Herkese merhabalar, Giulietta , Mini F56 derken yeni durağımız Golf GTI olduAlfa yı sattıktan sonra daha hızlı bir şeyler arayışına girmiştim ancak bir türlü içime sinen bir araç bulamamıştım daha sonra Mini JCW hastalığına kapıldık 6-7 ay Mini baktım ancak hala içime sinen bir JCW bulamayınca, Mini F56 1.5 136 lık cooper'dan aldım ancak bir türlü içime sinmemişti , işe güce git gel çok zor olduğu için geçiş arabası gibi almıştım. Hemde kilometresi çok düşüktü hemde TR ye giriş yapan en dolu araçlardan birisiydi zaten buda kurbağayı almama vesile olan tek sebepti
Daha önce hep eşin,dostun araçlarına binmiştim ama eskiler kadar hissiyatlı ve keyifli değildi ancak şehir içinde tam bir keyif alınacak arabaydı fakat güç olarak ve hissiyat olarak hiç aradığımı bulamamıştım zira üvey evlat gibi işe git gel yapıyordum başkada hiç bir şey yapmamıştım , sanırım aracı Ocak ayında aldım , Temmuzda sattım heralde 2 defa falan yıkatmıştım o kadar ki içime sinmemişti
Yaz dönemi sattık sattık yoksa mini ile yola devam edecektim ilana girdim 29. günde söz kestik ee tabi arabasız kaldık yine açtık JCW ilanlarını hatim ediyoruz fakat hep aynı arabalar dönüp dolaşıyor bir türlü içime sinen bir araç denk getirememiştim diğer marka modellere baktığımda doğru düzgün keyif alacağım hiç araba göremiyordum taa ki GTI'ı görene kadar
![]()
Normalde Golf'e bedava verseler binmem diyen birisi iken bu GTI görünce çok hoşuma gitti , hem tek kapı oluşu hem özel renk oluşu hemde donanım vs olarak çok hoşuma gitti. Araç diğer piyasadaki hem çakma hemde sıradan GTI lar gibi değildi zaten tek kapı çok çok az var diye biliyorum o yüzden diğerlerinden bir nebzede olsa farklı. Neyse kurbağayı sattık , Adana'ya GTI ın kaporasını gönderdik 15 gün izin istedik , o sırada aracı araştırıyorum vs en sonda bastık Ankara'dan Adana ya gittik , araç fotoğraflarda göründüğünden çok daha iyi ve kusursuz kondisyonda idi , aracın yanına gidince ve canlı görünce bir kez daha iyi ki diyip marşa bastım. Eski sahibi o kadar titiz ve hassas birisiymiş ki hiç bir bakım geciktirilmeden , yetkili serviste yapılmış. Boya koruması , seramiği eksik edilmemiş hatta kaporta zarar görmesin diye de komple şeffaf folyo ile kaplatmış benim almamı beklemişAdana dan aracı tanıyan , gören herkes araçta mat kaplama olduğunu sanıyordu meğer eski sahibi komple şeffaf folyo kaplatmış. Haliyle aracın zaten kazası , boyası vs yok , kaporta kız gibi bizi bekliyordu. 2014 model 34.500 km de idi.
Eski sahibi araca eskiden APR Stage2+ yazılım , Komple supersprint egsoz ve VW racing filtre almış ancak Mengerler aracı alırken egsozu ve filtreyi sök gel demiş haliyle bana sadece Apr yazılım kalmıştıbilinen ve güvenilir bir marka olduğu için kafam rahattı, aracı alır almaz plaka değişikliğini yaptım hemen ardından Ankaraya döner dönmez Nevzat ustada komple 76lık egsozumuz tamamlandı geriye ufak tefek keyfi işler kaldı onları da zamanla yapacağım.
Lafı çok uzattım , fotoğraflar üstün körü çekilmiş fotolar inşallah ilerleyen günlerde daha güzel fotolar ve değişiklikleri paylaşırım.
Mengerlerde aracı incelerken ;
kardeşim @OğuzCanAlantor (Alfin oto) ekspertinizi yapıyor;
Aracı hayırlısıyla aldık ve Ankara yolculuğumuz başladı ;
Plaka değişikliğini yaptıktan sonra asıl plakamız ve BAD GTI;
Araçta yazılım olduğunu öğrendikten sonra , APR nin sitesinde araştırmalara başladım Stage2+ diye geçen yazılımları yazılım+dp+filtre kombinasyonu olarak belirtilmişti ancak aracı aldığımda orjinal egsozu üzerinde durduğu için bir süre bu şekilde sakin kullanmak istedim , daha sonradan komple egsozu yaptırdıktan sonra bir süre alıp ne gidiyor , ne oluyor görmek lazımdı
Dün akşamdan 4-5 defa süre denemelerim ;
Best Time olarak -0,64 eğimde 12.4 gördüm Aracın standart ağırlığı + 100 KG Ben. 13 küsür çıkan sürelerde yine standart araç ağırlığı + ben + 80 kiloluk arkadaş. APR nin sitesinde Yazılım + filtre + egsoz ile söylenen süre 11.8 ancak TR deki yakıt farkından dolayı ve belirtilen sürenin eğimini bilmediğim için şimdilik bu kadar. Sanıyorum ki 300+ güçlerde şuan.
Araçta sadece APR Yazılım ve Egsoz var. Filtreyi ilerleyen günlerde fırsat olursa alacağım bir süre bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Daha sonrası için zaten önümüz açık fırsat ve vakit bulursak ekleye ekleye giderim diye düşünüyorum. Egsoz komple düz boru olduğu için çok rahatsız durumdayım sabah işe vs giderken siteden olabildiğince sessiz çıkmaya çalışıyorum ancak yinede nafile bu yüzden Nevzat abi (Koç egsoz) tek çözümün warex olacağını söyledi , İş yerim Ak parti ve Saraya 500 metre haliyle sürekli polis çemberinden geçiyorum ve yusuf yusuf geçiyorum. O yüzden bir an önce kesin çözüme kavuşturmam gerekiyor , birebir warex olmasa da iç yapısı warex'in aynısı malzeme kalitesinin süper olduğunu söylediği Vortex (Yanlış anlamadıysam) takalım dedi bende onayladım , büyük olasılıkla önümüzdeki hafta onu hallederim diye düşünüyorum işin aslı orjinal olmayıpta 1200 tl çakma markaya biraz fazla gelse de tek çözüm olarak gözüküyor , malzeme kalitesi iç yapı vs olarak aynı standartta olduğu söylendi.
Şimdilik eldeki mevcut fotoğraflarla bu kadar, ilerleyen günlerde daha çok fırsat oldukça güzel fotoğraflar yüklemeye çalışırım.Herkese kazasız belasız sürüşler.