertlerimiz çözülmüştü.Hemen ak parti damgası yapıştırıp yüklenmeye ne güzel alışmıssınız.Önce kendinizden başlayın eleştirmeye.
    Devlet vergi ile dönüyorsa bana bugüne kadar aldığın her ürünün fiş ve faturasını göster. Sakız bile alsan fiş alıcaksın ki devlet'e yardımın olsun. Bakkalın vergi ödememek için fiş kesmemesini engelliceksin. Yok sen bunu yapmıyorsan boş konuşuyorsundur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 34btr1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen bu dedıgıne ınanıyormusun ?

ben almasınlar demedım,benım 3 kurusluk borcumu kovalıyorlarsa bunuda kovalasınlar alsınlar neyın açıgı ? bırakmasınlar acık ozaman,benım tepemden ınmıyorlarsa bundan da ınmesınler,

benzın vergılerı,otomobıl vergılerı,herseyın vergılerı bellı,demem o ki gaziden ödedıgı tazmınatı almasını bılıyorsa bunuda alsın,vergılerı normale ındırsın pırlantadan vergı alsın mesela.vah vah herseyın sorumlusu halk madur devlet vay vay vay
    Bu mevzuyu tespit etmek çok daha zor ama bu bir bahane değil tabi ki.Devletin elinden geleni yapması gerekir.Zaten ayda bir mutlaka gazetelerde ana haberlerde çıkıyor galericilere kesilen vergi cezaları.Arabalara konulan satılamaz şerhleri vs.Her şeyin sorumlusu halk mağdur devlet falan diye konuyu çarpıtmaya gerek yok.Benim ne dediğim neyi kastettiğim gayet açık net.İlk mesajımda da dedim yanlış biliyorsam özür dilerim düzeltin diye.

Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devlet vergi ile dönüyorsa bana bugüne kadar aldığın her ürünün fiş ve faturasını göster. Sakız bile alsan fiş alıcaksın ki devlet'e yardımın olsun. Bakkalın vergi ödememek için fiş kesmemesini engelliceksin. Yok sen bunu yapmıyorsan boş konuşuyorsundur.
    Arabayı aldığımdan beri aldığım her benzin, mazotun 5-7 liralık dahi olsa fişi arabamda duruyor.İnince çekip atarım.Emin ol ben elimden geleni yapıyorum.Yapmaya da devam edeceğim.. Boş konuştuğumu düşünüyorsanız da artık benim diyecek bir şeyim yok.Zamanında forumda bile konuşulmuş.Ben dile getirince zengin malı zügürt çenesi, namus bekçisi oluyorum

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/43890-gecici_plaka_hakkinda.html

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akaryakiti fissiz alamazsin zaten,arkadas aldigin sakiza bile demis.
    Gelelim yarim yamalak bildigin yani cahilce konustugun konulara;
    Ben bu aracin vergisini yatirdimda cikardim. Sende ithalat sirketi kur,devlete surekli muhtasarini,gelir vergini ode sende bin! Otv yi kendi adima yatiririm plakalamadan once. Yada alici yine benim gibi sirketse keserim faturasini bu haldede satarim! Neresi acik bunun? Sen dusuk otv li binlerce aracin pesinde kos,hirsizlik orada! Firmalara ceza kesilince devlet isini yapmis mi oluyor?! Sirket koydeki cobanin yada yikamacinin ustune,birak bos bos yazmayi...
    Ben istedigim araca devletin bana izin verdigi olcude istedigim gibi binerim,sen soruma cevap ver,neresi batti bunun??!!
    Tutku rahatsiz oldun,icine gom ve sus! Bu nasil hasetliktir....
    Yarim bilme,tam bil yada yada yazma...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaptığınız kanun açıklığından yararlanmak başka hiç bir şey değil..Trafiği açan ambulansın peşinden gidiyorsunuz kısaca.Devlet halk mağdur olmasın diye kanun çıkartıyor.Sizde sizi düşünen devleti mağdur ediyorsunuz..

Vergiler yüksek olabilir buna yapacak bir şey yok.Vergilerin yüksekliğinden şikayetçiysen 1.4 araba alırsın 3,6 değil.

Bizi düşünen devlet
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mevzuat değişmediyse MTV'de vermiyorlar.Yani senelik 20bin liraya yakın kar.O mtv hiç bir şekilde verilmiyor.

Ben şahsım adına hiç bir zaman böyle işlere girmem.O arabayı alıyorsam gereği ne varsa yapar öderim.
    Senin bu kadar zoruna giden ne anlamadım? Ne olmuş yani insanları mı dolandırdı yoksa iş karşılığı bedava 700 binlik saat mi hediye edildi bunu mu yakaladın? Şahsen benim de durumum olsa Porsche alacak kadar bende yararlanırdım her zaman kullanmayacağım egzotik bi araç için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akaryakiti fissiz alamazsin zaten,arkadas aldigin sakiza bile demis.
    Gelelim yarim yamalak bildigin yani cahilce konustugun konulara;
    Ben bu aracin vergisini yatirdimda cikardim. Sende ithalat sirketi kur,devlete surekli muhtasarini,gelir vergini ode sende bin! Otv yi kendi adima yatiririm plakalamadan once. Yada alici yine benim gibi sirketse keserim faturasini bu haldede satarim! Neresi acik bunun? Sen dusuk otv li binlerce aracin pesinde kos,hirsizlik orada! Firmalara ceza kesilince devlet isini yapmis mi oluyor?! Sirket koydeki cobanin yada yikamacinin ustune,birak bos bos yazmayi...
    Ben istedigim araca devletin bana izin verdigi olcude istedigim gibi binerim,sen soruma cevap ver,neresi batti bunun??!!
    Tutku rahatsiz oldun,icine gom ve sus! Bu nasil hasetliktir....
    Yarim bilme,tam bil yada yada yazma...
    Öncelikle atarlı giderli konuşmayın, yazdığım her şey ortada..Yazdığım ilk mesajı oku.Ne yazmışım 'Yanlış düşünüyorsam veya eksik biliyorsam şimdiden özür dilerim'. Sonra gelip burda bana ağabeylik yapma.Neyin zoruma gittiğini de baştan yazmışım ama belliki hırslanmışsınız, tam anlayamamışsınız.Ama yine anlamadıysan yazayım ötv mtv verilmeden binilmesi zoruma gidiyordu.Bunu da öğrenmiş olduk.

Ayrıca niye içime gömeyim?Konu açığa kavuştu sayemde.

Alıntı 5500 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizi düşünen devlet
    Üstte alıntı yaptığım mesajdan sonra hala seni düşünmediğini mi sanıyorsun.Ötv vermemenin yolu yukarıda yazıyor

Alıntı Onurkk06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin bu kadar zoruna giden ne anlamadım? Ne olmuş yani insanları mı dolandırdı yoksa iş karşılığı bedava 700 binlik saat mi hediye edildi bunu mu yakaladın? Şahsen benim de durumum olsa Porsche alacak kadar bende yararlanırdım her zaman kullanmayacağım egzotik bi araç için
    Cevap yukarıda.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu vergiler verilsede verilmesede o benzin zaten 5 tl olucak o konuda icnizi rahat tutun. Yani cebinde parasi olan vergi verdi diye devlet asla cebinde olmayandan para almamalik yapmaz. Bununda asil sebebi adam gibi baska geliri olmamasidir! Her yeri sat kiraya ver elinden cikar kucuk paralara.Sonra aban vergilere dayan vatandasa. Ayrica buda bir acik degildir yillardir yapilan ve bilinen bir is, yani bunun acik olma durumu yok. Herkes bunun farkindaki devlet hayli hayli biliyordur bu durumu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.uzmantv.com/gecici-plaka-nasil-alinir

Kredi kartı ile yapılan her alışveriş (sakız dahil) kayda girdiği için satıcı vergisini zaten veriyor yanılmıyorsam. Nakit alışveriş 2 tarafın insafına/anlaşmasına kalmış.

Kanun böyle bir hak vermiş arkadaş kullanıyor. Şirketi olduğu için daha başka avantajları da var eğer aracı şirket üzerine yaparsa (benzin, bakım, vergi vb giderleri vergiden düşebilir). Hatta arabayı şirket üzerine alıp, kardan düşüp şirkete zarar bile göstertebilir, vergi vermez. Çocuğunun okul masrafını vergiden düşebilir (maaşlı, bordrolu adam yapamıyor malesef) gibi. Sen de şirket kur, faydalan avantajlardan......
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle atarlı giderli konuşmayın, yazdığım her şey ortada..Yazdığım ilk mesajı oku.Ne yazmışım 'Yanlış düşünüyorsam veya eksik biliyorsam şimdiden özür dilerim'. Sonra gelip burda bana ağabeylik yapma.Neyin zoruma gittiğini de baştan yazmışım ama belliki hırslanmışsınız, tam anlayamamışsınız.Ama yine anlamadıysan yazayım ötv mtv verilmeden binilmesi zoruma gidiyordu.Bunu da öğrenmiş olduk.

Ayrıca niye içime gömeyim?Konu açığa kavuştu sayemde.

Üstte alıntı yaptığım mesajdan sonra hala seni düşünmediğini mi sanıyorsun.Ötv vermemenin yolu yukarıda yazıyor

Cevap yukarıda.
    Murat abi baban yasinda once konusurken dikkat et sen benli atarli giderli soz yapma bence , saygi cercevesini asma

Levent Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat abi oncelikle hayirli olsun ne zamandir bekliyodun. Salih 2:12 yapmisti sanirim isminin hakkini veren bi arac. Murat abi bebekte gezmekten ziyade pistte kullanacagi icin plaka cikartmak istememesi cok normal. Satarken isterse otv sini oder satar isterse bu sekilde satisini verir. Her turlu hakkini verecegi kesin...

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Murat abi hayırlı uğurlu olsun aracınız kazasız belasız yanlış anlamazsanız bir sorum var sarı plaka olunca ötv Ve mtv den muafmı oluyo bilmediğimden soruyorum sadece
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu arabalarla lukka cukka yapmayan hakkını veren bir kaç adam var, onların da hevesini kaçırtıyorsunuz, yemişim vergisini ya, devlet sosyal devlet görevini yerine getiriyor mu ? Adam yasal olarak hakkı kullanıyor, sen ' boşluktan faydalanıyor demişssin ama ' ben de o parayı verene enayi diyorum.. Devlet bu hakkı tanımışsa kullanır adam, kimseye de birşey demek düşmez.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar şimdi G plakayı size açıklayım içiniz rahat etsin.

Eğer özellikleri barındıran firmanız varsa aracı ithal ediorsunuz. Örneğin 120.000€ aracı aldınız almanyadan. Türkiye getirmek 5.000€ tutuyor. Sonra burada gümrükte %18 KDV sini ödemek zorundasınız.

KDV yi ödedikten sonra ben bu aracı ticari amaçla aldım diyorsunuz satana kadar G plaka istiyorsunuz.

Bu şekilde ÖTV yi ödemiyorsunuz.

Ama bununda kısıtlamaları var. Sadece izni olan kişi aracı kullanabilir. Elinde bir belge oluyor çevirmelerde bunu gösteriyorsun.

Ayrıca sadeec istanbul - ankara otoyolunun gittiği yerlerde kullanabiliyorsun. İzne göre başka bir yerde yakalanırsan cezası büyük.

1. sene dolduktan sonra satmayıp hala binmek istiyorsan başka bir firmayı alt bayin olarak gösteriyorsun ve aracın devrini o firmaya bırakıyorsun 1 sene ekstra iznin daha oluyor bu şekilde.

Aracı kişisel birine satmak istiyorsan ÖTV li fiyata satıp ötvsini o an yatırıp devrediyorsun yada kendinle aynı özellikleri taşıyan bir firmaya ÖTV sini yatırmadan satabiliyorsun.

G plakanın olayı bu. Hukuka aykırı hiç bir olayı yok.

TR de 700.000€ ya bineceğin arabaya 1 sene boyunca 250.000€ ya binebiliyorsun. Bu izni sana devlet veriyor. Ekstrası MTV oluyor. MTV ödemediğin için 1 yada 2 sene kar ediyorsun.

Ama şunu unutmayın devlet bu izni veriyor sende yararlanabiliyorsun bu kadar basit.

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla yazmıym diyorumda dayanamıyorum ! Bakın ben ak partiliyim,babamda,anamda,abimde..

Burda kim ne derse desin ben kişinin savunduğu benimsediği hiçbir oluşuma yada kökenine laf etmedim etmemde..

Konuya gelelim..ak partili olmam,körü körüne her yaptıklarını yada söylemlerini kabul ediyorum manasına gelmez..bu ötv depremde yaralar sarılıncaya kadar alınacak bir vergiydi şuan anamızı ağlatıyolar..benzin ha keza aynı *** !! vakti zamanında başbakanımız binmeyin yüksek motorlu araçlara sizde kardeşim dedi..yahu bu ne sacmalıktır..zaten aldığımız arabalara ebesinin nikahı kadar vergi verip 3 araba parasına alıyoruz,benzine 2.5 katı fazla para veriyoruz..zorunlu trafık sıgortası,mtv falan derken...ulan bu millete hakaten yazık..

doğuş oto fiyatından 70-80 bin euro daha aşağı geldiğini kaçınız biliyo özel ithalat bu aracın ?? Ulan ortada bi usulsuzlük yok ? Malmıyım ben dogusu zengin edeyim ? Zaten bi ton bayılıyosun muteşem sisteme !!

Alabilen çatır çutur alsın..imkanım olsa almayan hakanı kainat ....

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iyı dılekler ıcın tesekkur ederım. İt ürürr kervan yürür,sapla samanı bır bırıne karıstıranların tek sorunu ıcındekı hasetlıge kurban olmalıdır,Allah gonlune gore verır zaten.
    Levent'cıgım ıcımı okumussun,2:12 oncelıklı hedefım ama alısana kadar 2:15-14 cıvarı olurm sanırım.
    Aynen oyle,sadece pıst ıcın alıyorum bu aracları,2004 den berı SS sınıfı araclara bınıyorum,bekarken dahıl "1" kez mekana bu tarz aracımla gıtmedım,gıtmemde,gıdenede baska gozle bakmam... Hersey dunya gorusunuzle alakalı. Bu atan tutan arkadaslar gunluk olaran Dacia'ya ya bındıgımı bılmezler,bılmesınde.Ama hasetlıklerınıde iclerıne "gömsünler" Sanırım bu konuda Hakan benı cok ıyı anlıyacaktır...
    Neyse,delinin tekı kuyuya bır tas atmıs,kırk akıllı cıkaramamıs. Konu GT3 devam ederse sevınırım....

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Iyı dılekler ıcın tesekkur ederım. İt ürürr kervan yürür,sapla samanı bır bırıne karıstıranların tek sorunu ıcındekı hasetlıge kurban olmalıdır,Allah gonlune gore verır zaten.
    Levent'cıgım ıcımı okumussun,2:12 oncelıklı hedefım ama alısana kadar 2:15-14 cıvarı olurm sanırım.
    Aynen oyle,sadece pıst ıcın alıyorum bu aracları,2004 den berı SS sınıfı araclara bınıyorum,bekarken dahıl "1" kez mekana bu tarz aracımla gıtmedım,gıtmemde,gıdenede baska gozle bakmam... Hersey dunya gorusunuzle alakalı. Bu atan tutan arkadaslar gunluk olaran Dacia'ya ya bındıgımı bılmezler,bılmesınde.Ama hasetlıklerınıde iclerıne "gömsünler" Sanırım bu konuda Hakan benı cok ıyı anlıyacaktır...
    Neyse,delinin tekı kuyuya bır tas atmıs,kırk akıllı cıkaramamıs. Konu GT3 devam ederse sevınırım....
    Ben artık neyin ne olduğunu kimin ne düşündüğünü hakikaten miklemiyorum,ben mekan için araba alan adamım murat abi gercekten pist için alan biri..birebirde belki bi çok kişi tanımıyo,ilk başlarda tutumu yada tavırları herkese hitap etmiyo olabilir..ama tanısanız gerçekten mütevazi biri olduğunu görürdünüz...ki size şunuda belirtiym kıcı kırık bi vergiden kacacak adam değil..hatta ben uğraşsam sadece pıst için cıkarır bi bokta vermezdim vergi olarak..

arm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu kıskançlık ne acayip bişeydir , yazıklar olsun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)