User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
89 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Yeni Maceramız: 6J Toledo (nam-ı Değer: KARAKAÇAN)

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aykutsafakyaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jant istiyor artik Kazasiz belasiz
    Düşünmüyor değilim.. Aklımda König yada OZ ultraleggera var ama Lastik Yanak inceliği düşündürüyor Şu an 16" lar la yanağımız 45, 18" lerle 35 i göreceğiz ***** dolayısıyla Taban genişliğide azalacak ne onu nede yanağı inceltmek istemiyorum.. birde neyle basacam sorusu var jantla bitmiyor iş.. aklımda deli sorular..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabanı daraltırsan çap değişir jantı büyütünce taban aksine daralmayacak büyüyecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CTG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabanı daraltırsan çap değişir jantı büyütünce taban aksine daralmayacak büyüyecek
    Öncelikle zahmet edip yazdığın için teşekkür ederim..

Yanak, tabanın %'delik değeriyken; yani tabanı nekadar büyütürsen yanak değeri sayısal olarak aynı kalsa bile, Yanak genişliği artacağından, çapın aynı kalmasını matematiksel olarak kanıtlayabilir ve bana anlatırsan, bildiğim herşeyi, bırak bildiğim herşeyi 150 senelik otomotiv sektörünün gelişimini, hatta tekerin icadını inkar eder dediğini yaparım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Çöllü Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle zahmet edip yazdığın için teşekkür ederim..

Yanak, tabanın %'delik değeriyken; yani tabanı nekadar büyütürsen yanak değeri sayısal olarak aynı kalsa bile, Yanak genişliği artacağından, çapın aynı kalmasını matematiksel olarak kanıtlayabilir ve bana anlatırsan, bildiğim herşeyi, bırak bildiğim herşeyi 150 senelik otomotiv sektörünün gelişimini, hatta tekerin icadını inkar eder dediğini yaparım
    yanak yüzdesi aynı kalırken taban değişiyosa çap tabi bozulur onu mu söyledim ben

"18" lerle 35 i göreceğiz ***** dolayısıyla Taban genişliğide azalacak"

böyle yazmışsın ben de 35 yanağa düştüğün zaman taban daralmayacak aksine genişleyecek demek istedim

oKsEAt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tertip araba jant diye bağırıyor.

Alacağın olsun bu arada o kadar İzmit'lere geliyosun, araba alıyosun hiç haber etmiyosun.

İlla istikamet mi verelim
    '01 VK 106 GTI
    '17 B Fiorino Premio
    '98 AY 106 GTI
    '97 LC Civic 1.4 IS
    GNL Garage

ahmetmalcok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah. iyi duruyor . Kazasız belasız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CTG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanak yüzdesi aynı kalırken taban değişiyosa çap tabi bozulur onu mu söyledim ben

"18" lerle 35 i göreceğiz ***** dolayısıyla Taban genişliğide azalacak"

böyle yazmışsın ben de 35 yanağa düştüğün zaman taban daralmayacak aksine genişleyecek demek istedim
    Ok Anlaşıldı.. İşte öyle olamıyor olursada Yuvarlanma sapması bayağı bir artıyor zaten tabanı daraltmaktaki amacımda Yuvarlanma sapmasını 16" dekine yakın tutabilmek..

sanıyorum sen benim konfor kaygım olduğunu varsayarak böyle bir yorum yaptın, aksine; yanak 35 li değerlere düşünce öyle bir kaygı kalmıyor bende hatta direk rafa kalkıyor, düşündüğüm tek şey aracın performansında olacak negatif düşüş ve bunu nasıl Absorbe ederim endişesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oKsEAt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tertip araba jant diye bağırıyor.

Alacağın olsun bu arada o kadar İzmit'lere geliyosun, araba alıyosun hiç haber etmiyosun.

İlla istikamet mi verelim
    Tertip?

Eywallah da

istikamet ?

oKsEAt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Çöllü Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tertip?

Eywallah da

istikamet ?
    Özel mesaj attım
    '01 VK 106 GTI
    '17 B Fiorino Premio
    '98 AY 106 GTI
    '97 LC Civic 1.4 IS
    GNL Garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 FA | Detailing Çılgınlığı Devam Ediyor - Soft99 Fusso

Merhaba Arkadaşlar;

Detailing olayı derya deniz bildiğiniz üzre, ne bütçe yeter tüm ürünleri kullanmaya nede vakit, Ancak bir tarafından bi şekilde yakalanmışsanız bu hastalığa, panzehri de aracınızla yeni ürünleri kullanarak vakit geçirmeniz ve ardından yorgun argın karşısına geçip bir sanat eserine baklıyormuş gibi bakarak göz estetiğinizi doyurmanız..

Geçenlerde 10 saatimizi alan iki ploisaj makinalı uzun ve yorucu çalışmamızı paylaşmıştım "Karakaçanımız" üzerinde; Bu defa ise harelerinden ve çiziklerinden arındırılmış Toledomuzun wax'ını tazeledik, -dün paylaşmıştım Soft99 Fusso- genel olarak memnun kaldığımı söylemeliyim ancak kullanımı bayağı zor bir wax; özellikle aracın tümünü yapayım sonra silerim derseniz, hapı yuttunuz. Kaput, Tavan ve Arka bagajın üstünü yapıp tekrar kaputa döndüğümde anladımki her bir parçayı bitirip diğerine geçmeden silmem gerekiyor yoksa namuzsuz yapıştığı boya yüzeyinden çıkmıyor.. "Dark" serisini aldım ben; bundan önce Kullandığım wax ise Finish Kare 1000P idi aslında ondanda genel olarak memnundum ancak dayanımı (Boya üzerinde tutunma süreci) az olduğundan, önceden beri aklımda olan ve mehmet hocamın @effect1903 tavsiyesi üzerine Fussoda karar kılmıştım ancak detailing konusunda bilgisine güvendiğim bazı arkadaşların yoğun ısrarıyla bölünmüş 40gr lık FK1000P almış ve kullanmıştım, ancak dediğini yapmayı seven biri olarak FK1000p'yi 4-5 defa kullanıp her yıkama sonrası yenilemek zorunda kaldığımdan (Hava soğukluğundanmı yoksa Bölünmüş olduğu içinmi tam bilemedim ama FK1000P yi tam randumanlı kullanamadığıma inanıyorum) Fusso Dark alıp denemekten başka çarem kalmadı, ve geçen hafta elime ulaşan ürün fiyat olarak beni memnun ederken ilk bakışta kutusunun içinden çıkan süngeri beni hayal kırıklığına uğrattı; bu ne böyle süngermi olur sıva süngeri gibi kaba derken, aslında görünüşün insanı nekadar aldattığına bu gün şahit oldum; megiuqrs ve diğer markaların el pedlerine gör geniş gözenekli ve kaba hatlara sahip olan uygulama pedi, uygulama esnasında büyük kolaylık sağlıyor, orijinal kutu olması nedeniyle süngerin her bir mm karesine eşit ürün alabiliyorsunuz, ayrıca ele tam oturduğundan rahat hareket eden ped, ürünü yayarkende yumuşak yapısıyla üzmüyor sizi, ayrıca sonlara doğru yahu ne kadar çok ürün emdi dediğim el pedini, uygun taraflarından sıkınca, geniş gözenekleri sayesinde içine çektiği tüm waxı dışarı kustu ve bende dışarı gelen vaksı parmağımda toplayıp yan macpiel altlarına üstübbü marifetiyle uyguladım, dolayısıyla kullandığım wax'ın 1 gramı bile ziyan olmadı.. anladımki süngerin tasarımı ve geniş gözenekli yapısı bunun için tasarlanmış.. ürün bildiğin turkuaz renkte kokusu ise Gaz Yağı+Mazot bileşimi gibi kokuyor yada bana onu anımsattı rahiyası.. Hatta öyleki bi ara milletçe tutulduğumuz o tanıdık histeriye kapılıp; şu cümleyi bile kurdum kendi kendime; "ulan bu caponlar çok uyanık gaz yağını katı hale getirmişler; bize wax diye satıyorlar he"

İşin latifesi bir yana üründen genel anlamda çok memnun kaldım zira o kadar bol kullanmama rağmen neredeyse geldiği ankinden farkı yok üstelik orijinal kutunun tadıda ayrı oluyormuş arkadaş, altında yumuşak plastikten bir şerit var kutunun istediğin yere koy çizilme korkusu yok, ped kendi pedi olduğu için milimi milimine giriyor kutunun içine ve pedin tüm yüzeyi waxla kaplanıyor çıkarttığınızda. Şu ana kadar ürünle ilgili olarak söyleyebileceğim tam bir Fiyat/Fayda ürünü olduğu, tabi bu söylediklerim uygulama aşaması için, sonrasındaki; Dayanım, Hidrofobi, Parlaklığınıda tek tek yazacağım ürünün buraya iyi yada kötü..

Öncesinde yeni polisaj görmüş kaportamızı İPA yardımıyla temizleyip Sadece kaputta bir FUkupika test denemeside yaptım ancak pek bişey anlayamadım onu ilerleyen zamanlarda bilare ele alacağım.. Şimdilik bu kadar, Başka ürünler ve başka çalışmalarda daha parlak çıkmak ümidiyle karşınıza iyi seyirler..

Malzemeler:
    • Soft99 Fusso 12 Mounth Coat DARK
    • İPA (izopropilalkol)
    • Microfiber Bez
    • Elleriniz

Zorluk: 7/10

Edit:1 Hafta ve 2 Yıkama Sonra

Soft99 Fusso Dark 12 Month Coat Wax Hidofobi testi, bir Hafta önce uygulanmış iki defa herhangi bir şampuanla (Şu benzinliklerdeki köpükle; kostik diye tabir edilen) yıkanmış araçtaki su iticiliği..

Not:Video çekerken Telefon konumunu ayarlayamadım kusura bakmayın Dik çıkan yerlerde düz izlemek için kısayol tuşu: ALT GR+ Sol Yön Tuş, Eski Haline dönmesi İçin ALT GR + Üst Yön Tuşu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BASILDIK; "Karakaçan" feat "Voglant"!

Merhabalar arkadaşlar;

Aslında Herşey aşağıda paylaşacağım fotoğrafla başladı; güzel ve güneşli bir salı günüydü, deniz çarşaf gibi, güneş pırıl pırıl, havada taze aşk kokusu vardı, yeni bir aşk; Karakaçan.. Sincaptan sonra sincabı unutturacak bir sevgili, Hem siyahtı, hem geniş. Bagaj desen bagaj, diz mesafesi desen diz mesafesi, Aile arabasıydı vesselam, olabildiğince yüksek!

Tamda Bu Pozdan Sonra karar vermiştim aslında; bırakacaktım bu işleri, temiz bir sayfa açacaktım hayatımda, evimin adamı-çocuğumun babası olacaktım, çekecektim elimi eteğimi o ortamlardan, herkes gibi bende haftasonlarımı Parklarda-AVM'lerde geçirecektim.. Sanayi Köşelerinde Değil!

9 ay sabredebilmişim bu görüntüye! Geçenlerde bi buluşmamızda, arkadan metem çekmiş arabayı bu pozun tam ters açısı; Hani marilyn monroe'nun meşhur bi pozu var, hava veriyorlar jenerik icabı, açılıyor eteği, ön tarafını elleriyle kapamaya çalışıyorda arka taraftaki çaresizliği meşhur ediyorya onu..

Birebir aynısı Karakaçanın elbise siyah sadece, heryerde meydanda; çeki demiri alttan el sallıyor resmen Utanmadımmı, utandım. Küçük düştüm, ezildim, çaresizidim, mecbur boyun eyip kabullendim.. Arazi aracı ruhu vardı Geniş Aile aracımın.. Tenakuzun kendisi bendim; Bu amortisör-bu açıklığa rağmen; bir kez olsun çıkarmadım araziye kendisini, çok çok 200mt mıcırlı-toprak karışık okul yolu.. Yetmiyordu karakaçana! Dağa tepeye vurulsun istiyordu, lastikler çamurdan görünmesin, davlumbazların arası çalı-çırpı dolsun istiyordu, başkası dolduramazdı çünkü.. Üzülme abi diyordu Berkem; Üzülme.. Karadenize yerleşir, bir fındık bahçesi alır, fındık toplamaya gidersin bununla diyordu.. Karadeniz ağlıyordu Karakaçanın yüksekliğine, ben ağlıyordum, Ege-Balıkesir ağlıyordu, Kipaya alışverişe gelen çocuklar da ağlıyordu.. nasıl bir yükseklikdi bu nasıl bir mühendislik -hesaplama- sebep olabilirdi buna.. Kasisler Çaresiz kalıyordu, Çukurlar ise kendi çukurluklarından utanıyordu.. Çaresizdi belediyenin kepçe operatörleri, daha nasıl bir çukur kazmaları gerekiyordu durdurabilmek için "KARAKAÇANI".. Hiç bir çukur hiç bir hendek hiçbir kasis kasis hatta, durduramıyordu karakaçanın gidişini.. neydi bu yüksekliğe sebep olan, neydi bu yerden yüksekliğin sebebi.. Atalarımız dememişmiydi, totosu yere yakın olandan korkacan diye, duymamışmıydı bu atasözünü Mlada Boleslav'da yaşayan çekler.. Hadi onu duymadılar; Rusların Şu Meşhur Atasözlerindendemi haberleri yoktu; "Çirkin Araç Yoktur, Yüksek Araç Vardır.!" diyerekten vaktin gelmiş olduğuna inanarak başladık yay arayışlarına; SEAT & Eibach birlikteliğini önceki FR'ımda SEATSport la taçlandırmış olan şahsımın aklına yay deyince sportline gelsede; bu defa daha ağrdan aldım olayı; bu esnada kadim kardeşim Onura teşekkürü unutmamam lazım, iki seçenek vardı zira Toledo 6J (NH) için bunlardan biri Skoda Rapid içinde üretilmiş olan, Eibach Pro-Kit, diğeri ise Voglant. uzun süren kritikler, gel-gitler (bu esnada Toledodan çıkma altı aylık Pro-Kit denk getirmem de iyice kafamı karıştırdı) sonucunda.. Ulan birde bunu deneyelim macerapersetliğim tutunca Türkiye Distribütörü X-Treme tunningten indirimde yakalayınca verdik 941456 parça kodlu Voglantlarımızın şiparişini..

Hayatın olağan akışı gereği bu aşamadan sonra beklenen netice; Yayları Takıp Poz vermek dir diye düşünüyor dimi insan.... yoook öyle kolay bi iş bulmadı bu bünyeyi, en azından ruh bedene gireli son 32 yıldır.. Önce kargo geldi 622 tl istedi kapıda ödemeli diye, dedim ben onun parasını ödedim ozaman at bi imza dedi verdi kurye; Nur topu gibi Eibach Sport-Line yaylarım oldu Hemde Reno Clio B'ye göre..

Şimdi de cliomu alacaz yahu basık arabaya binmek için diye dalga geçerken kendi bahtsızlığımla bi taraftanda kulağım telefonda; inşallah benim yaylar hiç çıkmamıştır bursadan, diye dua ediyordum içimden, zira bana gelen yay faturası Trabzon Yomraya kesilmiş.. Sonra kasıntılı ve aymaz bir eziklik, kuru bir dudak bükme sesin tonunda;
    "Abi senin yaylar Trabzona gitmiş Özür dileriz". En sevmediğim özür tipi; "Ben Öküzüm Ama Özür dilemesini becerebiliyorum Bununla idare et"... içimden; Bundada vardır bi hayr; ne zaman gelir? (Varmış bi hayır; x-treme tunning kargo şirketini değiştirdi sayeme )
    en geç Çarşamba (ben cumartesiden yapmıştım ödemeyi)
    Çarşamba; Abi bu gün yetişmedi yarın kesin!
    Parşembe; Abi yarın kesin elinde..
    Cuma: Aramadığım kimse kalmadı Sürat kargo çalışanı, 3 acenteden nerde olduğu belli değil zira kargo adıma değil hala trabzondaki Cliocuyu arıyorlar benim adreste..
    Cinnet geçirmeye ramak kala buldum biyerde; aman elleme geliyorum deyip-işi-gücüde-bırakıp, çıktım kargo şubesine.. yetermi... Yetmez!
    Kargodaki dangoz 622 tl daha istiyor teslim etmek için yayları bana.. Hani millet cinnet geçirip karısını çoluğunu çocuğunu vuruyorya.. işte bu kargoda çalışanlar o cinnet anından arda kalanlar büyük ihtimal; bi ademoğlunun bişeyi anlayamaması için anlamamakta ısrar etmesi lazım yahut hakkat eksiklik var haliyeti ruhiyesinde.. Herneyse allaha havale edip cümleye şöyle başlayınca kendilerinde aramak akıllarına geldi kusuru; "Bak Kardeş bu gün cuma mübarek; istediğin kadar ısrar et sana ne küfredicem nede hakaret, ara göndericiyi ben şurda biraz la havle çekecem.."
    Sonra aynı aymazlıkla abi şuraya bi imza alabilirsiniz malzeme sizin.. Hadi Yahu.. ciddimi..

Neyse 11:30 filandı aldım çıktım; Kargo yada taşımacılıkta değilde; idrakte SÜRAT'li olmalarını temenni ettiğim şubeden. 1 gibi fahri sponsorumuz Vosmer Haskandaydım, çay kahve fotoğraf Mete ve Belemir'e tekrar teşekkür etmek isterim bu anları benle paylaştıkları için, madem sıra teşekküre geldi Oğuz bey ve Emrah ustamada Teşekkürler İlgi-alaka için, Özelliklede Emrah Ustanın Teknik Bilgisini hunharca paylaşmasına bizimle..

Sonrası şöyle oldu..

Daha Net Anlaşılması için BEFORE & AFTER

Before

After

Mübala etmeden nasıl anlatılır bilemiyorum ama ilk izlenimim şu; orjin yaylardan daha iyi emilim var süspansiyonda kasislere karşı, daha bir tok geliyor süspansiyondan gelen sesler; özelliklede arka tarafın, ayrıca VOGLANT:Serttir diyen hata eder Pro-Kit'in ne olduğunu çok iyi bilen şahsım Voglantın Yumuşaklığının tadını çıkarttı bu gün, ha ilk gün belki aldatıcıdır. 1-2 ay sonra (oturunca) hafif bir sertleşme bekliyorum ancak bu beni SEATSportlu Fr'ım kıvamını hatırlatıyor kötü olacağına inanmıyorum. Ha olursada kana-kan dişe-diş; açık seçik yazarım burdan..

Sonuna kadar okumayı başarabilen herkese teşekkür ediyorum sabrı için..

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayirli olsun,kazasiz belasiz surusler dilerim
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah tek tek okudum sayfaları... tek eksik jant gibi duruyor. Kazasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle

Saygılar
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sti_Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayirli olsun,kazasiz belasiz surusler dilerim
    Teşekkür ederim cümlemize inşallah

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi hayırlı olsun,Polo 6R yaylarımı takılıyor toledolara?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi hayırlı olsun,Polo 6R yaylarımı takılıyor toledolara?
    Sağol kardeşim, Rapidle Aynı yaylar muhtemelen PoloSedanla da aynıdır ***** hepsi aynı platform araçları..

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kazasız belasız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah kazasız belasız
    Eywallah Kardeşim Sağol Amin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burcinkarabacak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah tek tek okudum sayfaları... tek eksik jant gibi duruyor. Kazasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle

Saygılar
    Eywallah Kardeşim teşekkür ederim sağol

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)