User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
77 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: BMW' geri dönüş

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

BMW'ye geri dönüş ( 320 xd e92 )

Forumdan da takip eden vardır illak bir hışınla başladığım W201 190E DTM (LS v8 swap) projesini başıma bela ettikten sonra uzun bir süre her yokuşa rampaya eziyete mahrum bıraktıığım Kangoo ile yolumuza devam etmiştik

Projede zaman uzadıkça ve artık can sıkıntısı da peşimizi bırakmayınca bir hevesle 1.5 - 2 aydır Mini Cooper bakmaya başladım, hiç bilmediğim bir araç olan mini için burada da bir kaç konu takip ettim ve meşhur siteden bir liste oluşturarak bazı ilanları yakın markajla takibe başladım

Artık yeterince beklediğimi düşünerek 2 hafta önce cuma gününe hepsi anadolu yakasında olmak üzere 4 araba belirledim ve yola koyulduk böylelikle hikayemizde başlamış oldu

Sabah erken saate çıktığımız yolda nasıl bir kısmete Sahipsek hiç bir anlam veremediğim şekilde 4 araçtan sadece bir tanesini görebildik diğer 3 tanesi daha biz gitmeden satıldı ve sahiplerinin;
    "hocam gelmeyin ben aracı sattım/kaporası alındı" diye gelen telefonlarıyla ortalıkta kaldık

bu durumu hemen hemen buradaki bir çok arkadaş görmeye gidilen araçların yaşattığı hüsranlayada benzeri başka sorunlardan dolayı sinirlenerek
    " madem buraya kadar gelmişken hadi bir iki araba daha bakalım"
    düşüncesiyle yaptığı gibi, bizde aracımızı bir benzinliğe çekip yine ilanlara bakmaya başladık

işte tamda bu anda ben telefondan minilere bakarken yanımdaki arkadaşım bir E92 ilanı açıp; "bırak be olmmm napcan miniyi gel sana aslanlar gibi E92 alalım demesiyle bizim bütün rota değişti

Anadolu yakasından hemen iki araç belrledik ve yola koyulduk. Maltepe tarafında rengi çok güzel ama durumuda içler acısı sayılacak pekte hoşumuza gitmeyen bir araçtı bu araca baktıktan sonra İlan başlığında VİRAJ AVCISI yazan garip bir araçtı hiç bir umudumuz olmamakla birlikte sadece hadi bakalım dedğimiz ama akşamın o satinde de otomobilinze bakmak istiyoruz talebimize buyrun diyen de tek ilandı

Daha fazla zaman kaybetmeden Ümraniyeye doğru yola koyulduk ve araç sahibinin attığı bir konum noktasında beklerken yanımıza simsiyah ve çakarlarıyla bir S350 geldi
    açılan ön camdan "batu bey diyen bir sese" karşılık verdiğim evet cevabına "beni takip et diyerek camı kapattı ( o an çok sinir olmuştum

ara sokaklarda yaptığımız 5 dk lık kısa bir seyehatten sonra kapalı bir garajın önüne geldik kapılar açıldığında artık yeni otomobilimin o olacağı kararını vermiştim

hatlarıyla duruşuyla çok güzel bir araçtı öyle kısa bir bakışmadan sonra anlaşıp pazartesine servis kontrolü için sözleştik ve başka hiç bir araca bakmadan 2 ilanımızdaki aracın satışını aldık umarım iyide yapmışızdır.

Otomobil Ekinciler Holding firmasına ait olup aile bireylerinden birine ait ve kosifler oto tarafından sipariş üzerine satın alınmış, S320 ile yanımıza gelen beyfendi ise Ekinciler holdingte çalışan bir arkadaşmış. satış işlemleride firma üzerinden yapılmıştır. Faturalıdır

Otomobil detayları ise şöyle;
    2009 model 320 xdrive
    Msport Paket
    Recaro Alkantra/kumas döşemeler
    Işık paketi
    yol bilgisayarı, hız sabitleyici
    Profsyonel müzik sistemi
    far, yagmur, park sensörü
    Bizenon farlar, Angel gündüz farları
    n47 motor 177 hp
    110k km de
    yapılan expertiz raporuna göre değişen hiç bir parçası yok
    kaput ucunda yarım, sol ön çamurlukta yarım, sol arka camurluk agzında lokal ve sag arka camurlukta etek hızasında sürtmeden dolayı lokal boyaları mevcut

4 adet hasar kaydı var. Bunların 3 tanesi 6binTL - 1500TL - 1500TL 3 küçük 25 binTL bir küçük sayılacak ama yetkili servis tarafından şişik bir faturaya sahip hasar kaydı var..
    25 binlik bu hasar kaydı da 2012 yılında kaput ve sol ön camurluktaki boyalara sebebiyet veren bir canlıya çarpma sonucu oluşmuş araç kaza sonrası kosiflerde kaskodan yapılmış. ön iki far radyatör paneli ve boya işlemlerinden dolayı çıkarılmış bir hasar kaydına aittir
    bunların dışında motor verimliliği %85 çıkmıştır.

işin kötü tarafı ise hiç bilmediğim ve araştırmadığım bir araç almış olmamdı. Sadece 2 gün kullandığım arac için internette yaptığım araştırmada tek sıkıntılı tarafının zincir sesi problemi olduğunu gördüm...
    Aldığım her açta yaptığım gibi bu araçta komple yag su filtre vs bakımana gireceği için kafamızda rahat olması adına hiç düşünmeden için komple zincir seti dahil olmak üzere motor bakıma sokma kararı aldım ve şuan tüm herşey orj parçalarıyla yeniden yapılıyor.

ilave olarak ise başlangıçta Eicbah 5cm yay
    ön arka tamponların boyası
    ön tampon spliterleri
    M jantlar gun Metal boyaya verildi
    çift çıkış 335 difizör
    siyah böbrek ve Logo takımı alındı, başlangıç için şimdilik bunlar yapılıyor. devamında yazılım ve pedal chip yapmayı düşünüyorum. bu konuda da bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

biraz fazla uzattım Affola bunlarda aracın resimleri

Tamponlar ve jantlar boyaya verildi

ilk yıkanma

bugünde komple motorumuz söküldü Tüm zincir takımları orj parçalarıyla yenilenecek.
    filtre yag bakımı
    gergiler ve kayışlar sıfırlanacak.. artık sorunsuz gezebiliriz

ozzywan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mini bakmaya gidip bmw aldık muhabbetini hatırlıyorum, mini alsanızda guzel olurdu ama bu baya guzel olmus. Hasar konusu cogu insanı korkutur ama tam tersi cok guzel araçları cok uygun alma şansı veriyor bazen insana. Size de oyle olmus gibi gorunuyor. Çok temiz gorunuyor araç, güle güle kazasız belasız kullanmanızı diliyorum.
    Miata
    Is
    Always
    The
    Answer ------ https://www.instagram.com/ozanbalta/

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Hayırlı olsun kazasız belasız abi yalnız zincir için komple motoru söktürmek çok cesaret ister abi vallah tebrik ederim şahsen hiç bulaşmazdım tırstığım için birde mercedes projesi devam edecekmi abi
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

westalim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız insanın yeterki içine sinsin gerisi çokta önemli değil bence..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozzywan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mini bakmaya gidip bmw aldık muhabbetini hatırlıyorum, mini alsanızda guzel olurdu ama bu baya guzel olmus. Hasar konusu cogu insanı korkutur ama tam tersi cok guzel araçları cok uygun alma şansı veriyor bazen insana. Size de oyle olmus gibi gorunuyor. Çok temiz gorunuyor araç, güle güle kazasız belasız kullanmanızı diliyorum.
    teşekkür ederim.
    Evet sanırım baya şanş işi oldu, hatta mutlaka bir ibn... Çıkacak diye borusan avcılar dahil bir kaç yere götürdüm şükürler olsun bilinenin dışında birşey yok...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun kazasız belasız abi yalnız zincir için komple motoru söktürmek çok cesaret ister abi vallah tebrik ederim şahsen hiç bulaşmazdım tırstığım için birde mercedes projesi devam edecekmi abi
    Benide uyuz eden bunların zinciri oldu okadar çok şey okudumki aklımızda soru işareti kalsın istemedim, birde zincir seti değişimi için bunlarda mecbur motor sökülüyormuş ;(

Mercedes te bizim canımız oldu artık. Allaha büyük konuşmayalım ama ondan vazgeçmek zor

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayirli olsun kanka da senin gibi guldallar yetismesine o jantlar olmusmu hic yaw

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı westalim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız insanın yeterki içine sinsin gerisi çokta önemli değil bence..
    Teşekkür ederim... Öyle sinemeyecek birşey yok şükürler olsun, yani araca bakıp akşam eve döndüğümde bir mesaj atıp bakmak istedim, gelen mesajı ilk okuduğumda açıkcası hayal kırıklığına ugramıştım ama iki far bir tampona kosiflerden 25 binlik faturayı görünce çokta umursamadım açıkçası..
    Aynı şekil ben yukarda bahsettiğim bakım dün borusan avcılardan fiyat aldım 14 bin tl çıkardılar... En basit örneği

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayirli olsun kanka da senin gibi guldallar yetismesine o jantlar olmusmu hic yaw
    Hahaha allah razı olsun kanka ama jantlarım orj Mtech ler yukardaki resimde görünenler... Onları boyaya verdiğin için eldeki eskilerden faydalandım.

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Heee aman ha

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun batu abi tamponları sökük görünce "e yok artık!" diyip heyecan yaptım bi an

Allah kaza bela vermesin maşallah...

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı uğurlu olsun maşallah

emrullahkrtpe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız binmeniz dileği ile.

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun abi çok şık araç yalnız jantları görünce çok üzüldüm harbi harbi hiç olmamış hiç yakışmadı o araca bence

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun güle güle kullanın, az bulunan bir örnek 320xd olarak, keyfini sürersiniz inşallah

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence çok güzel bir seçim yapmışsınız, güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin.

Jant konusunda da bence açık açık yazın, ben de ilk Vossen'leri taktınız diye düşündüm üzüldüm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Heee aman ha

)) jant olayı hassas noktam bilirsin hatta evdekilerde tek tek denedim ama pek yakışmadılar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bayramoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun batu abi tamponları sökük görünce "e yok artık!" diyip heyecan yaptım bi an

Allah kaza bela vermesin maşallah...
    amin

Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı uğurlu olsun maşallah
    Alıntı emrullahkrtpe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız binmeniz dileği ile.
    teşekkür ederim, çok sagolun

Alıntı weST.27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun abi çok şık araç yalnız jantları görünce çok üzüldüm harbi harbi hiç olmamış hiç yakışmadı o araca bence
    teşekkür ederm çok sagolasın. o jantlar eldeki eskiler orj jantları boyaya verdim o yüzden geçici olarak bunu taktım

Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun güle güle kullanın, az bulunan bir örnek 320xd olarak, keyfini sürersiniz inşallah
    evet cidden az bulunan bakımı daha maliyetli ama sürüşü gercekten çok keyifli br model

Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence çok güzel bir seçim yapmışsınız, güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin.

Jant konusunda da bence açık açık yazın, ben de ilk Vossen'leri taktınız diye düşündüm üzüldüm.

çarşamba gün hazır olur jantlar takınca yeniden resim atarım

berkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin
    34 BAK 117 - cıvıc vti

34 BB119 uno s -- 34 RED 87 cıvıc vti -- 34 UL 5510 corsa 1.7 dti -- 34 ZJ 7086 focus 1.6 tdci -- 34 FP 6830 corsa 1.7 dti --
    34 HK 4550 - cıvıc vtec2

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)