Merhaba arkadaşlar. 4. kez mk2 kasa volkswagen kullanmaya başladım. Bundan önceki mk2'lerimden edindiğim tecrübelerle, bu sefer iyi para verip uğraşmayacağım bir araç almaya karar verdim. İyi paradan kastım da 12.500 liraDaha önce kullandığım mk2 kasa volkswagenlerim şöyle:
1987 Golf mk2 :
1985 Golf mk2 :
1989 Jetta mk2:
Bunların ardından da şimdiki kullandığım golf'ü aldım. Aracın özelliklerine gelecek olursak, 1990 model 1.3 NZ kodlu çok nokta enjeksiyona sahip motoru 4 ileri vitesi bulunan şanzuman destekliyor. Yakıt olarak sadece benzin kullanıyor. Tüketimi cimri olan bu motora LPG bağlatmayı ben de düşünmüyorum. Orijinal 140.000 km'de olan bu golf 2014 yılında gümrükten çıkmış. İçinden çıkan almanya ruhsatı ve bakım kağıtlarına göre Almanya'da son bakımı 128.000 km'de yapılmış. İç döşemesine fabrika haricinde bir müdahale yapılmamış. Donanım olarak Sunroof ve far yükseklik ayarı mevcut. Rengi genelde siyahla ve koyu yeşil ile karıştırılsa da aslında lacivert. Daha fazla lafı uzatmadan fotoğraflara geçeyim:
İlandaki fotoğrafları:
Aracı aldığımda üzerinde mk2 kasanın, bana göre en çirkin direksiyonu bulunuyordu. Bu yüzden noterden hemen İvedikte bulunan Golf Oto'ya gittim ve aynı senelerde Corrado ve Passat'lar üzerinde çıkan bu direksiyonu aldım:
Kardeşimle birlikte iç dış bir temizlik yaptık:
eksik olan panjur alt çıtasını da alıp taktım ve ilk günün sonunda bu haldeydi:
Daha sonra ise kışlık jant takmak için 13" orijinal tenekelerini İzmir'de bulup aldım. Kışlık lastiklerinide geçirip taktım. Teneke jantlarla daha bi özüne döndü![]()
Geçen haftalarda Eray abinin düzenlediği haftasonu buluşmasına da katıldım. Bu da ordan bir görüntü:
Bu haftasonu da kardeşim kamp için Bolu'ya gideceği için ön tarafa sisli panjurunu taktım. Güncel hali bu şekilde:
Gelecek planlarımda ise Angel eye kristal olan ön farları orijinali ile değiştirmek var. Önümüzdeki yaz içinde önceden aldığım bbs'lerden birini takmayı düşünüyorum:
Jantları taktıktan sonra da ön tarafa ince tampon için olan GTI lip'ten alacağım. İyi kötü yorumlarınızı bekliyorum. Selamlar.
Güncel: Sayfa 3