User Tag List

Sonuçlar: Sizce hala warm hatch mi yoksa artık hot hatch mi denmeli?

Katılımcı sayısı
30. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Warm Hatch

9 30.00%
  • Hot Hatch

21 70.00%
Sayfa 42/42 İlkİlk ... 32404142
784 sonuçtan 780 ile 784 arası

Konu: Warm Hatch | Alfa Romeo MiTo

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Meth kit bagajda acik sekilde duruyordu. Olasi bir polis cevirmesinde bagaja bakip da meth kitten arabayi baglama gibi bir durum olmamasi icin bir suredir bu is aklimdaydi.

Bir parca kece, dugme seklinde cirt kelepce ve tekstil cirt cirti ile basit bir kaplama yaptim. Tekstil cirt cirtini deponun altina yapistirdim, kece alttan depoya tutturulup, yekpare goruntu sagliyor. Dugme cirt kelepceler ile de keceyi arabanin orijinal kecesine ustten sabitledim. Depoyu doldurmak icin alttan cirt cirti acip, tum kaplama kolayca acilabiliyor. Basit ama islevsel oldu diye dusunuyorum.
    oo kardeş zulada ne var ? aç bakalım onu çıkar bakalım arkasında ne var... bence daha olası. yapacak olan her türlü yapar.

sana da yapacak olan denk gelir zaten o yüzden kolay gelsin karrşim. ama en azından derli toplu duruyo emeğe saygı +rep.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oo kardeş zulada ne var ? aç bakalım onu çıkar bakalım arkasında ne var... bence daha olası. yapacak olan her türlü yapar.

sana da yapacak olan denk gelir zaten o yüzden kolay gelsin karrşim. ama en azından derli toplu duruyo emeğe saygı +rep.
    Emeğe saygı dedin, beni kazandın brocum

Niyeti olan illa aç göster der tabi. Ama niyeti olmayanın aklına karpuz kabuğu kaçmasını engeller. Bir de dediğin gibi, çok daha derli toplu durdu. Bu etkisi aslında çok daha faydalı oldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forged motoru yapali yaklasik 2 yil ve 60.000 km oldu.

Cok sukur motordan yana hic sorun yasamadim, bugun de en ufak bir yag eksiltme duman atma vs yok.

Fiat grubunda onerilen triger degisimi aslinda 120.000 km. Ama yuklu araba diye ben trigeri 60.000 km de bir değiştiriyorum.

Bugun sanayiye girip motor yaptigimdan beri en buyuk bakimi yaptim. Triger, gergi rumani, V kayisi, kayis rulmani, yag, yag filtresi, buji, tum manifold saplamari, manifold contasi, turbo contasi ve turbo yenilendi. Bir de meth kit nozzle ve selenoide ultrasonic temizleme yaptim.

2 yildir kullandigim gt1446'dan hybritlenmis gt1549 ayarindaki turbomun emme pallerinde ufak tirtiklanma vardi. O sebeple durun eski gt1446 turboyu Eksen Turbo Kadir Usta'ya gonderip, onu da gt1549 seklinde hybritledim. Tek fark emme pallesi yine billet sekilde ama eski tubo 6 kanatti, bu 11 kanat. Farki test edip gorucem artik.

Neyse bugunden bir kac foto atayim. İlki eski triger ustundeyken, sente aparati ile kranki ve egzantirikleri kilitlemeye calisirken:

Tum manifold ve turbo saplamalarini yeniledim. Vida sabitleyiciyle beraber cifte somun ile montajladim.

Bu da 11 palli yeni turbom:

Aksilik olmazsa yarin yeni turboyu denerim, izlenimlerimi yazarim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yrn denedikten sonra ara beni
    Romeo <3 Giulietta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugunku denemelerime gore yeni 11palli turbodan hoşnut degilim. Malesef 6000 devir ustu basinc tutmasi cok iyi degil. Devir sonunda neredeyse 1.2 bara kadar dusuyor. Onceki turboda bu 1.4 bar idi.

wastegate in preload ayari ile oynadim, adaptasyonu da sifirladim. Orta ve dusuk devirde tepki ve basinc cok guzel. Ama ustlerde sonuc degismedi.

Yeni 11 palli turbiyu oem halinde uzun sure kullanmistim. Bir ihtimal wastegate diyaframi yumusamis olabilir. Hafta ici musait olursam, eski turbonun wastegate'ini buna takip deneyecegim. Sonuc degismez ise eski turboyu birebir yenileyip geri takarim. Gelismeleri yazarim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)

Bu Konudaki Etiketler