Ben artık bişey yapmayacağım dedikçe bişey yapıyorum ama bu gerçekten son
ST X Coiloverlarımızın montajını yaptık. Berkay sağolsun İstanbuldan benim için gidip aldı getirdi hakkını yiyemem yardımcı oldu baya.
Şimdi öncelikle neden aldım onu bir ifade edeyim;
H&R yayları ile düşüklük yol tutuş ve konfor OEM yaylara göre güzel seviyede idi. Ancak İzmirde çok büyük iki sıkıntımız var. Biri çok kötü asfalt kalitesi ve kot farklılıkları ikincisi ise sürekli kullandığım güzergahlarada (otoyolda) hem birleşim yerlerinde hem de viyadüklerde ciddi hoplatan bir saçma yol düzeni.
Böyle olunca OEM amortisörde pay olmadığı için bu yerlerde sıkıntı yaşıyordum yumuşak evet konforlu evet ama yoldaki bozuklukları AMORTİSÖR sönümleyemediği için dibe oturuyordu.
Bu durumda ST Coil tercih ettim iyi ki de almışım dediğim ürünlerden ilk 3 e girdi. Öncelikle eski halinden kafası 1 cm yüksek, arkası ise düşük. Önde 6 diş pay bıraktım, arkalar en yüksekte şu an. Amortisör sertliği çok daha iyi ve amortisör için coilin basmaya uygun pay olduğu için sanki arabanın orjinalinden bu şekildeymiş gibi oldu. Hatta Hakan sölüyordu ama deneyimlemeden anlamak zormuş hem direksiyon tepkisi, hem frenleme (öne yığılma), hem bozuk yoldaki süspansiyon çalışma şekli / sesi ciddi oranda iyileşti. Konforum ve dinamiklerim baya baya arttı.
Bunların asıl sorumlusu OEM amortisörler. yay + spor amortisör ile kullanımda da bu şekilde bir iyileşme olacaktır. Gerçi artık insanların tek derdi düşük ama yumuş yumuş olması ama yine de benim kafamdakilere bilgilendirme yapmak istedim. Sonrasında da rot / balans'a girdim ayarlarımız yapıldı kirli bir şekilde garaja çektik tekrar.
Eşim de hafta sonu tamponu sağ önden duvara sürtmüş şimdi tekrar boyatmam gerekicek o da nazarlığımız olsun dedim. Canı sağolsun.
![]()
Ben coil işine çok tepkiliydim, c2 üzerinde coiller ile geldi. Şaşırtıcı derecede hem yükseklik iyi hem de darbe sönümleme ve ön kısmın sürüş hissiyatı iyi.
Alet gerçekten çok güzel, nazarlık kısmı düzeltilir, cana gelmesin.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Hayırlı olsun, güzel günlerde kazasız belasız kullanmak nasip olsun. nasıl özledim basık araçla gezmeyi tarif edemem ama 3,5cm'den fazla ( o da 16'dan 18 janta geçince aracın yükselmesinden sonra 3,5 cm ) imkansız.. hanımcılık ve bebekçilik kazanıyor yine
Montaj sonrası coilde veya coil öncesi yayda araç dururken veya yavaş giderken tam tur direksiyon çevirişlerinde ses var mı?
Eski aracımda bende bir hafta ST X kullanmıştım. Sonrasında birinde yağ kaçağı olunca yaptırmak yerine öyle satmıştım.
Devamında vogtland yay aldım. Anladım ki gerçekten çok fark ediyorİyi bir coilover gerçekten çok fark ettiriyor.
Güle güle kazasız belasız kullanın.
https://www.instagram.com/dynamicgreycupra/ / dynamic grey cupra
Aynı dertten müzdaribim variant çok yüksek geliyor öyle fazla basmak değil amacım ama o ara boşluk kapansın istiyorum. Önce harun abi şimdi baran'da görünce St iyice kafa karıştır.
Hayırlı olsun Baran hocam daha keyifli olmuş anladığım kadarı ile. güzel günlerde kullan
saygılarımla
Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance
Hayırlı olsun abi,konuştuğumuz coilleri aldın sanırım çok mantıklı bi seçim olmuş. Yaydan sonra bu kadar beğendiğine göre benim de sonum belli oldu![]()
Hız,sonsuz bir tutkudur.
Hayırlı olsun kardeşim güzel tercih.
Coilover dünyası bambaşka yayla kıyaslanmaz, zamanında KW v1 vardı puntoda en düşük hali bile inanılmaz konforluydu.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Teşekkürler aynen öle.
Teşekkür ederim, tam kıvamındayım diyebilirim.
Yok onları almadım ben arkadaşımdan aldım, o kondisyonda bir coili ben almam arabamaKesinlikle geç derim.
Yavuz başkanım ağzından olsun![]()
CV Films coming soon@asit
![]()
Konu BARR tarafından (25-10-2021 Saat 09:50 ) değiştirilmiştir.
Şu 3-3 plakayı icat edenin.. sayısız küfür.
Ben app plakayı söküp std plakaya geçtim harfler sayılar birbirine geçiyor std daha iyi oldu gibi tavsiye ederim
Maşallah bu arada herşey harika.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)