arabanın üzerinde görmek için sabırsızlanıyoruz tabiki ama bileziklerden birinde sorun çıktı ve jant göbeklerinden biri kayıptı, mecburen yenisini sipariş verdik. Bunun için de FG Spacer - Furkan'a çok teşekkürler. bilezikleri ve göbeği 10dk içinde buldu ve kargoya verdirtti.
evet nihayet araba üzerinde görebiliriz. Jantları Et değeri sanırım biraz yüksek, bir tık dışarıda durdu gibi ama güzel oldu yavvvarabanın yol tutuşu falan acap fark etti. OEM jantlı halini de koyuyorum ki ne kadar fark var siz de görebilirsiniz.
güzel oldu yavvv, gözüm de alıştıbiraz sürtme yapıyordu önler, onu da çamurluktaki bir vidayı sökerek hallettim ama güzel bir coil almam şart aslında.
neyse arabaya güzel güzel binerken garip bir sorun olmaya başladı. devir sonu turbo basıncım çok yükselmeye başladı...Şöyle ki 1 barlık yay ile kullanıyordum wg'yi, araba evc off 1 bar basyordu, devir sonu ise 1.3bar civarında bitiyordu. Ancak son zamanlarda devir sonu basıncım (mevcut map de 7500 devir dönüyorum) 1.8 - 1.9bar lara çıkmaya başladı.
Bir yerde bir sorun olduğu belli. nereden kaynaklandığını bulmak için bazı denemeler, kontroller yaptım. Örneğin WG hortumlarındaki kaçakları kontrol ettim ama sorun yoktu. WG'nin daha iyi tepki vermesi için EVC'nin selenoidinin yerini deiştim. (normalde akünün ön tarafında kalıyordu ve WG'ye olan mesafesi biraz uzaktı. WG'nin daha iyi tepki vermesi için selenoidi WG'ye mümkün olduğunca yaklaştırdım. hortumlarda toplam 1 metre civarında bir kısalma oldu. tabi işe başlamadan önce garaja çayımızı ve termosumuzu indiriyoruz. çay içmeden olmasın, oksijensiz durursun ama çaysız duramazsın
WG hortumlarımıza yanmaz silikon makaron geçiriyoruz ki ısıdan etkilenmesin. maalesef TFSI'larda arkada kalan turbo ve manifold soğumuyor pek ve çok ısı yayıyor kaput altına.
hortumlardan kısalttığım miktar
işe yaradı mı? yaramadı tabihemen video geliyor. hatta daha kötü oldu. 1 barlık yay ile evc off 2bar basın görüyoruz nerdeyse devir sonu
EVC'nin selenoidinde mi problem var diyip onu da devreden çıkarttım, turbodan gelen basınc hortumunu WG'nin alt kısmına direkt bağladım, üst tarafını ise boş bıraktım, bu şekilde sadece yayın sertliği kadar, yani 1 bar basması lazım. Ama maalesef yine sonuç aynı idi. Yapacak birşey yok, iş WG'ye gidiyor, mecburen sökülecek. Kolları sıvadık yine hafta sonu. ilk olarak CAİ'yi çıkardık.
yeri de çok ters yerde yavv, tubular manifoldun zorlukları. tabi daha yeni anlıyoruz bu zorluklarıkullanırken iyiydi herşey.
WG hortumlarındaki yanmaz makaronları sonradan yapmıştım, ilk 6 ay falan makaron olmadan binmiştim. Sanırım o dönemde civardaki ısı kelepçeleri biraz kavurmuş, ama kopmamış çok şükür.
baktım arabanın altına da yatmak gerekecek WG değişmek için, en azından takarken kesin gerekecek. Bauhaus'tan 2 adet araç sehpası aldım. Acaip işimi gördü.
bir WG'nin doğuşuna şahitlik edeceksiniz
nihayet çıktı ama kollar tab haşatmeslek giriyor sorun yok. Devamkeee
hemen içini dağıtıyoruz ve incelemeye alıyoruz, problem arıyoruz. diyaframın kenarları hafif yırtık ama daha entresan bir durum var. Video atacağım bunun için
fatih sğlsun WG'yi dükkanda test etti. akıllı adam işi biliyor, gayet basit bir test yöntemi ile sorunu net görmemizi sağladı. gördüğünüz gibi WG mil kısmından alt tarafa hava kaçırıyor, muhtemelen bu da yayı yeterinde yukarı itememesine sebep oluyor ki bu durumda turbo da motor içine daha fazla hava basıyor, yeterinde tahliye edemediği için.