Merhaba değerli Techturkey üyeleri.
Bende artık bir otomobil sahibi oldum. 2014 Model Hyundai i10 1.0 Blue sahibiyim.
Arabam sadece 1.0 litre motoru ve 3 adet silindiri var. Bunla beraber Hyundai- Kia ortak yapımı kendine ait bir LPG sistemi var. Lpg sistemi başka hiç bir yerde olmayan bir şey. Tamamen motorun yapısının bir parçası. Çoğunuzun modifiyeli Type-R, M3, Rs, GtI ve D kasa 1.7'lerinin yanında oldukca mütevazi 67 beygir güce sahip. Bu gücü LPG modunda 6200 devirde yakalıyor. Torku ise 3500 devirde 97 nm.. Aracımın 0-100 hızlanması 15 saniye. İçinde 5 kişi olduğunda 3500 devir çevirtmeden yürüyemiyor bile. Ama her ne kadar bir çok eksisi olsada topu topu 7 litre lpg yakıyor. Bu da kilomterde 15 kuruş'a tekavul ediyor. Burda aracım için yaptığım yolculukları ve geliştirmeleri yazmak istiyorum. Çoğu arkadaşımızın M5 yanına ikinci araba olarak alacağı motorsiklet veya scoter den bile az yakan, Hatta istanbul için bir çok iett yolculuğundan bile daha ucuza gide bilen bir makine bu.
Bu yazı hepimiz için bir başlangıc olsun. Bir çok resim çektim ve bir çok hikayem var. Umarım beğenerek okursunuz.
Size sırasıyla LPG sisteminden lastik onarma kitine kadar fırsat buldukca bol resimle anlatacağım.![]()
Hedefim, bu araba ile idare edip emekliliğe kadar bir Nissan Xtrail almak.
Daha önce kiralık ve emanet arabalar kullanıyordum. Anılarımı bu blogda paylaşıyorum:
UberJager Luftwaffe Blogger
https://goo.gl/photos/LvF8fdE1SvbxjmS66
Arabamın masraf logları için : Autogasverbrauch: Hyundai - i10 - Blue - Spritmonitor.de
![]()