biri hafifmi dedi :D ne kadar da 780kg bir gün :D
Printable View
ohara çok iiii
uzun yol sakin kullanım(ist-izmir)rekorum.3-4kere anlık topspeed ile birlikte 4.3lt.kafama göre takılırsam 5-5,5lt arası
ist.şehir içi sabah 7-akşam 8 sahilden maltepe-k.köy git gel 5,6-6lt arası.(yazın biraz daha düşüyor)
1.6crdi 1350kg,sen 2.0cc ile maşallah az yakar çok kaçar dedikleri bu oluyor galiba.
Abi aramızda neredetse 300 kg fark var, bırak ta olsun o kadar :)
Zır stok hali ile yazın 2 kişi, full bagaj+tesisat vs. 110-130 km/h tempo ile evden Fethiye’ye gittik.
1 mola, klima her daim açık. Fethiye de arabayı park ettiğimde 804km olmuştu ve çeyrek deponun 1-2 mm üstünde yakıtım vardı :)
Şu 206 konuları yüzünden tekrar 206 bakmaya başladım kafayı kirdiracaksiniz bana :D araç kupon araçlardan konuyu başından beri takip ediyorum maşallah :)
Konuyu sen biliyorsun :D
HDI nin ekonomikligi hafiflik ile birlesince harikalar yaratabiliyor. Geçen yaz 2 kisi + arka koltuk da dahil full bagaj + 80kg izolasyon ağırlığı 215 40 17 lastik haziran ayı klima da açıktı 3,6 lt ortalama ile ( pompa hesabı) izmirden ankaraya gitmistim. 206 nın tek kapi donanimsiz modelleri ile lastik seçimi doğru klima kapalı ve arac boşken 3 lt civarları uzun yolda görülebilir diye düşünüyorum.
aynen hafiflik herşeydir.bu yaşıma kadar kullandığım en ağır araçtır venga.
daha önce 1.1crdi de baya düşük yakıyordu.şehir içi benzinli scooterım kadardı yakıtı.oda tam 1040kg idi.3 sene önce ist.den muğlaya 80tl lik mazotla gitmiştim.
sağlıklı hdi nin az yaktığı bilinen bir gerçek zaten.ama 215-45r17de 68hp ye çok yaa :D))))
1.1crdi de çok iyiymiş. Jant lastik konusunda çok haklısın aslında. Gazlayan bi tip olmadığım için performansdan pek bi sey anlamiyorum. Sadece egr temizlemesi için hemen hemen ayda 1 kere otobanda kısa süreli aracı devirlendiriyorum okadar onun dışında benim araç 90 ve üzerini hiç görmez. Benim asıl sıkıntım yol sesi büyük ebatlı lastikler gürültü çok yapıyorlar. Düşük desibel olanlar nadiren var ( Goodyear eagle f1 asymmetric 3 gibi) onlarında fiyatı uçuk. 15" de Eren'in jantlar hoşuma gidiyor aslında belki siroccaya geçerim onlar şuanki jantlarimdan 4 kg hafif
şuanki aracımda
6x16 205-55r16 kışlık 18.5kg (sadece önler)
6,5x16 205-55r16 yazlık 17kg
kışlıktan yazlıga geçince bariz farkı hissediyorum.
picantoda kullandığım 175-55r15ler 11,5kg idi.13teneke lastikle aynı kg.
lastiğim havası kg.yi pek etkilemiyor.
haklısın 17ler gerçekten güzel ama 15e geçince ohhbe diceksin eminim.
sana uymaz.
şuan uno ya taktık kullanıyoruz.mini imola r81 - Google-Suche
2 gün yıllık izinime ve yorgunluğuma mal oldu kendisi
https://resmim.net/f/XQRaqJ.jpeg