Çok teşekkür ederim :)
Printable View
Çok teşekkür ederim :)
Kazasız belasız güzel günlerde :) Benimde C2'm vardı kırmızı çok severdim...Tasarımı hala çok güzel bence tekrardan keyifli sürüşler !
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10...8be816523a.jpg
Dün ayna altı aydınlatma yapıldı, geri görüş kamerası da direkt geri vitese bağlı artık :)
Geçenlerde ön camı değiştirdim kaskodan, Doraglass tercih ettik.Ayrıca Nexen Winguard 185/60/15 ölçülü kışlıklarımıza geçtik.Valla 45 yanak 195 taban 16 inch VTR jantlarından sonra çok konforlu oldu.Vtrler de evde dinleniyor, yakında tamire boyamaya gidecekler :)
http://i.hizliresim.com/9Eg2JN.jpg
http://i.hizliresim.com/d08kyD.jpg
maşallah son hali hayet güzel olmuş kazasız belasız :)
Bir onceki aracim c2 hdi di ve kullanmasi keyifli bir aracti. Hararet isigi bendede yanip sonuyordu ayrica sesli ikaz veriyordu bazen. Cozumu yedek su deposuna bagli sensorun soketini cikarin. Uyari vermiyorsa depoyu degistirin yada o sensoru bulup taktiracak varsa taktirin. Duman isi ince is. Griye yakin duman geliyorsa saga sola goturmeden kendiniz turboya bagli uzerinde hdi yazan turbo hava kutusunu sokup iyice temizleyin balata spreyiyle. Sigara kullaniyorsaniz bir ucunu elinle kapat ufle icine sagiindan solundan kacirma varsa o duman olusan yag buharinin manifolda basmasiyla olusan buhardir. Kutu degiscek. Tecrubeyle sabit :)
ustam ankarada cemal usta olacak sanırım, vatan peugeot.bizim minikler hakkında bilgisi iyi. Söylediklerinizi ileteceğim :)
Jantlarımıza kapak aldık adam akıllı. Geçenlerde airbag arızası verdi.Vatan otoya ilk gidişimin sebebi oldu bu arıza.Meğersem soketlerden birinde temassızlık varmış halledildi.Ön tweeterları eski sahibi sökmüş nedense.Alıp tamamladım, standart birşeyle.Ayrıyetten ön balatalarım da değişti, artık demir sesi gelmeye başlamıştı.
http://i.hizliresim.com/p9bO5n.jpg
http://i.hizliresim.com/kJ95M9.jpg
kazasız belasız sürüşler dilerim..
çok teşekkür ederim, cümlemize inşallah :)
Maşallah Allah kaza bela vermesin boncuğa :)
Teşekkür ederim kardeşim, kaza beladan uzak inşallah.
Pazartesi ya da salı günü bakıma giriyoruz yine detayları eklerim :)
Maşşallah keyifle okudum, vakit buldukca uğraşmak cok keyifli ve dinlendirici oluyor. Acil şekilde vts tampon eki lazım boyayı bekleme derim ama tabipara çokamel ilişkisi :)
Şu aralar kredi kartı borcum gırtlak dolu.Citroen forumuna detayları ekledim, mayıstan bu güne 5000 TL masraf etmişiz.Hal böyle olunca nefes almak gerekti tabii.Elimiz yatkın olmasa bu rakam 6/7 bin Tl de olurdu :)
hocam sormak istediğim bir şey var, citroen forumunda sağından solundan bitmek bilmeyen bir tıkırdama sorunu olduğunu okuyorum birden fazla kişide. böyle bir problemle karşılaştın mı? insanlar artık sesleri kesmeye çabalama, sağını kesersin solundan gelir falan yazmış, acaba tüm c2 lerde olan bir şey mi?
Diğer c2lerde de trim sesi meşhurdur doğru.Dezavantaj olarak sayılabilecek düzeyde.Özellikle benim aracımdaki gibi derme çatma bir ses sistemcisine denk geldiyse önceki sahibinde, epey uğraşmak gerekiyor.
Çözümsüz de değil.Genelde fransız araçlarının tüm trimleri plastik tırnaklarla sabit.Ayrıca her parçacıda 25 kuruşa bulunabilecek beyaz plastik pimlerle sabitleme sağlamlaştırılır.Bu plastik yıllarca soğuk, sıcaktan sonra iyice sertleşiyor, nihayetinde ilk darbede ya da titreşimde kırılıyor.
1 güne bakar bu trim sesleri aslında.Erkurt ya da Bitüself ile, Firex yanmaz akustik sünger ile sağ sol duvarları, kapıları ve bagaj tabanını kaplamak.Arka koltukta metal birleşim yerlerine siyah bez bant takviyesi, arkası boşluklu kısımları süngerlerle desteklemek ve toklaştırmak.
Alicilik, Ali İlhan hocamın arabasını görün derim.206+lar da trim sesiyle ünlü arabalardır ancak onun kapı sesinin Vw arabalarından farkı yok.Her arabada trim sesi var ama, ne kadar ekmek o kadar köfte derler ya bu da o hesap.Kafaya taktım, yaza kadar trim sesi olmayacak benim arabamda :)
Maşallah kardeşim, çok güzel bir anlatım ve uğraş.
Emeğinize sağlık. biraz bile bile lades olmuş ama Hayırlı olmuş :)
İyi günlerde kullanın.
Bugün 10.000 bakımı yapıldı.
Tamamı orjinal parçalarla, Total 5w40 yağ ile yapıldı
Amortisör Takozları değişti
Motor Temizliği yapıldı
Kaymak gibi oldu.Önden gelen gacırtılar gacurtular geçti.Fren balatalarımız da 4 gün önce değişmişti.Sırada iç trim seslerini kesmek için müdahaleler var :))
Hayırlı olsun.
Ses kesme işlemini detaylı fotoğraflandırırsan çok sevinirim. :)
Maşallah Allah kaza bela vermesin...
Maşallah Kazasız belasız. Çok keyifli olmuş.
Elimden Geldiğince.Lakin, ses yalıtımı işine girebilecek miyim o şu anda muamma.Zira o kadar yoğunuz ki bu aralar, arabayı sürmek bile vakit kaybı gibi geliyor resmen :D Yine de azıcık bilgi vereyim madem.
Herkesçe kullanılan Bitüself'i ya da Koçtaş'ta aynı içeriğe sahip daha ucuz olan Simself'i kullanabiliriz.
ya da : Erkurt Ses Yalıtım Levhalarını kullanabiliriz.
İkisinin de amacı yüzeyi kalınlaştırmak, sacdaki titreşimi almak ve daha tok sesler duymak.Titreşimler daha az olacağı için, kapı sesinde toklaşma, kapı içindeki kabloalrın ya da ekipmanların sesinin kesilmesi durumu söz konusu olur.Simself ya da Bitüself SU yalıtım bandıdır ancak bitüm esansı çoğu yerde ses yalıtımı için de kullanılır.Kim ne derse desin, ses yalıtım levhaları kadar iyi olmasa da öncekinden epey farklı olacaktır uygulama sonrası.
Tek başına bitüself, simself ya da erkurt uygulamak yetmez.Üzerine Firex gibi akustik süngerlerle destek atılmadığı sürece, ses sisteminden çıkan ses düzgün dağılmayacak, hoparlörden çıkan ses kapı içine de dağılacak.Bu sebeple ben işlem sırası olarak
Araç koltuklarının çıkarılması
Kapı iç trimleri ve çamurluk hizasına gelen trimlerin tamamen sökülmesi
Açık görülen kablo ve titreşim yapabilecek sabit materyallerin bez bant ile sarılması
Bitüself uygulaması
Firex uygulaması
Trimlerin boşluklarına, firex ile arada sıkışacak şekilde yoğun sünger takviye edilmesi
Tüm trimlerin detaylıca temizlenerek yeniden takılması
Özellikle titreşim sesi geliyorsa, evvela araçla 2 kişi yolculuk etmeli.1 kişi arkada durarak sesin özellikle nereden geldiğini tespit etmesi lazım.C2 için en çok ses gelen kısım arka bagaj bölmesi, arka katlanabilir koltuklar ve arka sağ sol trimlerdir.
Bu yalıtım tamamlandıktan sonra kapı fitillerine akvaryum hortumu sokulabilir.Ayrıca kapının daha gürültüsüz kapanması için, kapı sacının değdiği kısımlara mobilyaların altına konulan keçelerden yapıştırılabilir.Yine Würth, Berner gibi markaların silikon tazeleyici spreyleriyle kapı fitilleri ilk günki hallerine kısa süre de olsa döndürülebilir.
Bu işlemler c2 ayarında 1 araç için en az 1 gündür.El yatkınlığı, bolca alet edevat ve her citroen&peugeot parçacısında bulunan kapı klipsleri isteyen bir iştir.
Herşey zaman.Bizim henüz kapı içleriyle alakalı işlerimiz var.Citroen ve peugeot gizli özellikler uzmanı Ali İlhan ile, aracın donanımında olmayan dış ısı sensörünü aktif ettik, kablolaması kaldı.Bu yüzden şu an yapabileceğimiz bir işlem değil ses yalıtımı :I
Ayrıca Cruise Control de aktif oldu beyinden, kol bağlaması için zamana ve biraz daha bilgiye ihtiyacımız var.Türkiye'deki ilk Cruise Control'lü 2005 model dizel c2 olma ihtimalimiz hala devam ediyor :))
İyi dileklerini ileten herkese teşekkür ederim, Allah hepimize kazasız belasız, cezasız sürüş nasip etsin :)
Çok keyifli bir konu olmuş sıkılmadan sonuna kadar okudum emeğinizze sağlık zevkinize göre bir araba yaratıyorsunuz ve sanırım tamamlandığında kusursuza yakın olacak..
allah kolaylık versin :)
Bu tarz aciklama ile hazirlanmis konulari okumasi cok keyifli.Emegine saglik Cenk;) #PSA Brothers
Pardon Fransiz uretimi araclari unutmusum,bende yeri ayridir.Forumda yeniyim baya flood yaptim kusura bakmayin:)
Çok teşekkür ederim.Hep araba hayaliyle geliştik biz.Ehliyeti aldığımızdan beridir, geçen seneye kadar nasip olmamıştı.Çok şükür aldık, babamızın parasıyla.Şimdi kendi bütçemizle bakma vakti.Sağ olsun ailem, onlar olmasa hala servislerde sürünüyordum.Allah başka dert vermesin :)
Arabayla işimiz bitmez ki? Hiçbirşey kalmasa komple söküp temizliyoruz :)
Çok teşekkürler, ikizimin adı Cenk.Ben Cem.Biliyorum zor anlaması da ailem komik insanlar.Ağabeyimin adı Can, ikizimin adı Cenk, ben de Cem.Tam olarak çan çin çon yani :)
Baştan sona kadar sıkılmadan okudum beğendim bi çok arkadaşın yazdığı gibi bu tarz konuları okumak çok zevkli :o emeğinize sağlık çok güzel araç oluyo gittikçe rabbim kaza bela vermesin
cem cruıse control kolu alıp takıosn, beyinden ozellığı aktıf edıyorsun, CC çalışmaya başlıyor..
Senin aracın Can hatlıydı, benim aracım van hatlı.Ayrıca bizim makyajsız kasalarda, cruise kontrol direksiyondan kumandalı.Yani ayrı bir kol yok, yurt dışı pakette hal böyle.Hatta şöyle ekleyeyim buraya.
http://i.hizliresim.com/n2pdQ1.jpg
Çok değişiktir ki.Harici olan ve pejo citroende çokça arabada kullanılan kol tipinin oturduğu tırnaklar mevcut, soket yok, kablolama yok.Bsi sisteminin şemasına sedreden ulaşarak, o kabloları bağlayabiliriz.Ancak önce direksiyon bağlantılarına bakmamız gerekiyor zira kablolama tipi ve fonksiyonları farklı olabilir.Bu sebeple alıp takmalık durumu aştık, Bsidan aktif ettik, motor beyninden aktif ettik, sadece kablolaması ve kolun takılması gerekiyor.
2005 dıye belırtınce ben makyajlı kasa sandım, sorry..
Keşke abi ya.Öyle olsa düz uçlu tornavida tek alet olurdu.Tık tık oturturduk.Bsidaki sokete kablo takmak, yürütmek, değerleri okumak faşan.İşin peşindeyiz :)
Dün bitüself ile yalıtıldık.Arka bagaj bölmesi, arka koltuğun sağ sol kapı ceplerinin arkası, ve şimdilik sadece sol ön kapı bitüself ile kaplandı.Üzerine bauhausta su tutmayan, strafor köpük diyebileceğimi, maket bıçağıyla kesilebilen, yanmaya karşı dirençli bir malzeme yapıştırıldı.
Trim sesi kesmek için işe yaramıyor.Bunun için yapıyorsanız hiç uğraşmayın.
Sadece trimlerden gelen cızırtıları kesiyor.Bizim araçta arkadan gelen lak luk sesinin trimlerden olmadığını öğretti bize.Hala arıyoruz.
Bunun dışında hoparlörler daha bass bir yapıya büründü.Arkada JVC koaksiyeller, önde Alpine E serisi hoparlörler mevcut.Hoparlörlerden gelen cızırtılar kesildi.Daha az rüzgar sesi alıyoruz ve en güzeli, Tok sesle kapanan kapılarımız var artık.
Fotoğraflayamadık, çok zor çünkü uygulama yaparken fotoğraf çekmek.
sağ kapıyı henüz yapmadık.Vakit kalmadı çünkü.Aradaki fark çok hoş.Kapı kapandığında gelen titreşim sesi sol kapıda yok, sağ kapıda var.Sağ hoparlör daha tiz verirken sol kapıdan daha bass karakterli sesler geliyor.Hoparlörler artık tam anlamıyla kapıyı kabin olarak kullanıyor.
Bitüselfi fazla almasaydık maliyeti 150TL olurdu.Ben 10 santime 10 metre olandan 2 tane kullandım, 20santime 10metre olandan 1 tane kullandım.Bauhaustan strafor ruloyu 38e aldım.Baliyle uyguladım, kokusu geçecek.
Emeklerinize sağlık bakalım nereye gidecek bu işin sonu :)
İşin sonu aliexpress'te patladı.Malumunuz 11.11 indirimleri gelince boş duramadım.
Anlık arıza kodlarımız var müşürlerden dolayı, bunları yakalamak için elm327 obd2 mini bluetooth cihazı aldım.
Çakmaklık soketimi kullanmıyorum, üzerine usb takılı ve çirkin.Bu yüzden çakmaklığı direk usb sokete çevirecek zımbırtıyı aldım.
Arabada kullanmak için katlanabilen güneş gözlüğü aldım.
İç aydınlatmalara submarine tarzı eklemeler yapmak istiyorum, iç kapı koluna mesela, ya da orta konsola.Bu yüzden 100lü paket mantar led seti aldım.
Geri vites lambamı beyaz yapmak istiyordum, geri görüş kameram da daha aydınlık gösterir diye cree beyaz led aldım.
Park ampullerimi beyaza çevirmek istiyordum.Bunun için 10 tane gün ışığı (iç mekan için lazım oluyor) 10 tane beyaz led ampul aldım.t10
Ayrıyetten, İleride gösterge lambalarım patlar diye de yedekte bulundurmak istedim, t5 mini led aldım.
1 aya kadar gelirler sanırım.Beklemedeyiz :)
Arkadan gelen ses için arka bagaj kapağındaki küçük cebin plastik kilitlerine ve kapanma yerlerine bir bakın boşluk yapmış olabilir. Stepnenin sepetine bakın kopan kırılan olabilir. Stepne nin içinide kontrol edin kriko sağa sola çarpıyorda olabilir. :) Stepnenin vidasınıda iyice sıkın. Birde davlumbazlarda çatlak olabilir oda yapıyor.. Tecrübeyle sabit :D
Hüseyin hocam, ilk müsait zamanda aracın arka kısmındaki şüpheli aksamları komple çıkarıp deneme yapacağım.
Stepne takımı ve sepeti
Davlumbazlar
sağ arka sol arka iç trim... bunlardan kıllanıyorum.
Konuya epeydir güncel çekmemişim.
Triger seti,devridaim,alternatör kayışı,antifriz,motor sağ üst takozu,soğutma suyu depo müşürü,salıncak burçları aldık.430 lira tuttu.Hala bagajda duruyorlar, inşallah bu hafta içerisinde ara bir ağır bakım yapacağız.
İç aydınlatmalarda değişikliğe gittik.Normalde turuncu yanan göstergelerimiz acayip uyku getiriyordu ve bana sıkıcı gelmeye başlamıştı.İkiz biladerin lehim yeteneği, benim sökmece takmacalarımla çalışmalara başladık.
Bu ortada yer alan saat, derece tarih göstergesi.Arkasında 3 adet T5 led ile aydınlanıyor.Önündeki film turuncuydu, biz bu filmi çıkartarak içerisine mavi asetat koyduk.Ampulü de doğrudan kasa içine şerit led çekerek hallettik.
http://images.tapatalk-cdn.com/16/01...ed66c41239.jpg
Göstergemiz de görülüyor.Normalde tamamı turuncu/sarı arası yanan göstergemize biraz değişiklik yaptık.
Hararet zirve noktası kırmızı, bir altı turuncu, bir altı sarı yanıyor.Normal seviyeler yani ilk 3 tık beyaz yanıyor.
Benzin göstergesinde dip nokta kırmızı,bir üstü turuncu, geri kalan noktalar beyaz yanıyor.
Hızın gösterildiği ekran ise artık mavi.Devir kadranının olduğu kısımda ise 2 adet led ile loş aydınlatma vardı, biz bunu şerit ile parlaklaştırdık.
Fotoğraflarda çok parlak çıkıyor, ***** telefon kamerası.Parlak olsa bile, Sagem marka göstergeler sol taraftaki düğmeden tüm konsoldaki ışıkların parlaklığını ayarlayabiliyor, hatta istersek komple kapatıyor.
http://images.tapatalk-cdn.com/16/01...8e81e9d0a2.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/16/01...82d78464b4.jpg
Şimdi kalan, klima paneli.Onun içinde görsel hazır.Daha modern bir tasarım yaptım.Normalde şu şekilde görünüyor klima paneli
http://img.tapatalk.com/d/14/01/19/quvuquqe.jpg
Biz ise bunu aşağıdaki görseldeki gibi yapacağız.İkonlar yenilenecek, tipinde azıcık değişiklik olacak ama fonksiyonlar tamamen orjinalindeki gibi olacak.Ayrıca beyaz aydınlanacak, renklenmesi gereken yerlere ise folyo ile arkadan renklendirme yapacağız.Bu sayede ışık bütünlüğü tamamlanacak.
http://i.hizliresim.com/dkZ7jr.jpg
Maşallah kazasız belasız binin baştan sona kadar keyifle okudum bazı şeyleri kendi el becerinizle yapmak çok zevkli oluyor. Bir şey sormak istiyorum panjuru boyamak için nasıl bir yol izlediniz astar attınız mı yoksa direk boyadınız bir de mı boyanın markası neydi
Merhabalar.
Önce panjuru kalından inceye zımparalayıp eski boyayı kazıdık ve mevcut küçük çizikleri yok ettik.İlk boyamalarımızda panjuru astarsız boyamıştık, hala da atmadı ve şaşırtıcı.Hatta üzerinde sadece 3 kat boya var o kadar.
Ama diğer aksamları sonradan astarlı vernikli boyadık.Dış aksamda ne boyarsanız boyayın, prosedür aşşağıdaki gibi olmalı.
Kalından inceye zımpara.
Macun çekilecekse macun.
Macun çekildiyse ince zımpara ile kat arası farklar alınır.
Mumlu bez ile son kere temizlenir, üzerindeki tozlar alınır.
Ardından ilk kat astar atılır.Astar yarım saatte hafif dokunulacak kadar sertleşir.
Yüzeyde bozukluk varsa sıfır zımparayla zımparalanır.Fazla sert davranmamak gerekir.
Ardından ikinci kat astar atılır.Yüzey boyaya hazır hale gelir.
Boya aşamasından önce astarın tamamen kuruması beklenebilir.Ya da yarım saat uygundur.
İlk kat boya atılır.İlk katta tüm yüzeyi kaplamak için uğraşmayın.Hatta açık açık kalsın, astar alt tarafta görünsün.
15 dakika sonra ilk kat boya, ikinci kat boyayı tutacak yapışkanlığa gelir.İkinci kat ta atılır.Yine kapatma kaygısı olmadan atın.
2. Kat boya bitince göreceksiniz ki zaten kapatılmayan çok az yer var.3. Kat boyayı 15 dakika sonra atın.
3. Kat boya da bitince kapatılmayan ancak mat kalan yüzeyler olabilir.Bu yüzden 4. kat bile diyemeyeceğimiz incelikte tek kat daha atın.
Vernik aşamasından önce boyanın sadece akışkanlığının geçmesini beklemelisiniz.Bu da yarım saatte tamamlanır.
İlk kat verniği atın.Yüzeyi kontrol edin.Katlar arasında 10ar dakika bekleyin ve 4 kat kadar vernik atın.
İşiniz bittiğinde yüzeyi kontrol edin.Verniklenmemiş yüzeyler diğer yüzeye göre mat kalacaktır.En az 12 saat kurumaları gerekiyor.Yoksa üzerlerinde parmak izi kalabiliyor.Boya olarak Berner ürünlerini tavsiye etsem de, Akçalı da iyi bir marka.Astar ise zaten piyasada pek yok, bulduğunuzu kullanacaksınız.Vernik için de Koçtaş'ın vernikleri son derece iş görür.Tek tavsiyem acele etmemek, sakin olmak ve kuruması için iç ortam ısısına koymak.Hatta bir ufo'nun karşısında bekletirseniz boya çok daha iyi kurur.