bime yeni mi gelmiş daha önce böyle bi koku görmedim bim de
Karakaçan'ın; "RCD510" Münasebeti
Merhaba Arkadaşlar..
Malumunuz "Karakaçanı aldığım saatlerde Aklıma Düşen bir mod idi RCD510 Daha öncedende tecrübe ettiğimiz üzre yakışacağını ve kullanışlı olacağını düşünüyordum zaten. amma velakin; yoğunluk-yer değişikliği, ev tadilatı, adaptasyon süreci derken bu güne kısmetmiş.. Tahtakaleden esnaf bir arkadaşımdan temin edip kendim yaptım montajını, Dokunmatik Renkli Ekranı olsun, Radyo,CD,Aux,SD kart Kullanım kolaylığı olsun Özlemişim resmen.. RCD210 ile Zulm çekiyormuşum.. yok auxa Mp3 player bağlamalar, yok her kontak kapandığında çakmaklıktan fişi sökmeler.. hem estetik hemde ergonomi adına çağ atladı 6J Toledomuz.. Yarın birde Vag-Comla OPS'yi açabilirsem Değme keyfime..
Öncesi
Sonrası
Not: Görseller için Kusura bakmayın gece aydınlığında bu kadarını başarabiliyor ayfon![]()
OPS çok basit abi açarsın hemen o zaman işte on numara olur![]()
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
Sadece FR'lar ve COPA Pluslarda Açıyor denen OPS TOLEDO da Nasıl Açılır?
Daha önce olcayın toledoda denemiştim ve olmuyor diye arabadan tam inecekken bi baktık olmuştu; yaw bu nasıl oldu falan diye makara yapıp şansa-bala açıldığını düşünmüştük...
Değilmiş; onu keşfettim bu gün..
Vag-Com la uğraşanlar bilir OPS yi ekrana getirmek için Navigasyon ve Park-Assist Modulleri kullanılmakta ve özellikle Park Assist Kısmında Şifre gerekmekte.. Toledolarda Bu şifre gelmediği için menülerde gözükmemekteydi, Ben onu şifresiz yapmayı keşfetmişim onu da bu gün fark ettim
Mesele oldukça basit; aslında security access kısmındaki şifre menüleri değil menü seçeneklerini açıyor yani aslında coding access kısmındaki long coding helper bölümündeki Byte ve Bit ler yerinde, şifre sadece onları anlamlı kılıyor. Şifre olmadan denediğinizde sanki herhangi bir Byte ve Bit'i işaretliyormuşsunuz gibi anlamsız geliyor. Hayır! Eğer hangi Byte ve Bit'i işaretlediğinizden eminseniz aynı işlevi görüyor ordaki seçiminiz.. Tam 4 saatime mal oldu ve girmediğim menü kalmadı desem yeridir hatta öyleki RCD510 a Camera yüklemeyi bile öğrendim bu sayede. Ve sonuç Toledomuzda OPS olan bir RCD510 umuz var artık darısı olmayanların başına Kodu aşağıda paylaşıyorum umarım faydası olur başka Toledo sahiplerine Keyifli Forumlar dilerim dostlar...
Kod Aynen şu Şekilde
TOLEDO RCD510 OPS Açma
Selectmenu > Coding 07 > ¨Long Coding Helper¨ a tıklayın.
- Byte 0'ı seçin ve Bit 4 olarak işaretleyin. Ekrandan çıkın ve ¨Do it!¨ tıklayın.
Bu aşamada "code no accepted" diyebilir dikkate almadan çıkın ve aracı kilitleyip açarak deneyin görüntünün şu şekilde olduğunu göreceksiniz
Görüntü aynen şu şekilde
![]()
Abi çok güzel oldu araban maşallah ne zaman geliyosun buraya sayende tolga abiyi falanda görmüş oluruz![]()
10 FA "Karakaçan"| Detailing Çılgınlığı
Malzemeler:
Polisaj: Bosch GPO 14CE + SkillMasters (Replica)
Pedler:
Lake Country CCS Yellow "Foam Cutting Pad"
Lake Country CCS Orange "Foam Light Cutting Pad"
Lake Country CCS Red "Foam Wax/Sealant Pad"
Lake Country CCS Black "Finishing Pad"
Aşındırıcı ve Parlatıcılar:
Megiuars 85
Megiuars 205
AutoGlym SRP
FinishKare 1000P
IPA
Kağıt Bant
Bol Miktarda Temiz MF Bez
Elleriniz ve Bolca Zaman
Zorluk: 7/10
Teşekkürler: @Karamuftuoglu
not: Görseller için kusura bakmayın 8 saatlik yorucu bir çalışmanın ardından bunu bile çekmeyi ihmal ediyorduk.. en yakın zamanda Prof Makina çekimleriyle Karşınızda olacak Karakaçan![]()
Masallah abi çok şık duruyor , Ama acilinden ön cama fazla koyu olmasada film şart olmuş tamamlamak adına kafadan görüntüsü emin ol çok değişicektir .
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)