wolkanku Nickli Üyeden Alıntı
OEM BMW kağıt filtre 800 TL
iyi marka kağıt filtreler 120-130 lira bandında. (70 liraya da boktanı alınabilir.)
seneye bunlar zaten 150-160 lira olur.
ben bu arabada 1 bakım daha göreceğimi biliyorum çünkü satmaya niyetim yok. ( sağolsun bugün buradan bir arkadaş 125 lira teklif etti, o fiyata kapısını dahi açamayacağını belirttim kendisine.)
filtreye bu bakımda 120 tl, seneye 150 tl versem zaten 270 lira etti mi etti.
bu filtre 50.000 mil ( 80.000km) temizliğe ihtiyaç duymuyor, hadi diyelim tozlu ortam vs. 30.000 km de temizliğini yapalım desek, 2 sene kutusunu açmadan kullanabilirim.
eh biraz güç, biraz ekonomi yapsın desek, 2 sene boyunca bu filtre bana her depoda 0,1 litre tasarruf ettirse, yine aradaki farkı çıkartır.
yarın öbür gün yazılım yapmaya niyetim olursa da , bujileri de değiştirip , yeni yağ + ceratec + kutu içi filtre + yeni buji + yazılım ile , motordan alabileceğim maksimum verimi almanın ön adımı olmuş olur.
arabayı satarken de söküp temizliğini satıp, o günkü güncel kurda sıfırı ne kadarsa yaklaşık yarı fiyatına versem , yine bugün aldığım fiyata yakın fiyata gider. (bugün birlasta 700 lira, xtremetuning bursada 540 lira.)
taktıktan sonra çıkıp 20 dakika turladım, motor ısındıktan sonraki tepkiler belirgin şekilde fark etmiş kesinlikle plasebo etkisi olmadığına eminim, ceratec ve filtreden sonra gerçekten yağ gibi akar hale geldi.
umarım aydınlatıcı olmuştur.