Forumdan da takip eden vardır illakbir hışınla başladığım W201 190E DTM (LS v8 swap) projesini başıma bela ettikten sonra uzun bir süre her yokuşa rampaya eziyete mahrum bıraktıığım Kangoo ile yolumuza devam etmiştik
Projede zaman uzadıkça ve artık can sıkıntısı da peşimizi bırakmayınca bir hevesle 1.5 - 2 aydır Mini Cooper bakmaya başladım, hiç bilmediğim bir araç olan mini için burada da bir kaç konu takip ettim ve meşhur siteden bir liste oluşturarak bazı ilanları yakın markajla takibe başladım
Artık yeterince beklediğimi düşünerek 2 hafta önce cuma gününe hepsi anadolu yakasında olmak üzere 4 araba belirledim ve yola koyulduk böylelikle hikayemizde başlamış oldu![]()
Sabah erken saate çıktığımız yolda nasıl bir kısmete Sahipsek hiç bir anlam veremediğim şekilde 4 araçtan sadece bir tanesini görebildik diğer 3 tanesi daha biz gitmeden satıldı ve sahiplerinin;
"hocam gelmeyin ben aracı sattım/kaporası alındı" diye gelen telefonlarıyla ortalıkta kaldık
bu durumu hemen hemen buradaki bir çok arkadaş görmeye gidilen araçların yaşattığı hüsranlayada benzeri başka sorunlardan dolayı sinirlenerek
" madem buraya kadar gelmişken hadi bir iki araba daha bakalım"
düşüncesiyle yaptığı gibi, bizde aracımızı bir benzinliğe çekip yine ilanlara bakmaya başladık
işte tamda bu anda ben telefondan minilere bakarken yanımdaki arkadaşım bir E92 ilanı açıp; "bırak be olmmm napcan miniyi gel sana aslanlar gibi E92 alalım demesiyle bizim bütün rota değişti
Anadolu yakasından hemen iki araç belrledik ve yola koyulduk. Maltepe tarafında rengi çok güzel ama durumuda içler acısı sayılacak pekte hoşumuza gitmeyen bir araçtı bu araca baktıktan sonra İlan başlığında VİRAJ AVCISIyazan garip bir araçtı hiç bir umudumuz olmamakla birlikte sadece hadi bakalım dedğimiz ama akşamın o satinde de otomobilinze bakmak istiyoruz talebimize buyrun diyen de tek ilandı
Daha fazla zaman kaybetmeden Ümraniyeye doğru yola koyulduk ve araç sahibinin attığı bir konum noktasında beklerken yanımıza simsiyah ve çakarlarıyla bir S350 geldi
açılan ön camdan "batu bey diyen bir sese" karşılık verdiğim evet cevabına "beni takip et diyerek camı kapattı( o an çok sinir olmuştum
ara sokaklarda yaptığımız 5 dk lık kısa bir seyehatten sonra kapalı bir garajın önüne geldik kapılar açıldığında artık yeni otomobilimin o olacağı kararını vermiştim
hatlarıyla duruşuyla çok güzel bir araçtıöyle kısa bir bakışmadan sonra anlaşıp pazartesine servis kontrolü için sözleştik ve başka hiç bir araca bakmadan 2 ilanımızdaki aracın satışını aldık umarım iyide yapmışızdır.
Otomobil Ekinciler Holding firmasına ait olup aile bireylerinden birine ait ve kosifler oto tarafından sipariş üzerine satın alınmış, S320 ile yanımıza gelen beyfendi ise Ekinciler holdingte çalışan bir arkadaşmış. satış işlemleride firma üzerinden yapılmıştır. Faturalıdır![]()
Otomobil detayları ise şöyle;
2009 model 320 xdrive
Msport Paket
Recaro Alkantra/kumas döşemeler
Işık paketi
yol bilgisayarı, hız sabitleyici
Profsyonel müzik sistemi
far, yagmur, park sensörü
Bizenon farlar, Angel gündüz farları
n47 motor 177 hp
110k km de
yapılan expertiz raporuna göre değişen hiç bir parçası yok
kaput ucunda yarım, sol ön çamurlukta yarım, sol arka camurluk agzında lokal ve sag arka camurlukta etek hızasında sürtmeden dolayı lokal boyaları mevcut
4 adet hasar kaydı var. Bunların 3 tanesi 6binTL - 1500TL - 1500TL 3 küçük 25 binTL bir küçük sayılacak ama yetkili servis tarafından şişik bir faturaya sahip hasar kaydı var..
25 binlik bu hasar kaydı da 2012 yılında kaput ve sol ön camurluktaki boyalara sebebiyet veren bir canlıya çarpma sonucu oluşmuş araç kaza sonrası kosiflerde kaskodan yapılmış. ön iki far radyatör paneli ve boya işlemlerinden dolayı çıkarılmış bir hasar kaydına aittir
bunların dışında motor verimliliği %85 çıkmıştır.
işin kötü tarafı ise hiç bilmediğim ve araştırmadığım bir araç almış olmamdı. Sadece 2 gün kullandığım arac için internette yaptığım araştırmada tek sıkıntılı tarafının zincir sesi problemi olduğunu gördüm...
Aldığım her açta yaptığım gibi bu araçta komple yag su filtre vs bakımana gireceği için kafamızda rahat olması adına hiç düşünmeden için komple zincir seti dahil olmak üzere motor bakıma sokma kararı aldım ve şuan tüm herşey orj parçalarıyla yeniden yapılıyor.
ilave olarak ise başlangıçta Eicbah 5cm yay
ön arka tamponların boyası
ön tampon spliterleri
M jantlar gun Metal boyaya verildi
çift çıkış 335 difizör
siyah böbrek ve Logo takımı alındı, başlangıç için şimdilik bunlar yapılıyor. devamında yazılım ve pedal chip yapmayı düşünüyorum. bu konuda da bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim
biraz fazla uzattım Affolabunlarda aracın resimleri
Tamponlar ve jantlar boyaya verildi
ilk yıkanma
bugünde komple motorumuz söküldü Tüm zincir takımları orj parçalarıyla yenilenecek.
filtre yag bakımı
gergiler ve kayışlar sıfırlanacak.. artık sorunsuz gezebiliriz
![]()