Resmen
FK2 Fikirtepe
FK8 Suadiye
![]()
Abi hayırlı olsun, rekor gelsin inşallahbende FK8'i daha çok beğendim, özellikle içi çok daha başarılı gözüküyor
![]()
Bu iki araca ayni anda sahip olunmasi nadir bir ihtimal. Hem hatira olsun diye hem de guzel bir test ve tanitim olmasi acisindan Istanbul park gibi bir mekanda benzin gibi prof bi kanalla guzel bir video ve fotograf cekimi yapilsa guzel olurdu aslinda.
Rönesans tablosu gibi maşallah. Hayırlı uğurlu olsun abi iyi günlerde kullan inşallah.
'01 VK 106 GTI
'17 B Fiorino Premio
'98 AY 106 GTI
'97 LC Civic 1.4 IS
GNL Garage
Hayırlı olsun yeni aracınız☺
Hayırlısı olsun abi... Güle güle eskit pistlerde...![]()
Tesekkur ederim arkadaslar iyi dilekleriniz icin.
Bende merak ediyorum pistte.
Buarada siyahi saticagim,fiyatida uygun yazdim satilsin diye.
Deneyımlerımı yazayım;
Kesınlıkle kullanımı cokk daha kolay. Yol tutus daha ıyı. Yanı aralarında sanıyeler yo,pekı nasıl daha ıyı?
Bırınde mucadele ederek 2:20 yaparken bunda daha az yorulucagınız kesın.
Arka bagımsız olması vıraj ıcı kontraları rahat yapıyor. Fk2 de arkası net gelırken,bu bak kardesım arkayı kaybedıyorsun dıye uyarıyor.
Fren dozlaması ıyı. Debrıyaj daha rahat. Rev macth harıka bır oyuncak ve pısttede hayat kurtarır.
Kılıt cokk daha net calısıyor,megane'ı yakalamıs neredeyse.
Farlara bayıldım,hele uzunlarla projektor gıbı. Fk2 de malesef uzunlar halojen ıdı.
Navı baya hızlı calısıyor. Muzık sıstemının sesı cok kalıtelı olmus nıhayet.
Ruzgar sesı ve yol sesı cıddı azalmıs.
Yandan bırı yaklasınca uyarması guzel(side assist) katlanır ayna,park sensoru,hayalet ekran gıbı seyler kalıte hıssını artırmıs. Elk bagajda olsaymıs,tamam dıyecektım
Yakıt bıraz daha dusmus. Depo malesef cıft kapaklı.
Park sensoru bır garıp calısıyor,yag sıcaklıgı yok!!!!! Buyuk eksıklık....
Menu artık daha anlasılır ve kullanımı kolay.
20 jant gereksız ama camurlukları doldurmus.
Dıreksıyon hassaslasmıs,yonlendırme cok ıyı. Ozellıkle on takımda salıncakta bulunan ekstra hareketlı kucuk rot,kartıng hıssıyatı verıyor.
On ve atka aksda kamber sabır malesef. Hele arka kolu sabıtlemın anlamı nedır cozemedım.
Geometrı ayarları cadde aracına gore cok agresıf,bayıldım....
Klıma sessız,vıtes yolu artık daha da belırgın.
Icının genıs olması ferahlıgı aetırmıs.
Oturma pozısyonu nıhayet duzelmıs,dıreksıyon ve gostergeler bırbırını perdelemıyır ve yukarıdan bakmıyorsun.
Sımdılık fena degıl genel gorusum...
Öncelikle hayırlı olsun,
Arka süspansiyonda kamber ayarı olmaması kötü olmuş, ama çözümü basit. Aftermarket parçaları FK2 ye göre daha erken çıkacaktır. Önde kamber ayarının olması daha kritik aslında, fakat Typerda dual axis süspansiyon olduğu için dış tekerde viraja girdiğinde kamber artacaktır.
Arkanın torsiyon olmasını FN2 den beri hep eleştiriyorduk, sonunda olması gerektiği gibi yapmışlar. Düzde gazlayan adama fark etmez tabi ama torsiyon piste çıkan adamın elini kolunu bağlıyor, yay amortisör haricinde hiç bir değişiklik yapılamıyor malesef. Düzde gazlayıp şehir içinde kullanan adam içinde torsiyona göre daha iyi, şayet ben FK8'i baya konforlu buldum en yumuşak ayarda.
Bu arada, ilk defa Typer'da ön süspansiyon baz versiyon Civic'e göre tamamen farklı, biraz torque steeringi engellemek için sanırım dual axis yapmak zorunda kaldılar. Arka süspansiyon ise yay-amortisör ve sway bar haricinde aynı, dediğiniz gibi kamber ayarlanamıyorsa bir kaç değişiklikle daha iyi yol tutar hale gelecektir.
Kazasız belasız iyi günlerde kullanın.
Konu Dou tarafından (17-10-2017 Saat 03:23 ) değiştirilmiştir.
Vıraja gırıldıgı zaman kı kamber artısı malesef ısıme yaramaz,yanı benım bellı bır kamberı onceden vermem gerek kı sonra zaten fren-vıraj gırısı durumlarda kı ek geometrı bana fayda saglasın.
Dogru parca cıkıcaktır ama kolun sabıt olması sınır bozucu malesef.
Onde kamber daha onemlı ama one kamber verıcek kolu koymak hem masraflı hemde cabuk bozulma rsıkı var. Koymamasını anlıyorum ve elestırmıyorum. Yada ornek GP ler bu kuleden pay bırakabılırlerdı....
Gercı sadece one ayarlı kamber koymanında faydası yok arkaya koymadıktan sonra.
Sabot aksa bu tıp ıddıalı hedeflerı olan araca yakısmıyordu ve konforu acık ara cok etkıleyen bır durum. Aynen,baya komforlu hatta komfor modunda baya suzuluyor arac.
On suspansıyon parcaları ıcın megane kopyası dıyebılırız...
Aklımda bırseyler var,bakalım nasıl sonuc alacagım....
kamber açısını önceden vermek nasıl oluyor.
kamber açısını sokak otomobillerinde istediğin değerlere getirmek farklı sonuçlar doğurabilir. Lastiklerin aşınmasından, viraj dönüşlerinde savrulmalara kadar neden olabilir. Üretici her kullanıcının bilinçli ve neyi ne için yaptığını bilmediğini kabul ederek kendini sağlama almak amacı ile bu tür kısıtlamalar koymakta.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Bütün araçlarınıza Maşallah kazasız belasız kullanın. Fk8 fk2 ye göre çok şık duruyor.Yakıt düşmüş demişsiniz,ölçümleriniz nedir?20 inç jantın ağıırlığı nedir acaba?19 lara göre pistte yavaşlatır mı?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)