User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Fiesta MK 6.5

EfeTopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Fiesta MK 6.5

YENİ FOTOĞRAFLAR YÜKLENDİ

2.5 Sene önce C3'le kaza yapıp pert olduktan sonra vedalaştık ve yine dizel ama daha konforlu, oturaklı bi araç alıp stock binmeye karar verdim. C3 de yaşadığım elektronik arızalardan dolayı büyük konuşmuştum bi daha Fransız araba almam diye ama araba arama sürecinde içime sinecek bi araba bulamadığım için ve çok bunaldığım için ne olduğunu anlamadan sevdiğim bi abimden hiç aklımda yokken yıllarca kahrımızı çeken 307'yi almış bulundum. Bugune kadar aldığım arabalarımın içinde en memnun kaldığım araç 307 oldu. C3 de yaşadığım elektronik problemleri bunda da yaşamam inşallah diye çok korkarak aldım açıkcası, bugune kadar beni elektronik arıza olarak üzmese de aldıktan 8 ay sonra istanbula giderken Bolu otobanında blok çatlatması bi miktar üzülmeme yetti Sandık motor alıp yola devam dedik, şuan da sorunsuz bi şekilde biniyorum Allah'a şükür. Ama gel zaman git zaman gerek çevre faktörleri falan derken 307'nin yanına kafam rahat oynayabileceğim, kıyabileceğim bi araç almaya karar verdim ve EJ9 civic mi palio mu polo mu derken fiestayı aldım. 2006 model MK 6.5 van olarak geçiyor. 1.4 TDCI ekonomi bakanı Ufak tefek vakit ve nakit oldukça bişeyler yapmaya başladık bakalım Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

Aracı aldığım ilk hali

Sonra şans eseri VOLK RE30 replika jantlar denk geldi ve hemen aldım. Jantları aldığımda polisajlı saçma sapan bi rengi vardı, takmadan önce hemen iş yerinde gunmetal a boyadım jantları. Jantları aldığımda üzerinde 225-45-17 lastikler vardı, fiesta bi anda off-road mode oldu

15 bbs leri söküp 225-45-17 jant lastik takınca 75hp olan arabamda bi anda 50hplik düşüş yaşadık ve hemen ertesi gün 205-40-17 lastiğimizi takıp yaklaşık 3cm daha bastık.

Bu haliyle yaklaşık 2 ay bindikten sonra jantları acele tam zımpara yapmadan boyadığım için boyası atmaya başlamıştı.

Jantların boyasının atması vesilesiyle uzun zamandır yeşile boyamayı istiyodum, yaklaşık 4 saat süren bi boya operasyonu ile yeşil jantlı halimiz

Yeşil volk'larımızı da yaklaşık 20 gün önce sattım, idareten 2013 fiesta titanium jantlarımızı taktık. Aldığımda kaput, tampon ve çamurlukta ufak tefek ezikler ve boya atması vardı. 4 günlük bi sanayi sürecinden sonra sıkıntılı parçalarımız düzeltildi ve boyandı. Bu da son halimiz;

Şuan ilk sırada jant işini çözücem. Enkei rpf01 veya volk te37 var aklımda. Yakın zamanda jant meselesini de halledicem. Yeni jantları aldıktan sonra 2-3 cm daha basmayı planlıyorum aracı. Ardından da st ön arka tampon almayı planlıyorum. Gelişmeler oldukça burdan paylaşıcam.

Bu rahmetli C3

Bu da emektar 307'miz

calamityeas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tekerine taş değmesin inşallah.Motor ile ilgili planlarınız var mı ?

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah kaza bela vermesin maşallah, ben jantların kendi rengini daha çok yakıştırdım . Bu arada c3 içinde geçmiş olsun, ne gibi elektronik sorunlar yaşadınız acaba.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah Allah kaza bela vermesin, nedense ben titanium jantları çok yakıştırdım re30'lara kıyasla.

Bir de söylemeden geçemeyeceğim, sizin oralarda çok mu mantar var tüm araçlarınızın maşpiyel kısımlarında göçük var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jantların yeşil olduğu hali çok güzelmiş maşallah kazasız belasız kullanın.
    BMW E90 320d LCI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı calamityeas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tekerine taş değmesin inşallah.Motor ile ilgili planlarınız var mı ?
    Motor ile ilgili yakin zaman icin bi planim yok ama ilerleyen zamanlarda aracin dışı ile ilgili aklimdaki seyleri yaptiktan sonra motora gecebilirim. Van oldugu icin hafiflik avantajimiz var
    Alıntı taytay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah kaza bela vermesin maşallah, ben jantların kendi rengini daha çok yakıştırdım . Bu arada c3 içinde geçmiş olsun, ne gibi elektronik sorunlar yaşadınız acaba.
    Abi oncelikle tesekkur ederim. C3 de hız gostergesi ve devir saati surekli elektrigi kesiyordu,kazadan once sag farda 3 gun icinde yaklasik 10 tane ampul yakti farla alakali cok ugrastim, aracta ses sistemi vs olmamasina ramen elektrik kacagi vardi ve farkli farkli 4 elektrikciye gittim hicbiri cozemedi, 1 hafta icinde 3 kez şarj dinamosu yaktı, 2 defa marş dinamomuz yandı. Yakıt dönüşüm hortumu yuzunden kac defa degistirmeme ramen sayısız kez yolda kaldim vs vs cok ugrastirdi beni. Senin c3'ün de masallahi var abi, takipteyim

Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah Allah kaza bela vermesin, nedense ben titanium jantları çok yakıştırdım re30'lara kıyasla.

Bir de söylemeden geçemeyeceğim, sizin oralarda çok mu mantar var tüm araçlarınızın maşpiyel kısımlarında göçük var.
    Titanium benim de hosuma gidiyor ama 15 bana gore biraz kucuk kaliyor aracin uzerinde, belki de 17 lere alistigim icin bana oyle geliyor ama 16 takmayi dusunuyorum. Yan marşpiyeldeki ezik de jantlari boyadiktan sonra araca takmak icin krikoya kaldirirken sevdigim bi kardesim o yorgunlukla marspiyelden kaldirmaya calisti o yuzden ezildi mantarla alakali degil yani

Alıntı tlgylmz106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jantların yeşil olduğu hali çok güzelmiş maşallah kazasız belasız kullanın.
    Tesekkur ediyorum.

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiesta gayet güzel bir araba. St olursa hele tadından yenmez. Güle güle binin

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayna kapakları güzel bir griye boyanıp, sis farı takılıp, çamurluk sinyalleri beyaza dönerse (bilmiyorum varmı ama) daha temiz bir görüntü ortaya çıkacaktır. Bu kasa 4 kapılısına forumdan bir arkadaş Astra H lipi takmıştı denemenizi öneririm. Kazasız belasız sürüşler.

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam, ciddi emek vermişsin allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin dostum.

hadi gel yapalım yazılımını toplasın totosunu

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resimler bende mi görünmüyor bi tek ?

saygılar
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ssamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiesta gayet güzel bir araba. St olursa hele tadından yenmez. Güle güle binin
    Çok teşekkür ederim

Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayna kapakları güzel bir griye boyanıp, sis farı takılıp, çamurluk sinyalleri beyaza dönerse (bilmiyorum varmı ama) daha temiz bir görüntü ortaya çıkacaktır. Bu kasa 4 kapılısına forumdan bir arkadaş Astra H lipi takmıştı denemenizi öneririm. Kazasız belasız sürüşler.
    Ayna kapakları ve kapı çıtalarını araç rengine boyamayı düşünüyorum. Araç beyaz değil de koyu lacivert ve siyah tonlarında olsaydı gri çok yakışırdı ama beyaz olunca o kadar kendini göstereceğini sanmıyorum. Aracın üzerinde şuan oem lip mevcut, astra h lipi üzerindeki lipten daha uzun ve kalın. Yakın zamanda aracı biraz daha basacagım için astra h lip de sorun yaratabilir diye tahmin ediyorum, keza şuanki lip uzun olmamasına ramen binanın otoparkından çıkarken yere sürttü tamponu çatlattım Görüş ve yorumlarınız için çok teşekkürler.

Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam, ciddi emek vermişsin allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin dostum.

hadi gel yapalım yazılımını toplasın totosunu
    Allah herkesin gönlüne göre nasip etsin İnşallah, çok teşekkürler. Yazılım işi ile uğraşıyosun sanırım?

Alıntı burcinkarabacak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Resimler bende mi görünmüyor bi tek ?

saygılar
    Bende açılıyor sorun yok şuan

UmutBuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Masallah iyi günlerde kullanmanız dilegiyle kendi fikrim jantlar eski rengiyle kalması daha iyiydi , aklınızda ki takacagınız jantlara oz ultraleggera da ekleyebilirsiniz , kazasız belasız

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EfeTopcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi oncelikle tesekkur ederim. C3 de hız gostergesi ve devir saati surekli elektrigi kesiyordu,kazadan once sag farda 3 gun icinde yaklasik 10 tane ampul yakti farla alakali cok ugrastim, aracta ses sistemi vs olmamasina ramen elektrik kacagi vardi ve farkli farkli 4 elektrikciye gittim hicbiri cozemedi, 1 hafta icinde 3 kez şarj dinamosu yaktı, 2 defa marş dinamomuz yandı. Yakıt dönüşüm hortumu yuzunden kac defa degistirmeme ramen sayısız kez yolda kaldim vs vs cok ugrastirdi beni. Senin c3'ün de masallahi var abi, takipteyim
    Eyv kardeşim teşekkür ederim
    Bu kadar sorun yaşayınca merak ettim bende sorunları
    Fiestaya maşallah ama jant rengi eski hali daha iyi geldi gözüme , bu arada blok çatlatan 1.4 müydü 1.6 mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı UmutBuran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Masallah iyi günlerde kullanmanız dilegiyle kendi fikrim jantlar eski rengiyle kalması daha iyiydi , aklınızda ki takacagınız jantlara oz ultraleggera da ekleyebilirsiniz , kazasız belasız
    Eger 16'' 4x108 bi ultraleggera bulabilirsem neden olmasın teşekkür ederim

Alıntı taytay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eyv kardeşim teşekkür ederim
    Bu kadar sorun yaşayınca merak ettim bende sorunları
    Fiestaya maşallah ama jant rengi eski hali daha iyi geldi gözüme , bu arada blok çatlatan 1.4 müydü 1.6 mı ?
    Abi o jantlar gitti yenisi gelecek yakında 307'yle blok çatlattım abi 1.4 hdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufak bi guncelleme yapalım. Kafayı 4cm kadar daha bastık, sabırsızlıkla yeni jantlarımızı bekliyoruz

ahmetakbayir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Astra H lip tam kıvamında olur bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16" Volk TE37'lerimiz ile güncel hali

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu güncelleme vakti gelmiş

Jantların bronz renginden sıkılıp rengi değiştirme vaktimin geldiğini anladım

Şimdi 2 renk arasındayım. Takata yeşili mi yoksa lacivert mi? Önerileriniz ne olur?

Eğer yeşil olursa fotodaki jantların bire bir aynı tonunu tutturmaya çalışcam.

Jantların şuanki rengi:

tolgaaydın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Efe sen yaşıyor musun ya?
    Takata yeşili beyaz aracına çok yakışacaktır Lacivertte farklılık yaratır
    Eğer burada durup daha ileri gitmeyeceksek, niçin bu noktaya kadar geldik?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)