Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam İtalya da az değil...

Şu Bravo çıkana kadar, önceki modeller berbattı. Mesela köşeli kasa bi Punto vardı, tasarımı falan çok güzeldi, sonrasında bi Punto yaptılar, hem o tasarımın üzerine berbat bişey oldu, hem de malzeme kalitesini falan mahvettiler. O kapı ceplerinde falan çapaklar görünüyordu, cebin içine bakıyorsunuz, kapı ile tam birleşmemiş, yer görünüyor vs gibi manyaklıklar vardı.

HGT olan Bravo-Brava kasada da vardı böyle kabul edilemez şeyler.

Ancak sonra herhalde Fiat biraz toparladı ve durumu da anlayıp baya bi ağırlık verdiler. Ancak o imajı bi defa patlatınca toparlaması zor oldu.

Ben Giulietta'yı görmesem avatarınızdaki kasa Bravo alacaktım, o derece sevip hayret etmiştik arkadaşlarla... O aralar Giulietta çıktı ve Türkiye'ye geldi. Ben de ona yöneldim. Ama zaten altyapı olarak çok büyük oranda aynı araçlar. Ve bu kasa Bravo için "neredeyse bir Golf kadar iyi" deniliyor yanlış bilmiyorsam ama değeri bilinmiyor tabi, Fiat işte deyip geçiyor millet. Hep bu önceki saçmalamalar yüzünden.
Bravoda biraz usta eksikliğinden çözülemeyen sorunlar oldu buna kronik dediler bir de parça stoğu yapan fazla olmayınca yedek parçası değerli hale geldi ama ne sıklıkla sanayi görürsünüz ondan pek emin değilim. Golf kadar iyi olduğu da doğrudur.
FIAT Türkiye için yapacak bir şey yok, ülkelerin ekonomik güçlerine göre ticaret planları yapılıyor. Bugün fiat tamamı yumuşak plastik, bol opsiyonlu, 1.4 multiair motorlu cam tavanlı bir hb model çıkartsa 250k civarından aşağı satamaz, kendinin çok iyi olduğu low cost sektöründe ilerlemeye bakıyor..