User Tag List

Sayfa 55/68 İlkİlk ... 545535455565765 ... SonSon
1290 sonuçtan 1.027 ile 1.045 arası

Konu: Otomobiller & DIY

etc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline sağlık Kaan, aydınlatma eklentilerin çok güzel olmuş.

Exclusive pakette sanırım opsiyonlu bir versiyonun orjinalinde oralarda amber aydınlatmalar mevcut.

Sürücü tarafındaki kapağın üstünde de yeri var.

Bir dönem servislerden alınabilen orijinal aydınlatma şeritleri mevcutmuş iki taraf için de;

Bir de içerideki kapı açma kollarının içinde de amber aydınlatmalar vardı benimkinde, çok tatlı duruyor. Fırsat olursa deneyebilirsin, yerleri mevcuttur.

Ayrıca kapı içi gözlere de aydınlatma koyan gördüm ama o iş bana biraz gereksiz geliyor.
    Origins
    Since1919
    Citroën Heritage

2011 X7 Citroën C5 2.0 HDi 163 Hydractive3+

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @etc uğraşmaya vakit bulursam kapı kolu için ve ayna altları için bir çalışma yapacağım. Bu kapı kolu için yere bir bakayım, geçeen tutamağın kenarındaki parçayı boyarken bakındım ama göremedim. Tekrar bir inceleyeyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    28.09.2024 Günceli olsun.

Aracı aldığımdan yaptığım ilk bakımdan bu yana 7500 km civarı bir yok kat etmişiz. 114 gün de 7500 km desek günde 66 km yol yapmışız.

Dizel araçlarda bakım aralıkları uzun tutulsa da ben buna uymayı çok sevmiyorum. Geçmişte de benzer aralıklarla bakımlarımı yaptım her daim.

Parçaları bu sefer parçagönder den aldım. Çok alışveriş yapan arkadaş var sorun yaşamadı hiçkimse, psa ihtiyaçlarınız için bakmanızda fayda olabilir.

Bakımı aradan çıkardıktan sonra, atladık gittik muayeneye.

Ne hizmet verdiklerini tam anlamasam da 1800+ tl kadar bir ödeme yaptım, ha bir de kk na fark aldılar o da ayrıca manasız.

Neyse o kısmı da sorunsuz atlattıktan sonra lastikçiye gittim. Zira 607 jantlarını takarken ön lastikleri arkaya almıştık, o esnada lastikçi rot ayarın bozuk lastikleri içten yemiş haberin olsun dedi. Çok anladığım bir konu olmadığı için yer değiştirip devam ettik.

Rot ayarını yapartırdım çıkarken, lastikçi bunlar içten çok aşınmış yolda giderken bir şey olur riske etme istersen dedi.

İçime kurt düşürdü, lastik 1 kere lazım olur onda da işini yapmazsa canından malından olursun. O yüzden üzerindeki lastiklerin aynısından sipariş ettim.

225 55 17 lastik ölçüsü sanırım ara bir ölçü olduğu için rakamlar yüksek geldi bana. Yani RS e aldığım 225 45 17 goodyear asymetric 5 fiyatından daha fazla ödeyerek starmaxx almak enteresan oldu açıkçası.

Lastik işini de tamamladıktan sonra kozmetik işler haricinde eksiği kalmamış oluyor.

Araç durursa eğer 180 bin km civarı triger v kayış bakımı yaparım diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağ filtresini tanıdık bildik yer bile olsa şüphe ederek al. Çok fazla çakma filtre sürmüşler piyasaya hava polen neysede yağ filtresi önemli. Kesinlikle orj olacak yada yetkili servisten alacaksın. Aman diyim dikkat et

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deniz. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yağ filtresini tanıdık bildik yer bile olsa şüphe ederek al. Çok fazla çakma filtre sürmüşler piyasaya hava polen neysede yağ filtresi önemli. Kesinlikle orj olacak yada yetkili servisten alacaksın. Aman diyim dikkat et
    Kesinlikle haklısın bu konuda, işin garip tarafı yetkili de de sorun yaşayan insanlar geldi kulağıma. Az buçuk sök tak yaparken filtreye aşina olduğum için gelen malzemeyi inceledim bir eksiğini görmedim. Tabi gözle görünmeyen bir kalite kısıtı varsa oradan gol yiyebiliiriz.

Sattığı mala güvendiğim bir kaç yer var onlardan alışveriş yapmaya çalışıyorum. n11 e hb trendyola girip en ucuz filtreyi almıyorum genel olarak.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RS net güzel bir imalat. Fransızları seviyoruz *****, meg2 meg3 bindikten sonra renault'un fransızlar içinde bana geçen hissiyatı daha iyi araçlar yaptığı yönünde.

psa grubu arabam oldu daha ziyade, renault bi tık daha iyi hissettiriyor.

RS ile 19 aydır beraberiz bu süreçte aşağıdaki işleri yapmışım. Haricinde ufak tefek işler yapıp yazmadıklarımda vardır.

Ama sanılanın aksine dertli bir araç değil, doğru dokunuşlar yapıldıysa ve bilinçli bir şekilde kullanılırsa çok güzel hizmet eder sahibine.

Cooler + dp + enjektör iyileştirmesi + afr si güzel düzenlenmiş bir yazılım ile turbo araç kullanma şartlarına da uyarsan sorun yaşama şansın neredeyse yok.

Maliyetine göre sunduğu fayda oldukça üst düzeyde. Dyno verisi yok ama bilen adamların ortak görüşü benim aracım 260 hp civarında, basınç açsak biraz daha 300 leri alır mıyız alırız. Gerek var mı ? kesinlikle yok.

En kötü senaryo da artık 3rs makinası ( oldukça aynı zaten) koyup vanosları çalışır şekilde yapabilen adamlar var, ve maliyeti yine öyle sanıldığı kadar büyük değil.

İlanlarda görüyorum düşük rakamlara araçlar var ve soruşturuyorsun taklalısı mı dersin, şase ekleneni mi dersin bir ton hadise yaşamış çoğu.

RS e dair sevmediğim detay koltukları, kesinlike oturma pozisyonu memnun etmiyor. Bir de kliması beklentimin altında soğutuyor.

biraz daha gençleştir sen şu ehtiyar delikanlıyı yapılacak hiçbişey bırakma ,emekli dilekçesini verdim
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biraz daha gençleştir sen şu ehtiyar delikanlıyı yapılacak hiçbişey bırakma ,emekli dilekçesini verdim
    abs sensörünü değiştiriyoruz o sayılıyor mu

Bu gün gelir hafta sonu takarız 24 mart 2025 gel abi sen 23 ünde muayenesi var onu da yaptırayım, yaşlı başlı adamsın şimdi muayene istasyonlarında bekleme

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abs sensörünü değiştiriyoruz o sayılıyor mu

Bu gün gelir hafta sonu takarız 24 mart 2025 gel abi sen 23 ünde muayenesi var onu da yaptırayım, yaşlı başlı adamsın şimdi muayene istasyonlarında bekleme
    haddsizzz ekimin 19 unda getir koca oglanı bursaya bırak bana al köfte arabası corsayı üste de sana 1,5 yogurtlu bursa iskender sölim ye git ne diyunnn
    Konu 16EC813 tarafından (02-10-2024 Saat 09:07 ) değiştirilmiştir.
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12.10.2204 günceli bayadır bu kadar detaylı bir temizlik yapmamıştım. Yinelemiş olayım k2 nin ürünleri gerçekten güzel iş çıkarıyor letan ve satina iç aksam için başarılı ürünler.

Motor içinde de satina kullandım plasitk aksamlara gayet güzel oldu.

Garaj hala istediğim gibi değil, çok fazla malzeme vs var. Bir takım dolap çalışması yaptım ama kondüsyon olarak istediğim seviyede değil halen.

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline sağlık Kaan K2 güzeldir şu zamanda fp anlamında iyi ürünler...
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    28.10.2024 günceli olsun,

bol sisli ve keyifli bir 200 km lik yolculuk sonrası triger değişimi için RS grubundan arkadaşların yanına ulaştım.

Yolda da sis oldukça devam etti, cc ile 90-100 arası hızlarla devam ettim. Yol müthiş boştu ist da dün kimse kalmamış hem giderken hem dönerken trafik çilesi çekmemiş olmama ayrıca mutlu oldum.

Rs grubundan arkadaşlar da gelince ortam şenlendi hem arabayı yaptık hem bol bol güldük eğlendik.

Ortamda bi anda rs ler 5 oldu Yer gök RS nerdeyse. 205 GTİ kardeşiliğinden Emirhan da sağolsun atladı geldi sohbet ettik.
    Onun Austral ini inceledim, gerçekten çok güzel bir araç yapmış renault.

Bizim RS soğurken Aytu aga misafir bir RS in yazılım işini hallediyor. Adam all in one resmen remap var mekanik var sohbet gırgır şamata var
    Nerdeyse 2 senedir whatsap grubundan tanışıyoruz ama dün yüzyüze ilk defa tanıştık, aşırı eğlenceli bi adam. Karnımıza ağrılar girdi günün sonunda gülmekten.

Başına geleceklerden habersiz bekliyor yavru

Malzemeler açılsın sökülmelere başlansın,

Mekanik işler yapan kimseler bilir ki mutlaka can sıkıcı bir durum yaşanır. Bizi de es geçmedi bu durum.

Krank'ı sabitlemek için bloğun alt kısmında bir e soket cıvata var. Bu cıvatayı sökmek sente ayarı için hayati önem arz ediyor.

Daha önce bu cıvatayı birileri yarınlar yokmuş gibi sıkmış. Lokma ile sökülmeyince devreye kabakuvvet girdi, çekiç + keski ile söktük.

Tabi buna ulaşmak için emme manifoldunu da sökmek zorunda kaldık.

Cıvatanın son hali bu. Yerine metrik kafalı yeni bir cıvata taktık tertemiz oldu ve tabiki insan gibi sıktık.

İşi kendim yapmadığım için temizlik kısmını bu seferlik es geçitk, zaten baya alet edevat lazım + teknik bilgi de lazım beni 1 tık aşan bir işlemmiş.

Eski triger kayışımız, durum kötü değil çatlama vs yok. Sanayi işi "ustam bi 30 bin daha gider" esprileri eşliğinde kendisi ile vedalaştık.

Geçmiş triger değişiminde sıkma işini ciddi abartmışlar, kasnak somunları saplamalar ile birlikte çıktı.
    Diplerini güzelce loctite layıp yeniden torklayarak sıktık.

Egzantrik kasnaklarını kilitlemek için özel yapım aparat. Triger değişim öncesinde emme tarafında 2-3 derecelik bir kaçıklık vardı, aparat tam olarak oturmuyordu. Yeni triger ile aparat zorlanmadan girip çıkacak şekilde triger montajı tamamlandı. İnce detaylar ama hayati önem taşıyan detaylar bunlar.

triger kapakları ile şase kolu çok yakın, o dar alanda değişim yapmak gerçekten zor oldu.

Kulağı sökünce motor altına kriko vurarak sağa sola çektirip bir şekilde kayışı taktık.

V kayışı ve gergisini de değiştirmek istedim ama gergi parçası hatalı geldiği için değiştiremedik. Üzerinden çıkanın durumu da oldukça iyi olunca onunla devam ettik.

Tabiki olmazsa olmaz total glacelf auto supra turuncu antifiriz ve distile su ile de soğutma sistemini kurarak günü tamamladık.

Sonrasında artık can ciğer olduğumuz eski megane 3 ümü alan kardeşim Murat ile bi bahariye kdıköy turu yaptık ve dağıldık.

Gecenin sonuna doğru bir f10 nasibini alarak bizi eğlendirdi sağolsun. Yaklaşık 17 saatlik yorucu bir günün ardından kafamız rahat yastığa başımızı koyduk.
    Konu KÖROĞLU tarafından (29-10-2024 Saat 09:43 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi kasnakları acil değil.. Katil kasnak başa bela..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün triger işleri yapılırken 3. bobinin kablosu soket içindeki pinden kurtuldu.

Eve gelene kadar idare edece şekilde tutturduk, hatta belki uzun zaman sorun bile olmazdı böyle bıraksam ama içime sinmedi.

Hazır tatil günü boştayım hava da güzel atladım motora sanayi de 2-3 yere sora sora doğru adresi buldum.

Diğerleri beyaz yeni soket siyah olacak, çok mesele değil bence.

Bu soketler daha önce de revize görmüş, sanırım oem olanlarında sorun vardı.

Kablo boyu da biraz kısa kalmış. Manifoldu sökünce haliyle sağa sola çektik kablo demetlerini, yeşil kablo pinden kurtuldu.

Bu işlerde en güzel çözüm bence lehim + makaron. Lehimli makaronlarda var ama henüz ben denemedim.

Lehim sonrası, kopmyayacağına emin olacak kadar tüm çevresini lehimledim.

Sanayi işi şaşırtmayan montajlar bunlar. Dola ve bırak. Dolama kalitesi 1 tık iyi hakkını yemeyelim yapanın.

Sonra söke söke 1. silindir bobinine kadar geldim oradaki lehimsiz olan tüm kabloları lehimleyerek topladım.

Kablolar yarıklı spiral hortum içinden geçiyor, ben üzerine ekstra bez bant ile takviye yaptım.

Külbütör üzerindeki tesisat tutucuların hala araç üzerinde olması ayrı bir güzellik

Sonrasında külbütör den çıkıp emmeye giden Forge yazan bir boru vardı o takıldığı yere göre hafif boldu, gazladığımda külbütör üzerindeki borularda yağ buharı
    görüyordum.

Ona da 2 kelepe alıp sıktım, test edeceğim bakalım netice alabilecek miyim.
    Konu KÖROĞLU tarafından (30-10-2024 Saat 07:24 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün triger işleri yapılırken 3. bobinin kablosu soket içindeki pinden kurtuldu.

Gözlük ve cüzdan detayı önemli

Kablo eki yapmak ciddi bir iş esasen. Sanayide sallayan yok tabi ama. Özellikle uç uça eklemede dikkat etmek lazım. Sen her türlü lehim yapıp makaronluyorsun zaten. en temizi.

Şöyle bir video var. Uç uca eklemede iyi bir örnek ve çözüm. Tabi lehim ve makaron şart.

"...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ardicli2000;8799828]Gözlük ve cüzdan detayı önemli

Kablo eki yapmak ciddi bir iş esasen. Sanayide sallayan yok tabi ama. Özellikle uç uça eklemede dikkat etmek lazım. Sen her türlü lehim yapıp makaronluyorsun zaten. en temizi.

Şöyle bir video var. Uç uca eklemede iyi bir örnek ve çözüm. Tabi lehim ve makaron şart
    .

Gözlüğüm şekil hahaha. Anlık bi fotoydu RS grubuna attım. Öyle eklemişim

Ben de videonun girişindeki gibi önce tel tel hale getirdim iç içe geçirip pense ile döndürdüm.

Videodaki abi baya parmak kalınlığında kabloyu iç içe geçiriip telle sarıyor, foto da kablolar büyük görünüyor ama aslında baya ince (videoya göre) kabloda yapıyorum bu işi.

O yüzden üzerine tel sarma işi zor. Şunlardan almam lazım en güzeli.

JDM VTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah, yine çok güzel emek verilmiş.
    Bir noktaya takıldım, yazılım vs yapmıştınız, sente kaçık mıydı o zamanda? Ya da sentede ise, bu kadar kolay mı kaçıyor ayar? (Anlamak istediğim bu esasında)
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah, yine çok güzel emek verilmiş.
    Bir noktaya takıldım, yazılım vs yapmıştınız, sente kaçık mıydı o zamanda? Ya da sentede ise, bu kadar kolay mı kaçıyor ayar? (Anlamak istediğim bu esasında)

Yazılımı daha önce yapmıştım oldukça zaman geçti üzerinden.

Sente de kaçıklık yok aslında, yani aracın performansına etki edecek ,subap zamanlamasını etkileyecek bir kaçıklık yok.

Sente kolay kaçmaz zira egz. kasnakları 110 nm gibi (hemen hemen bijon kadar) bir torkla sıkılıyor.

Alttaki görselde söküldüğünde görünen durumu paylaştım. 2. görsel de sente aparatı var bu aparatı egzantriklerin çentiklerine geçirip kasnakları öyle sıkıyorsun.

Bu şekilde kaçık sente ile aracı toplamak imkansız hale geliyor. Bir de krank sabitleme pimi var o da görsel de mevcut.

Ha şunu net söyleyebilirim, bu 2 aparat olmadan o güçle egzantrik kasnağı sıkarken senteyi kaçırmamak mucize olur.

Bu aparatın benzerini custom imal etmişlerdi benim aracı yapanlar ve malzeme ısıl işlem görmüş sertleştirilmişti.

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunları yaparken acaba komşuların gene ne uğraşıyor bu deli diyorlarmıdır sence?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunları yaparken acaba komşuların gene ne uğraşıyor bu deli diyorlarmıdır sence?
    "deli" lakabını ben 20 li yaşların başında sokakta söküp takarken edinmiştim zaten

Geçen bir komşu (sanıyorum) geldi buraya kim bakıyor dedi, tamirhane sanmış, bir başkası beni galerici sanmış. Deli diyorlardır kesin daha fazlası bile olabilir söyleyemedikleri

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler