Maşallah Allah kaza bela vermesin çok düzgün duruyor. Güle güle kullanın nazar değmesin.
Çok diri ve gerçekten orijinal duruyor maşallah kazasız belasız kullanın.
BMW E90 320d LCI
Merhaba Sevgili dostlarım. İzmir de havalarında artık ufak ufak düzelmesi ve yazı aratmayacak sıcak bahar günlerinin gelmesiyle birlikte bende çalışmalara hız verdim. Çalışmalarıma Sil - Temizle - Parlat Felsefesi ile devam ettiğim için yaptığım işlemlerde bu yönde ilerlemekte. Dün Aracın yanında biraz bakım çalışması yaptım. Aracımı boyadan aldığımdan beri cila çalışması yapmamıştım ve ilk koruyucu cilasını dün attım. Sonuç ta oldukça iyi oldu. Bu arada bir de minik Preludeci vardı bana eşlik eden. Eşimle birlikte benim çalışmaları denetlemeye gelmişlerdi. Şimdi birkaç kare foto ile konumuza girelim..
Aslında çalışmaya erken başlamıştım ama bizim kız araba ile gezmek isteyince kıyamadım onları bi parka götür, eve gel yemek ye vs derken yine akşam saatlerine kaldım. Bu sebeble fotoları ve videomu da akşam saatlerinde çekebildim. Işığın bol olduğu öyle saatlerinde araç çok daha parlak çok daha göz alıcı oluyor yansıyan ışığında etkisiyle.
Kullandığım ürün Mequiars ın "Gold Class Carnauba Plus" isimli Koruyucu Cilası. Genel olarak tüm araç bakım ürünlerimde kalitesine güvendiğim ve çok iyi sounçlar aldığım Meguiars ürünlerini tercih ediyorum. Tek eksi yanı fiyatlarının biraz pahalı olması ama sonuç gerçekten buna değiyor. Hatta Honda Terakki de Oto Bakım ve Detailing Departmanında Meguiars'ı tercih ediyor ama oranın fiyatları dışarıdan da kazık olduğundan ve benim gösterdiğim özeni gösterebileceklerine inanmadığımdan tüm uygulamalarımı kendim yapıyorum.
Evet arkadaşlar son olarak size birkaç çalılma fotosu ve videosu paylaşmak istiyorum.
abi maşallah prelude modeline gönül vermiş insanların başındasın bence eski aracında da maddi manevi çok ciddi emeklerin vardı bu aracında mükemmel kazasız belasız![]()
Maşallah, kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle![]()
Çok Teşekkür ederim sağolun. Evet eski 2.3 üm üzerinde hem maddi hem de manevi olarak çok emeğim vardı gerçekten. Yazın sıcağı, kışın soğuğu demeden sürekli olarak sokak ta aracın üzerinde çalışıyordum. O araçta planlayıp yapamadıklarımı bu aracımda gerçekleştiririm umarım.![]()
Hepinize selamlar arkadaşlar. Geçen gün İzmir de yaşanan yoğun rüzgar sonucunda aracımın brandası uçmuş ve tertemiz aracım toz toprak içinde kalmıştı. Brandamı temizleyip yeniden kapatmadan önce bi Yıkamacı turu yapıp ardından eve dönüp aracı örttüm. Dönüşte de araç içi Street View olarak küçük bir video çektim..
hocam branda ne kadar temiz olusa olsun takıp çıkarırken arabayı çizmiyor mu_?
Birde Allahaşkına trafikten şikayet etneyin![]()
![]()
![]()
Biz sokağa çekiyoruz arabayı garaj nerdeeee![]()
Altı Temiz olursa bi sıkıntı çıkarmıyor dostum. Ama tabi haftada bir de olsa açıp havalandırıyorum arada. Ama şu ana kadar boyaya bi zararını görmedim tam tersi çok faydalı oluyor boyayı korumada. Tabi şu da var branda su alıyorsa yağmur yağdıktan sonra o şekilde bırakmamak, açıp altını kurulamak gerekiyor yoksa tabi güneşte yakma vs yapabilir. Branda araca bir nevi kapalı garaj gibi oluyor. Dış etkenlerden hem boyayı hemde iç plastik aksamı koruyor.
Bu arada haklısınız. İstanbul la vs kıyaslayınca bu trafik hiç sayılır. O konuda çok şanslıyız İzmir de.![]()
Selamlar sevgili dostlarım. Dün aracın başında küçük bir çalışma daha yaptım. Biliyorsunuz bir süre önce boya yaptırmıştım. Boya yapılırken aracın kapı içi OEM etiketlerine Honda Performance Ali Ustama güzelce bantlatmıştım maskeleme bandıyla. Sağolsun sayesinde etiketleri zarar görmeden ve üzeri boya kaplanmadan kurtardık. Bu etiketler benim için çok önemli, çünkü bunlar bi aracın OEM liğini gösteren çok önemli kriterlerden birisi. Bunların yenisi de yok, yani araç için siparişini vereyim, yenisi gelsin şeklinde de bir uygulama yapamıyorsunuz. Boya sonrası etiketlerin kenarına biraz boya bulaşmıştı. Bende dün onları selülozik tiner ve kulak temizleme çubuğuyla detaylı bir şekilde, ince işçilikle temizleyip restore ettim. Sonuç gerçekten güzel oldu. Sizinle birkaç foto ve video paylaşmak istiyorum.
Etiketlerin Durumu Bu şekildeydi dostlarım.
İnce iş her zaman iyidir...
Sonuç Fena olmadı
Bu da konuyla ilgili videom.
Masallah,tutkunu olmasamda gordugumde kaybolana kadar takip ettigim araclardandir preludeler. Kazasiz belasiz surusler,eminimki cok daha iyi yerlere gelicek araç![]()
Hız,sonsuz bir tutkudur.
Selamlar Sevgiler arkadaşlar. Perşembe günü Ben ve Preludem için çok önemli bir gündü. Bende bu büyük günün detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Aracımın vizesinin bitiyor olması sebebiyle Perşembe günü sabah saat 08:30 da İzmir Sarnıç TUVTURK Muayene istasyonundan randevu aldım ve Allah a şükür bir sıkıntı olmadan vizemizi aldık.
Araç full OEM ve orjinal olmasına rağmen, Preludeyi pek tanımadıkları için yine bazı şeylerde hafif kusurlu olarak geçirdiler. Mesela Ön yaylar yere çok yakınmış ve uzun farlarda sarı şapka varmış. Bende bu aracın Fransa dan ithal olduğunu; bu tiplerde Orjinal farlarda uzunlarda sarı şapkaların kullanıldığını anlattım. Eleman afalladı şaşırdı "Abi bunlar da fabrika çıkışı siyah değil mi hepsii sarı şapka olmaması lazım" dedi. Bende ona bu araçlarda OEM Orjinal Fransız farlı Preludelerin neredeyse kalmadığını, o gördüğü farların ya yan sanayi yada sonradan takılma olduğunu, Türkiye giren G4 preludelerin Fransa dan ithal edildiğini anlattım. Bu sarı şapkalı far olayı yıllar önce İsmail Abi nin beyaz preludesini muayenesi sırasında da başına gelmişti. Yanlız çocuğun sevdiğim yönü Preludeleri az da olsa tanıması ve 4WS sistemini bilmesiydi. Öyledi böyledi derken bir vize dönemini daha kazasız belasız atlattı. Vizeye girerken çektiğim bir kare ile günün fotolarına başlayalım.
Gaziemir - Sarnıç Muayene istasyonundan çıktıktan sonra soluğu Bornova - 2. Sanayi Sitesi nde aldım. Biliyorsunuz bir süredir şu araç altı yıkama konusuna kafayı takmıştım. Geçenlerde bi araç altı detaylı temizliğe girişeyim dedim ama aracı krikoya vurup altına girince tabanın 23 Yılın tozu kiriyle dolu olduğunu gördüm. Selülozik tinerle tek tek parçaları silerek yapılacak bir iş değildi. Öncelikle komple ve detaylı bir yıkama yaparak o kaba tozun kirin atılması gerekiyordu.
Bende bu işi yapacak yer araştırmasına girdim. Sağolsun Taner abi ve birkaç arkadaşım bana 1-2 yer önerdiler. Tam o sırada bende güzel bir yer buldum. Fiyat olarak da uygun + müşteri memnuniyeti ve çalışanların müşteriye yaklaşımlarındaki pozitiflik sebebiyle 2. Sanayi deki Şanlı Oto Yıkama Firmasını seçtim. Firmanın yetkilisi Tolga gerçekten çok ilgili ve bilgili bir arkadaş. Faceden yazdığım mesajıma hemen geri dönüş yaptı ve beni telefon ile arayarak detaylı bilgi verdi. Bende Face sayfasını biraz inceledikten sonra aradığım yerin burası olduğuna karar verdim.
Bu araç altı yıkama olayında araç lifte alınıyor ve güçlü kimyasallarla tabanı temizleniyor. Bu işlemi özellikle taban yalıtımı yaptırmadan önce mutlaka yapın. Ben kısmetse taban yalıtımı istediğimden pis yüzeye bu işlemi yapmak istemedim. Şimdi sizleri fotolarla başbaşa bırakıyorum. Daha sonra da güzel bir video gelicek..
Temizlik işlemi öncesi aracın tabanı bu şekildeydi..
Temizleyici ilaç sıkıldıktan sonra kirler çözülmeye başladı..
ve yıkama işlemi..
Mekan dışından 2 kare..
Vee işte sonuç. O kaba toz kir çıktı. Artık aracın altında daha rahat ve kolay çalışabilirim. Kafama toz yağmadan yapmak istediklerimi yapabilirim.
Şİmdi sıra bunun altındaki tüm parçaları özenle pırıl pırıl ve yepyeni yapmakta. Bu da uzun zamana yapılıp yavaş yavaş halledilecek inşallah.
Konuyla ilgili, Youtube kanalımdaki Videom.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)