İyi forumlar...
Kanser bir modelle başlayıp umulmadık şekilde torklanan, sonrasında evlilikle yavaşlamak zorunda kalan, daha sonrasında da (inşaallah) hayallerime ulaşabildiğim bir konu olması dileklerimle...
Foruma da hep bi konu açmak istemiştim ama vakit olmamıştı. Neredeyse 4 sene olacakAklımda her zaman tüm arabalar için tek konu açmak vardı, çok araç değiştiren biri olmadığım için dün, bugün ve yarın neye sahipsem onu tek konu altında paylaşacağım.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İlk aracım; HONDA Civic 1.4iS. Her HONDA fanının muhtemelen ilk arabası gibi benimde ilk arabam bu olmuştu. Orjinal bulmaya, ü.t spec olmamasına çok özen göstermiştim. 2 parça boyalı oluşu, 175bin km'de nadide bir Sedan olmasıyla baya güzel denk gelmişti.
İlklerin yeri ayrıdır derlerdi, inanmazdım. Mükemmel hatıraları var bende. Almadan önceki gece 5e kadar uyuyamamıştım heyecandan. O vakitler üniversiteye gidip geliyordum. Tüplüydü, inanılmaz az yakıyordu. Performans konusunda kendi çapındaki rakipleriyle denemelerimde hep yüzüm gülmüştü. Acemiliğimi atmamda yardımcı oldu. Yeri geliyor ailecek binip çeşmeye teyzemlere gidiyorduk, yeri geliyor offroad, yeri geliyor Rolling yapıyordum. Yağmurlu havalarda inanılmaz keyifli oluyordu, yokuş yukarı hafif kaygan yolda 1-2-3. viteslerde sara sara çıkması heralde en zevk aldığım eğlence tarzıydı. 1seneye yakın sahip oldum sonrasında satıp askere gittim.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Askerden döndüğümde Accord 2.4 almak istedim. Ama bir türlü alamadım. Kapora yolladığım araçlar saçma sapan sebeplerle başkalarına satılıyordu. Burda sadece 1 araç için değil 3-4 araç için konuşuyorum. Sahiplerinin 5kuruş peşine düşmesi yüzünden kötü bir süreçten geçtim (Bol sövmeli). Soğumuştum. İlk arabamdaki gibi heyecanım yoktu, acele de etmiyordum zaten...
Sonrasında VTi'lara bakmaya başladım ama elimdeki parayla da pek güzel alabileceğim söylenemezdi. O vakitler çocukluk hayalim EP3'ün biri ilandaydı şanzuman arızalı 55bin TL rakamı vardı, kredi çekmemek için kendimi zor tutuyordum. Aslında şanzumanı arızalı olmasa o paraya alabilirdim ama yemedi birazcıkÇünkü en yakın arkadaşım birden fazla EP3e sahipti, özellikle de sorunlu olanların sorunlarıyla da beraber uğraşmıştık, başım çok ağrıyacak diye vazgeçmiştim. Type-R motorlu 2.0 Accord vardı bi tanıdığımızda. Ona pazarlık ettik anlaşamadık, ki sonradan aracın Type-R swap değil 2.0 K20a3 motora sadece piston eklenmiş, kol ve krankının orjinal Accord 156hp lik olduğu ifşa oldu. İyi ki de almamışım, insan tanımış oldum bu vesileyle... Bakınmalara devam ederken T-Sport düşünmeye başladım. ***** pek yok piyasada, ilandakilere bakacaz mecbur. Bir tane vardı ilanda (2senedir ilanda bu araba, halen ilanda, siyah renk). Gerekli telefon konuşmalarından sonra konuşulup anlaşıldı biletler alındı lakin almaya gitmeye 2 gün kala bir telefon geldi ve babasının vefat ettiğini, satışla ilgilenemiyeceğini söyledi... Bu işte yarım kaldı.
Ne alalım ne almayalım derken bi anda hızlı bir araca sahip olmak için niyetlendim; Skoda Fabia vRS PD130
Sahip olduğumda ben bile inanamamıştım böyle hızlı bir aracı süreceğime. İnanılmaz hızlıydı. Heralde ilerde alacağım EP3 Type-R asla bunun gibi hızlı olamayacaktırhiç anlamadan 200 oluyordu, top speed te 270 gibi bitiyordu (100-200 9.5-10sn civarı). Turbo dolduğundaki o koltuğa yapışma hissiyatını hala hissedebiliyorum. 2260 setuplı, Mahle pistonlu, egzantrikli 2.3bar basan bir PD300... Böyle dolu olmasının yanında yakıtı da şaka gibiydi 3.7 ortalamayla geziyordum. (İstanbul-İzmir 110tl). Sonrasında bu aracı satıp evlenmek için biraz araba sevdasına ara vermeye karar verdim.
İşten gerek Eskişehir'e taşındım. Evlendikten sonra bu sefer kalbimle değil aklımla hareket ederek az yaksın, işimizi görsün kafasında bir araç almak istedim. Zaten krediler borçlar ödenirken hızlı bir araba keyf vermekten çok masrafa yol açardı...
Yeni evli bir çift için en ideal f/p aracı Opel Corsa 1.3CDTI aldım.
Boyasının bugüne kadar orjinal olarak korunması, dizel olup inanılmaz az yakması çok güzel. Alışverişe gidip ufak tefek işlerimizi görmesi bizi hep mutlu ediyor. Sorunsuz şekilde kullanıyorum. Dış görünüş olarak ilk arabama olduğu gibi buna da pek bişey yapasım yok ama aklımda bi kaç ekleme var; koltuk ısıtma ve hız sabitleyiciyle aracı biraz da olsa doldurmayı düşünüyorum. İlk arabama o vakitler çalışmadığım için, bu araca da işten güçten vakit bulamadığım için çok vakit ayıramıyorum. Yoksa kafamdakileri uygulasam türbülansa girer herkes te... işte...![]()
Konunun ilk uzun yazısını bitirirken buraya kadar okuyan okumayan, herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılar...
03/06/2020 Edit