çok teşekkürler arkadaşlar , yıllık izin vs derken daha adam akıllı kullanma fırsatım olmadı :)
Printable View
Maşallah kazasız belasız sürüşler dilerim.
Bir ara niyet ettiğim fakat almadığım modeldi memnunmusunuz ?
Güle güle kullanın kazasız belasız, 170'liği 2011'den 2017 sonuna kadar kullandım 70.000km kadar.
Silecek sorununu görmüşsünüz, park ampulü ile halloluyor. Bende 1-2 sefer klima kompresörü devreye girmemişti ama kronik midir bilemiyorum. Bunun haricinde "Alfa sorunludur" algısını fena halde kırabilecek bir araç. Zaten altyapının çoğu Fiat, Bravo'dan çok alınmış şey var. Ortak platformlar Lancia Delta ile birlikte.
Alt takımı bile kolay kolay bozulmaz etmez. Spor paket aracın 1 defa yürüyeni ile ilgili bişey yapmadım mesela 70bin km boyunca.
Sadece gacırdar bazen, onu da hepsi yapıyormuş, arkadaşım Rocco'da bile şikayetçiydi. Burçlar yağlanınca falan geçiyor diyorlar ama bilemiyorum.
Ha bir de motor bölmesinde yandaki motor kulağını çatlatır-kırar 106 GTI gibi :D Dizelde çok bozma ihtimaliniz olmaz sanıyorum ama çok sert hareketlerden kaçının :) Şanzıman soğukken Toros gibidir, ama keyiflidir.
Sormak istedikleriniz olursa cevaplarım seve seve.
Hayırlı olsun kardeşim, güle güle kullan :)
güzel günlerde kazasız belasız kullanın, hayırlı olsun. :)
hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.
teşekkür ederim öncelikle..yani kafamda alfa sorunludur imajı yaratsam kesin almazdım heralde diye düşünüyorum :) .ben daha çok keyif adamıyımdır araba konusunda bu araba da fazla fazla veriyor bunu bana.
silecek sorununu direk internette alfa sitelerinden buldum,neyseki ucuza çözülecek bir sorun. İkinci derdim de vites geçiş sensörü arızasıydı.3 gün arka arkaya yaktı biz söndürdük ikazı ama şimdi 10 gündür yanmadı şaşırttı beni açıkcası.bakalım eğer tekrar yanarsa parça fiyatı 340 tl sanırım 100 tl de sökme takma işçiliği var.şanzıman için baskı balatam yeni olduğu için fena değil vites geçişleri ama ısınınca hafif sert geçiş oluyor.
şu an 1000 km olmadı arabayı alalı,fazla da bir fikir edinemedim ama sıkıntı olursa size danışırım fikir konusunda :)
Alfa güzel araç kazasız belasız
2011 de spor paket 0 km aldım ve 120k km kullandım :)
Yaşadığım iki sorun vardı;
1) Arka silecek motoru su almış. Otomatik olarak kafasına göre çalışıyordu. Kronikmiş yaklaşık 100k km deyken başıma geldi.
2) Soğutma sıvısı hattında bir plastik parça var(adını unuttum). O çatladı suyu boşalttı 70-80k km civarındaydı. Bu da kronikmiş.
Birde sunroof açılıp kapanırken biraz gıcırtı yapıyordu. Söktürüp rayları temizletmiştim.
Bunlar dışında hiç problem yaşamadım :)
Debriyaj bile bitmedi şaşırttı. Sadece standart bakım ve balata disk :) Bu arada ilk haftadan beri araç yazılımlıydı.
Bir de start stop çalışmamaya başladığında ilk bakacağınız yer akü olsun. Akünün ömrü %70-80'in altına inmeye başladığında bunlar da sapıtmaya başlıyor.
Önden gelip bagaj kapağına geçen kablo demeti de bazen sıkıntı yaratıyor diyorlar. Silecek çalışmazsa, stoplarla ilgili sıkıntı yaşarsanız bagajı açıp o kablo demetine bakın.
Yine aklıma geldi, ön far ledlerinin beyni sıkıntı yaratabilir. Bir defa değiştirmiştim, çıkma olarak bulmaya bakın, 100 TL gibi bi fiyata bulmuştum zamanında.
Soğutma sıvısı boşaltma durumu ile karşılaşmamıştım, ilginçmiş, kronik olduğunu da bilmiyordum.
Direksiyon kumanda düğmeleri dandiktir, uzun süre kullanmazsanız oksitlenir, bassanız da kumanda etmez, sıkı bastırmak gerekir :)
start stop kullanmayı sevmiyorum istanbul trafiğinde hemen biner binmez devre dışı bırakıyorum ama araç en nihayetinde 70bin km de ve en son 2014 te aküsü değişmiş birmotta..sanırım kışa doğru teklemeye başlar gibi.
direksiyon kumandaları cidden bende de sert bastırınca çalışıyor :)
Tamam o zaman çok sıkıntı yok :) O zaman akü idare eder bence, olay sadece start stop ve çekiş kontrol sistemlerini falan etkiliyor.
Evet onları Fiat'ta falan hemen değiştirmişler mesela. 500x'i aldığımda dikkatimi çekmişti, sanıyorum Giulietta'nın makyajlılarında da yeni direksiyon ile birlikte düğmeler değişik.
direksiyon kumandalarını servis söküp altlarını temizliyor isterseniz, en azından izmir enriko aliberti de yapıyorlar. giu sahibi arkadaşım eski enriko çalışanı, usta o şekilde iletmiş kendisine :)
Hayırlı olsun guzel tercih, ben de 2013'ten beri benzinlisine sahibim cok keyifli ve sorunsuz bir aractir. Her bindigime start-stopu kapatıyorum demissiniz dikkatimi cekti, 2013 ve sonrasında kullandıgınız mod ve start stop arabayı kapatınca sıfırlanmıyor. Belki yazılım guncellemesi gelmistir sizin senelerdeki araclara da, bi yetkiliye sorun isterseniz. :)
Alfa dünyasına hoşgeldin, kazasız belasız sürüşler
Uzun yol asırı dikkatli bir sekilde İstanbul-İzmir 6.1 ile gittim. Sehir ici sehir dısı karısık 7.5-8.5 litre civarı yakıyor, Sadece sehir ici 9un altına cok cok dikkat edilmedikce zor.
1 sene once 8.1 ortalamayla babama verdim arabayı o dikkatsiz bir bicimde genelde sehir ici kullanıyor,onun ortalaması 10.4 suan mesela :)
Ekleme: Arabada 4 senedir downpipe, son iptali, yazılım ve kutu ici filtre var
Dizeline az buçuk fikir sahibiyim de kazara benzinli alırsak başımıza gelecekleri de düşünmek lazım abi :)
Şaka bi yana dizel için şehir içi 6-6.5 uzun yolda 4.5 civarı iyi tüketim, yeterli bence. Hele ki 120 ile 2000 devirde gitmesi tam benlik, ortalama tempom 140-150 olunca ciromla 3500 devre yaklaşıyor 6. vites olmadığı için :)
geçen hafta içinde depoyu fulleyip yol bilgisayarını sıfırladım.150 km şehir içi bol dur kalklı trafikte şu an ortalama 6.5 görünüyor.bakalım deponun sonunda bu şekilde mi kalacak.Aynı trafik şartlarında 1.5 dci 90lık duster 5.7 civarı oluyor.
diğer araçlarda, boşa attığında 0,5, viteste rampa inerken 0,0 yazıo anlık ama giulerde ikisindede hep 2.0 lt yazıo acaba bundanmı ort yüksek kalıo?
fiat 2 yazıyor sanırım çünkü punto da 2 yazıyor
Ben de cuma günü aldım Giu yu, 2 lt olayı var evet ama mesela Toyotadaki gibi dururken 99.9 görüp 0 a düşmüyor, Kütahya - Eskişehir güzergahından İzmir - Ankara yaptım, 110-120 sabit yer yer 150 sabit 210-220 görerek bir de Eskişehir içi dur kalk ve Ankara içi 40 dk dur kalka girerek kapı önünde ort hızım 101, ort tüketim 5lt idi :)
@SkY
İkinize de teşekkür ederim
Konu açmayı düşünmüyorum pek, totem biraz bende :)
Kısmetse gelicek videolar; komple egzoz, yazılım ve st x coiller var :)
vayy leo hayırlı uğurlu olsun.kazasız belasız maşallah.
madem aracın konusunu açmıcaksın.tek soru ne renk???
videolarını 4 gözle bekliyorum
@SkY konuyu baştan sona okudum.kazasız,belasız,sorunsuz günlerde kullanın.
çooookkkk eski alfacı olarak. bir türlü kıramadım şu alfa korkumu :)
Keşke brembo da olsaydı diyorum ancak maalesef 281mm ler ile idare artık, en azından MA daki 305mm lere geçebilsek güzel olurdu :)
@mikelazi , abi beyaz cam tavanlı.
Bagajın kablo sıkıştırması sonucu arka silecek şuan çalışmıyor, konsoldaki kapakta ufak bi kayma var dikkatli açmak lazım, bi de ön çakmaklık çalışmıyor. Arkadaşımın arabasını aldım ben 2012, 77bin km yolda oldu. :) ekstraların hepsini sağolsun bizimki yaptı :)