Arkadaşlar öncelikle herkese keyifli forumlar;
Uzun zamandır takip ediyorum forumu ancak yazmak ve konu açmak bu güne nasipmiş.
Aracım 2003 model 1.7 dti. Sizlerinde tanımış olduğu bir araç Metin Er in eski aracı. Uzun bir arayıştan sonra karar verdiğimiz çok da memnun olduğumuz bir araç. Kadircan kardeşimizden ortak arkadaşlarımızın referansları ile gönül rahatlığı ile aldığımız için de ayrıca mutluyum.
Aracımı günlük kullanmakta olduğum için standart a yakın bir şekilde bırakma kararı aldım. Amacımız; hızlı olmak roll yapmak vs değil.
Satışı aldıktan sonra ilk işimiz ece opel Mustafa abinin yolunu tutmak oldu. Değişmesi gereken herşeyi oem malzemeler ile değiştirdik. Trigerimiz,sıvılarımız diskler, balatalar gibi bir çok parçamızı elden geçirdik. Mekanik olarak bir çok dti dan iyi durumdaydı sıkıntı yaşadığımız tek şey debimetre oldu temizledik ama kurtarmadı oem debimetremizi sipariş ettik yakın zamanda bir güncelleme ile onuda yapıcaz.
Hilton Garage Ufuk abimizde aracımızın iç bölge temizliği, ozon temizliği, boya koruma uygulamalarını gerçekleştirdi ve şuanlık yapılması gereken herşeyi sonlandırmış bulunuyoruz.
Yazılım olarak ecufast Cem abinin yazdığı bir map ile yürüyor hard ile soft arasında tatlı bir kıvamı var beni şimdilik tatmin ediyor. Debimetre ve bronz yenilemesinden sonra çok daha iyi olucak.
extra olarak;
-combo jant(gunmetal)
-simota filtre kiti
-krom egr,filtre borusu
-krom downpıpe
-spoiler
-woglant yay (3,5cm)
-laguna lip
Ve ufak tefek modifikasyonlar mevcut.
Aracıma uzun bir süre binmeyi düşünüyorum tabi bu zaman zarfı içerisinde güncellemelerim olucak. İlk olarak gsi marşbiyel ve dodikler ile başlayacağım sonraki adım içeride ufak değişiklikler olucak: tablet ve cosmo göğüslük gibi. Yazın sonlarına doğruda komple temizlik boyası yaptırmayı düşünüyorum. Şimdiden yorumlarınız ve beğenileriniz için teşekkür ederim..
![]()