bu jant bence epey kötü bir jant. sizi ebatı, rengi ve arabanın basıklığı etkilemiş olabilir .. 20".
türkiyede 20" takmak büyük cesaret.
marka modelini bilemiyorum yardımcı olamayacağım.
Printable View
1 Ünal turan
2 Volki
Valla bu sefer içime sindi tam.
RS5 ızgarasına karşı hep önyargılıydım , ancak geçtiğimiz hafta rs'e çevirilmiş bir a5'i canlı canlı incelerken ızgaranın tel ızgara gibi değil de , 3 boyutlu petekleri olduğunu görünce , fotoğraflardakinden farklı olduğunu gördüm :)
krommuydu, siyahmıydı, çerçeve krom içi siyahmıydı derken , komple parlak siyah olanın, ilerideki aşamalar için doğru olan olduğuna karar verip aldım ve cumartesi sabahtan arkadaşımla montajını yaptık.
son görünüm bu şekilde oldu;
https://i.hizliresim.com/lbNVOE.jpg
https://i.hizliresim.com/nJNBOR.jpg
https://i.hizliresim.com/vJNqjp.jpg
farlardaki ledlerin renk farkına takılacaksınız, aracın değişen parçası yok.
10 a5'in , 6-7 tanesinde farların ledlerinde bu renk farkı olayı var, hatta usa'dekilerde daha da sık görülüyor, valeo firmasının üretim bandındaki bir problemden kaynaklandığını yazmışlar ama genel problem olduğunu görünce tam detayını araştırmadım.
ledlerin tipini buldum, yaza doğru farları açtığımda onlar da düzeltilecek :)
bu fotoğraftan sonra adını EYŞAN koydum :D
https://i.hizliresim.com/LORLbb.jpg
Jant ve Panjur çok güzel olmuş hayırlı olsun. Panjuru takarken tampon sökülüyor mu yoksa direk tak çıkart yöntemi var mı?
tampon sökülüyor, tamponu sökmek çok basit.
sol çamurluğun içinde 2 vida var, sağ çamurluğun içinde 2 vida var.
üstten tutan totalde 6 torx vida var.
tamponun altında da 4 vida var.
toplam 10 dakika sürmüyor yani sökmek.
panjuru takmak da çok basit.
zor olan kısım, tamponu yerine taktıktan sonra kaput tampon ayarını yapmak için bir kaç deneme yapmak gerekiyor o kadar.
Panjur bu şekilde çok şık olmuş.Krom olarak pek sevdiğim söylenemezdi.O şekilde tercih etseniz hayal kırıklığı olabilirdi.
159 ile a5 arasında ki genel olarak farkları yorumlayabilir misiniz ?
alfistiturkeyde de soranlar olacağı için yazmıştım, buraya da kopyalayayım. özet bir kıyaslama olur :)
konfor;
çıtasız camlara, panoramik tavana , 255 30 19 ebadındaki lastiklere rağmen , 159'dan kat kat sessiz. neden kat kat diyorum, çünkü yıllar içinde araba içinde alışık olduğum bir konuşma ses düzeyim vardır, a5'de bu düzey çok yüksek kalıyor, bu düzeyi epey bir aşağı çekmek durumunda kaldım , alışmakta zorlandım ilk başta .
bu aracımda yay yok ancak ön 15 arka 20 mm spacer var, konfor düzeyi yıllardır aradığım düzeyde diyebilirim. yaysız 159'dan da yumuşak. yaylı 159 ile kıyaslamak zaten manasız. sokağımda her zaman geçtiğim, ezbere bildiğim çukurları sanki onlar orada hiç yokmuş gibi sarsılmadan geçmek gerçekten çok keyifli.
( buraya 13.11.2017 editi gireyim; prokit yaylı a5 ile, prokit yaylı 159'u kıyasladığımızda ( iki aracında yaşları ve km'leri çok yakın) , a5 yine daha konforlu kalıyor ancak prokitle dahi o ilk baştaki yumuşacık pamuklar üstündeki hali hemen kayboluyor. kısacası yay konforu bozuyor buna diyecek bir şey yok :) )
direksiyon , durduğumuz yerde çok yumuşak, park manevraları eforsuz gerçekleştiriliyor, arabanın manevra kabiliyeti çok yüksek, dönüş açısı hiç ummadığımız kadar yüksek, zira 159'dan 14 cm büyük olan bu araba, 159'la 2 manevrada döndüğüm yeri tek manevrada rahat rahat dönüyor.
malzeme kalitesi;
klasik bir audi. kötü ya da ucuz plastik kullanılmış diyebileceğimiz tek bir nokta yok aracın içinde. kapı içlerindeki bardaklıkların altında bile özenli poliüretan malzemeler mevcut. tuşlar çıtırdamıyor tıkırdamıyor. trim sesi asla yok, sadece panoramik tavanı açtığımda ayaklarından çok nadiren çıtırtı geliyor , onun da bakımını yapınca tamamen geçeceğini biliyorum. iç mekanıı tavan , taban halıları, konsol dahil bej renk, bana kalırsa S-line'ın simsiyah boğuculuğndan ziyade bu bej renk ,cam tavan ile birlikte çok havadar bir ortam sunuyor. dıştan basık gözüken bu arabanın içi zaten epey geniş. arka koltuk brera gibi bir coupe ile kıyaslandığında dizler 3-4 parmak, tavan mesafesi de yaklaşık 1 yumruk kadar daha fazla alan sunuyor. doğru sürüş pozisyonunda , benim arkamda, 159'dan daha fazla diz mesafesi kalıyor.
sürüş dinamikleri;
170 hp'lik motor çok canlı. 8 oranlı multitronic vites (CVT) sarsıntısız ve hep düşük devirde aracı kullandırmak istiyor, bu arabayı alıp da sağda solda gazlayıp apaçilik yapanı anlamakta çok zorlandım, hiç öyle bir karakteri yok aracın , sakin dingin bir sürüşü var, ancak arkanıza birisi yapıştığında direksiyondaki kulakçıklardan 2 vites küçülüttğünüz anda ( devir yükseltmek aslında daha doğru olur CVT için) gazladığınızda çok iyi kaçıyor, Qtronicteki hantallık kesinlikle yok. Şanzıman yağı değişiminden sonra bunun biraz daha canlanacağını düşünüyorum.
Yol tutuş konusunda ise, 159 , önden çeker a5'e göre çok daha üstün. gerek yaylı, gerek yaysız olsun, nankang lastiklerin takılı olduğu 159, yepyeni dunlop sportmaxların takılı olduğu a5'e göre çok daha iyi yol tutuyor. quattroda durumun farklı olacağı aşikar ancak 2.0t quattronun herşeyi 1.8'ten farklı, bakım masrafları , yakıtı , vergisi , kaskosu , trafik sigortası herşeyi daha yüksek olacağından ben ayağımı yorganıma göre uzatıp 1.8t 'yi tercih ettim. yol tutuş isteyen paraya kıymak isteyen 2.0tq tercih etmeli.
yol tutuş konusunda direksiyonun bir yapaylığı da var, yani 80 ile 120 km arasında direksiyon sertliği konusunda belirgin bir sertlik farkı var, bu biraz yapay hissettiriyor.
Yakıt tüketimi,
bayramda boş istanbulda 9 litre yukarısında çıkmamıştı, ancak istanbulun tamamen düzene oturması ile full dur kalk trafikte ise 11.9'un üstünü hiç görmedim.. üstelik bunların hepsi her sürüşte sıfırlanan yol bilgisayarı bilgisi ile aldığım veriler.. uzun dönemli ortalaması 9.5 . 1450 kg 170 hp için bence normal değerler, zaten bunu bilerek yola çıktım.
kaç kuruş yakıyorcular için , 100 liraya 150 km gidersiniz.
aklıma gelen temel şeyleri yazdım, aklında sorusu olanları yine cevaplarım.
Şu arabaya yazılım yap ta rahatlayım ben sıkıldım "AMG" E63 Estate.
maşallah son hali baya güzel olmuş..
gözümü tırmalayan gri aynalar ve krom cam çerçevelerini dün bostancı protac'ta kaplattım. mekandan ayrılırken yüzüm gülüyordu ancak arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra ayna kapaklarındaki işçilik hatalarını gördükçe midem bulandı. yaza doğru planladığım kaporta işleri sırasında aynaları da boyatırım. cam çerçevelerinde bir sıkıntı yok.
geçtiğimiz haftasonu da fiber marşpiyelleri sökmüştüm. daha temiz bir görüntü ortaya çıktı. custom bir marşpiyel işine girdim plastikten, 1-2 haftaya üretmiş oluruz :)
https://i.hizliresim.com/POADYb.jpg
https://i.hizliresim.com/3p3z9j.jpg
https://i.hizliresim.com/9D3N9O.jpg
https://i.hizliresim.com/g9D64Q.jpg
Cam çerçeveleri siyah olunca araca basic bir hava gelmiş yani A5 boş paket havası gibi
Siz beğendiyseniz bize maşallah demek düşer :)
Ben olsam panjur krom kısımlara müdahele fark stop değiştirme işlemlerinden ziyade, güzel bir 5 kol jant coilover cam filmi ile devam ederdim.
Son dokunuşlar yerinde olmuş bence.
Belki kaliperlere el atmak gerekir renk olarak :)
Volkan abi son fotoğraf resmen yılan olmuş :D
Bence şu anki hali süper,aynaları gövde rengi yapman yerinde bir karar olmuş.
abi arabayı bitirmişsin bence son hamlenle audiye krom çerçeveler,aksesuarlar yakışıyodu böyle yukardada yazıldığı gibi basic bir hava gelmiş arka stoplara da folyo mu çektin o da kötü durmuş yani kusura bakma bence orjinaline çevir arabayı oem bir jant tak yada bunlara audi göbeği tak olmadı tabi zevk seni zevkin ,araba senin araban
Bende cam çerçevelerinin krom halini tercih ederim.Bu şekilde çok beğenemedim.Jantları da audinin orijinal jantlarından birini tercih etseniz daha bi şık duracak.
pazar sabahı happy moons önünde gördüm sanki ben arabayı, jant hakikaten olmamış gibi sanki, belki bir renk değişikliği, bir iki ton koyulaştırma daha şık gösterebilir jantları.
aynaların siyah olması kesinlikle güzel olmuş ama yandan bakınca biraz boğulmuş gibi, kontras için ayna çıtaları tekrardan krom olabilir belki, ya da jantlar koyulaşırsa biraz o da dengelenmiş olabilir.
jantların rengi çok açık kalıyor durumun farkındayım ama çiziksiz jantı da boyatmayı hiç istemiyorum, o yüzden plastidip ile koyulaştıracağım diye düşünmeye başladım.
bu şekilde gerçekten bana göre de çok kontrast halde..
kafamdaki herşeyi bitirdiğimde burada şimdilik olumsuz oy verenlerin fikrinin değişeceğine eminim.
daha difüzör, spoiler, sağ sol yuvarlak egzoslar, marşpiyeller , s line tampon gelecek.
bunların hepsi maliyet, biraz zaman lazım :)
Araç adeta "böyle sakin durduğuma bakma" demiş gibi pozlar vermiş :D
Jantlar da aynalar da aynı ton mat koyu gümüş olabilir
Krom detayların olmaması şahsen benim hoşuma gitti
yaptıkların ve paylaşımların taktireşayan. araba zaten çok güzel, zevkli adam olduğundan daha da güzelleşiyor, güzelleşecek, jantların tonunun açıklığı konusuna ben de katılıyorum.
öndeki audi logosunu da kaplatmayı hiç düşündün mü, önden bakınca belki daha tatlı durabilir...
Volkan, citalar belki orijinal kalsaydi daha iyi bir kontrast olurdu. Zevkli adamsin, son hali cok guzel olacaktir kesin.
Pohpohlamayın bu kadar başımıza Kadıköy'ün Ünal Turanı kesilicek sonra :D
.:: O sen olsan bariii ::.
Guzel arac gule gule kullanin :)
Gerçekten çok güzel olmuş güzel günlerde kullanın.
haftasonu alpine swe 815'in montajını arkadaşımla beraber yaptık.
havaların soğuması ve arabayı sadece haftasonları kullandığım için,akünün şarj durumu %70 'i geçmiyordu menüden baktığımda.
biz montajı yaparken akü de elveda dedi, takviye kablosu ile çalıştırdık, çıktım biraz gazladım ama şarj durumu pasif şekilde kaldı menüde.
madem bir yola çıktık, olmuşken tam olsun diyerek, sanayiye gidip 70amper akümü verip , sıfır 74 amper varta akü takarak sonlandırdık.
https://i.hizliresim.com/JObMWJ.jpg
hazır sanayiye girmişken, alfa romeo servisime uğradım.
2 ay önce almış olduğum motul engine flushı da o esnada atıp çalıştırdım.
ayda 1 mutlaka (yaklaşık 1100km 'de bir) yağ eklediğim için , kafamda motul xcess 5w40'ı koyma fikri vardı.
carium zeki ustanın farklı araçlardaki tecrübeleri ve yoğun ısrarı üzerine motul xpower 10w60 koyduk.
üstüne de liqui moly ceratec ekledim.
hazır liftteyken, ofset farkından dolayı öne 20 arkaya 15 mm olarak taktığımız spacerları , öne 15 arkaya 20'leri geçirdim, bu durumda görüntü tam olarak istediğim gibi oldu. son ayara göre arka lastikler, önlere göre 18mm dışarıda oluyor. yani sadece arkaya 18mm spacer takmak gibi oldu :)
bu işlemler neticesinde arabayı toplam 30km civarında kullandım, 10w60 yağ ile sanki eskiye göre daha zor devirleniyor gibi geldi ama psikolojik de olabilir. 500km yapmadan doğru bir kanaate varamam diye düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
istediğim jant göbekleri halen gelmedi ama son durum bu şekilde oldu.
https://i.hizliresim.com/Oy45a4.jpg
yakın zamanda planım, şanzıman yağını değiştirmek, s line tampon, s line marşpiyel + altına custom plastik marşpiyeller + 3.0tdi difüzör.
gerisine bakarız :)
kesene bereket abi güzel gidiyor aracın işleri :icon_tup:
beğenmeyen illaki olacaktır ama telefonla 5 dakikalık bir photoshop ile kafamdakini aşağı yukarı yapmaya çalıştım :))
https://i.hizliresim.com/ROzzEn.jpg
valla çok şahane araç jantlarla on numara olmuş yalnız siyaha boyanırsa dahada bomba olur bence
Jantların karartılması lazım zaten son fotodaki şekliyle 10 numara olacak. Motoruyla şekliyle muazzam bir araç. Maaşallahı var kazasız belasız sürüşler dilerim.
Bugün siyaha boyandı galiba :)
geçtiğimiz haftaiçi @TaGo tarkan abinin ekstrem hızlı kargo sayesinde plastidipleri 1 günde elime alıp, haftasonu istediğim renge kavuşturdum.
daha önce 159 ve Brera 'da yaptığım gibi 3 kat siyahın üzerine 3 kat silver metalizer atıp, üstlerine de 2 kat glossifier attım. Glossifier açıkçası silver metalizerın üzerinde hiç bir değişiklik yaratmıyor.. Bu arada bu uygulama için Plastidip'in Can Gun denen boya tabancasını da aldım, inanılmaz faydalı ve işi kolaylaştıran bir ürünmüş, universal olması sayesinde diğer sprey boyalara da takılıp daha sonra da kullanılabiliyor.
Boyanın ardından son durum bu şekilde oldu;
https://i.hizliresim.com/yzgQ9k.jpg
https://i.hizliresim.com/zJ9Xq7.jpg
"siyah hiç olmamış çok boğmuşsun hocam" diyecek renk körü arkadaşlarımız için detaylı renk görseli;
https://i.hizliresim.com/GyaVXr.jpg
https://i.hizliresim.com/4GX4OA.jpg
https://i.hizliresim.com/JOm1BJ.jpg
https://i.hizliresim.com/OymgO4.jpg