Hayırlı olsun Fevzi kardeşim..maşallah araca..GT grubundan selamlar![]()
Teşekkür ediyorum
Teşekkürler
TeşekkürlerJant ve renk benim içinde en favori kombinasyon. Araç manuel değil dsg. Ama bence çok keyifli.
Sağol kardeşim
Teşekkür ederim abi güzel dileklerin için![]()
"Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."
Adaşım nereden bulursun bu makineleri bilemedim gitti![]()
Teşekkürler
daha işi çok abi sağol görüşelim mutlaka narlıkuyu davetim hala geçerli
Teşekkürler kankacım
Konuya ufak günceller çekelim.
Aracın altından garip sesler geliyordudaha önce hiç duymadığım, tecrübe etmediğim sesler. Basınç açınca kendini gösterdi. Kulaktır odur budur baktık baktık çözüm bulamadık. Sonrasında sorunu bulduk, intercooler borularının ayak civataları hiç sıkılmamış tutturulup bırakılmış. Bunları hallettik, şanzuman bağlantılarında karşımıza çıkan bazı manzaralar
![]()
Bunları yenileriyle değiştirdik, bir müddet sonra direksiyon kutusu bozuldu. Kırmızı direksiyon uyarısıyla karşılaştık malesef elektroniği bozulmuş, sıfırıyla değişti.
Sıra geldi yüksek basınç pompasına, işin burası oldukça can sıkıcı
Ön pompayı yerinden söktükten sonra, cam follower ı da değiştirelim dedik. Bir parmak hamlesiyle yerinden almamız gereken cam follower yuvasına kaynamış çıktısinirlendiğim için alüminyum gövdesini komple söktüm. Cam follower içinde kırık bir şekilde bekliyormuş bizi
Pompanın bağlandığı alüminyum yuvayı sıfır almak zorunda kaldık. Eski yuvanın içinde daha önceden bir parça kopmuş. Tahminimce orayı tornada doldurup traşlamışlar. Cam follower ın hareket ettiği alanı, olan ve olması gereken olarak fotoğrafladım.
Egzantrik zinciri de silme geçmiş parçayıolan ve olması gereken
![]()
Yeni cam follower ve yuvamızın montajı tamam.
Ön pompamızı da halledip topladık, artık 140 mbar yakıt basabiliyoruz. Ama esas topladığım pompa başka, şuan 1.7 1.8 barda sorunsuz binebiliyoruz bu pompayla. Keçesi arızalı olan bu pompaya keçe üretip taktım. Çok şükür bizi utandırmadı. Elimiz değmişken mil şapka yay keçe üretimini de yaptım. Gerekli çalışmalar 1 ay sürdü. Kosgeb den malzeme analizi alarak başladık yola. İleriki tarihlerde pompa konusunu açıklayacağım inşallah sorunsuz halledebiliriz işi.
Pompamızı da taktık, ince ayar kaldı artık![]()
"Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."
maşallah Fevzi cok guzel bır araç almıssın
ufak tefek mekanık aksaklıklar ıllla olacak
gule gule kullan ınsallah
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)