Herkese selamlar, aracımı Aralık ayında aldım, paylaşmak bugüne kısmetmiş.
GC8, Forester ve Megane RS maceralarından sonra nasibimizde WRX varmış
Her Subaru manyağı gibi bendeki Subaru hastalığı da küçükten başladı. 90'lı yılların ortasında ayakkabı süngerlerinden gaz, fren debriyaj, oklavadan vites, tencere kapağından direksiyon yapıp ilkokul çağında F1 ve WRC izlerdim. 1994 ya da 1995 yılında ilkokul 1 ya da 2. Sınıfa giderken WRC izlerken Colin Mcrae’in imprezasını görüp sesini duyduktan sonra başladı bu hastalık.
Bir iki sene sonra babama yalvarmalarım başladı (daha 10 yaşındayken) “baba noolur Subaru İmpreza alalım.” Oğlum ehliyetini al da bakarız. Lan nasıl dayanayım 8 seneYıllarımız sürekli babamı darlamakla geçti. Ehliyetimi aldım, Allah razı olsun babam 97 corsa aldı bana, birkaç sene onu kullandıktan sonra kendi kullandığı boraya çöktüm
sonra üniversite bitti falan, işe girdim.
İşe girdikten sonra ilk işim kredi çekip GC8 almak oldu. Sonra düğün sebebiyle satıp Forester S-Turbo aldım. Sonra araya 1 sene Fransız girdi. Megane RS. 6-7 aylık çileli bekleyiş sonunda Megane RS’i satabildim.
Sonra günde 15 kere sahibindene girip impreza ilanlarına bakmaya başladım her ne kadar çoğu turşu olmuş olsa bileHiç umudum yoktu çünkü sahibindenden çünkü yıllarca aynı ilanlar dönüp dolaşıyordu. Bir gün yine ilanlara bakarken mavi 2005 WRX gördüm, daha önce görmemiştim hiç ilanlarda.
Hemen aradım buluştuk, baktım, inceledim aracı. Diğer baktıklarıma göre fena değildi, hatta içi, dışı gayet güzeldi. Al kardeş kaporanı hafta içi gösteririm sonra satışı hallederiz dedim. Her neyse hafta içi buluştuk aracı gösterdim falan verdim parasını aldım arabayı![]()
Daha sonra aracın bir takım ufak işleri için bıraktım. Debriyaj seti değişti, keçeler, contalar vs. değişti. Periyodik bakımı yapıldı.
Adettendir ilk benzinimiz
İlk parkımız
İlk bıcı bıcımız Detailing Garage Cevizlidere’de yapıldı
İlk soğuğu yedik
Baktım winter is coming kışlık pabuçlara geçtik. Bu sırada jant göbekleri hiç hoşuma gitmiyordu çıkarttım onları.
![]()
Ayakta durdum şahitlerim var pozu
Ufak tefek şeyler sipariş ettim görsellik için
Sonra park halindeyken biri gelip çarpmış ön tampona plakayı kırmış. Olsun bu da nazarlık olsun dedim. Yeni plaka ve plakalıklar Melih kardeşimizden
![]()