User Tag List

Sayfa 82/89 İlkİlk ... 32728081828384 ... SonSon
1676 sonuçtan 1.540 ile 1.558 arası

Konu: Otomobiller & DIY

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ellerinize sağlık, birden konu boyaya geçince şaşırdım. Çiçek gibi çıkacak büyük ihtimalle kolay gelsin. Çamurluk tampon boyamaya 15k verdim geçen hafta Arkadaşın boya hazırlığı kısmı güzel boyayıda iyi atarsa tam bir F/P ortaya çıkar. Özel değilse eğer iletişim bilgilerini paylaşabilir misin abi? Benim düşük maliyetli E30 için güzel bir tercih olur. STM32 çalışması çok güzel olmuş Benzer bir projeyi E30'lar için yurtdışında bir Türk yapıyor. Basit bir buton üstüne sıcaklık, voltaj, basınç detaylarını sıra ile gösteriyor. Universal paket bir sistem olursa talep çok olacaktır. Eline sağlık

BMW 3.16i E30 1990

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı anilatasy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ellerinize sağlık, birden konu boyaya geçince şaşırdım. Çiçek gibi çıkacak büyük ihtimalle kolay gelsin. Çamurluk tampon boyamaya 15k verdim geçen hafta Arkadaşın boya hazırlığı kısmı güzel boyayıda iyi atarsa tam bir F/P ortaya çıkar. Özel değilse eğer iletişim bilgilerini paylaşabilir misin abi? Benim düşük maliyetli E30 için güzel bir tercih olur. STM32 çalışması çok güzel olmuş Benzer bir projeyi E30'lar için yurtdışında bir Türk yapıyor. Basit bir buton üstüne sıcaklık, voltaj, basınç detaylarını sıra ile gösteriyor. Universal paket bir sistem olursa talep çok olacaktır. Eline sağlık
    Bilgileri vereyim ama önce benim işi tamamlasın bi, netleştireyim işi. Çevremde iş yaptırmak isteyen birkaç arkadaşım daha var. Önce bizim işi bitirsin görelim paylaşalım sonrasında referans olurum.

Stm32 ye hatalı 5v verince kart aramızdan ayrıldı Şimdi bunu delikli pertinaks üzerine taşıyacağım ilk prototipi bir yapayım test edip geliştireyim sonrasında duruma bakacağız.

Bu gün jantları boyadım, zemini güzel hazırlamışım ki boya harkulade oldu bence.

Sac jantlar tam 7 kilo, msw 85 ler 7.3 kilo ek bilgi olsun. Sac lar baya ağırmış.

Jantların renginden ve düşen boyadan oldukça memnun kaldım. Motip carat'ın 400 ml kutusu ile 3 tane 15 jant boyadım resmen şaka gibi. Renk: Parlak Beyaz.

Üzerine de daha önce kutuya bastırdığım parlak verniği attım. Netice bu şekilde oldu.

Arka kısımdaki iç trimleri ve ön kısımdaki vites panelini de boyadım. Mat siyah ve mat vernik attım, fotolar henüz vernik yaşken çekildiği için parlak görünüyor.

Solsaki boyanmış sağdaki boyanmamış.

Günü böyle tamamladık. Gelecek pazar arabayı alırsam sonrası party

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 haftadır yalandan postlar atıyorsun artık şiştik bak başka diziye başlayacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deniz. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 haftadır yalandan postlar atıyorsun artık şiştik bak başka diziye başlayacağım.
    Sezon finali yaptık, yazlık öğrenci dizileri çıkar şimdi onlarla idare et azıcık

Şaka bir yana 26 sı, bende bekliyorum havalar ısınınca o garaj ruhum geri geldi resmen. Soğuk havada hiç çekilmiyordu ama bitsin de boya işi garajda dalayım vts ye diye gün sayar oldum

Boya öncesi son fotolar

Vernik olarak duxone dx46 kullanıyoruz güzel bir parlaklığı varmış bakalım göreceğiz
    Konu KÖROĞLU tarafından (21-04-2026 Saat 12:56 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deniz. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Canlı canlı boya süreci aktarıyım size o zaman Fotolar taze, 10 dk önce geldi boyacıdan.

Sprinter usta online

Görsel geldikçe ekleyeceğim bu mesaja.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet bu fotolar yeni bir mesajı hak ediyor.

Sprinter usta güzel iş çıkardı, emeğine sağlık diyelim.Pazar günü teslim alacağım net yorumumu o zaman yapacağım.

Tampon bantları kaldı siyah yapılacak.. Maşallah diyelim bence güzel oldu.

Dogukankyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah Boncuğa
    𝕮𝖔𝖓𝖘𝖙𝖆𝖓𝖙 𝖈𝖍𝖎𝖑𝖑 𝖉𝖊𝖊𝖕 𝖎𝖓𝖘𝖎𝖉𝖊

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    efsane oldu gerçekten. gittikçe çıtayı yükseltiyorsun. eline emeğine sağlık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan abi kesene bereket, sabırsızlıkla son halini bekliyoruz

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah. En severek bindiğim otomobillerim mavi olmuştur. En özeli de kmhbr kodlu 2000 model bir vts'ydi. Konuyu keyifle takip ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet bu gün pazar ve arabayı alamadık Sprinter usta ile hafta içinden bu gün teslim için sözleşmiş olsak da, hatta büyük hevesle arkadaşlar istanbul dan kalkıp geldiler güya biz araba toplayacaktık. Hatta @fthdrn ile yolda izmit- sakarya arası sen kullanırsın 1 araba önde 1 araba arkada gideriz diye konuşurken mekana gelince bi baktık araba zımparalanmış boyacı zımpara yapıyor... Büyük hayal kırıklığı oldu, neyse Arda kardeşimin "vardır bir hayır" demesi üzerine sprinter ustaya sevgiler diyerek mekandan ayrıldık. Dostlarla güzel bir gün geçirdik.

@emrhn28 australi fabrika kondüsyonuna gelecek şekilde temizledi. Ben de @ilkerist (arabanın eski sahibi zaten) den aldığım farları zımparaladım pasta - cila yapıp üzerine de vernik atarak kenara kurumaay bıraktım.

Farlar üzerinde çok deforme ve solma yoktu ama mufaza edilme durumundan incik boncuk cizikler ve yılların yorgunluğu vardı, onları hallettim.

Far öncesi 2 foto pasta sonrası durum için gelsin.

Araç bana gelince cila yapmayı planlıyorum.

Far fotoları ile devam.

1000 1500 2000 zımpara üzerine pasta + cila + vernik uyguladım.

Aracı gelecek hafta sonu alabileceğim ancak. O zamana kadar durum bu.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    189 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Gördüğüm en kötü Saxo olma yolunda ilerliyor.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gördüğüm en kötü Saxo olma yolunda ilerliyor.
    Sizin saxoyu da görmek isterim
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    189 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin saxoyu da görmek isterim
    Nazar değmesin diye yazdığım yoruma çok zihnisinir bir alıntılama yaptığınız için teşekkür ediyorum.

Bizde saxo göremezsiniz.
    23" Fiat 500e LaPrima

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nazar değmesin diye yazdığım yoruma çok zihnisinir bir alıntılama yaptığınız için teşekkür ediyorum.

Bizde saxo göremezsiniz.
    Rica ederim efendim ne demek , nasip kısmet
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdilik son fotolar bunlar. sprinter usta pasta işini de hallettmiş. Farecla g3 ile yaptı pastayı.

Ben üzerine menzerna 3800 ile cila yapıp sonra seramik yapma niyetindeyim. Bu konuda bilgisi olanlar varsa yorum yazsın lütfen. Finish ped + menzerna 3800 + seramik = ok midir ?

Arka kapoları özellikle taktırmadım, bu pakolar normalde klips ile geçmeli. Ama ben bu klipslerin yerine paslanmaz cıvata ve somun kullanacağım.

Cıvataları epoxi ile pako nun üzerine yapıştıracağım sonra çamurluk içinde somun ile sıkacağım bu sayede kaportaya tam oturacak ve arası açık kalmayacak.

Boya ile ilgili yorumum geçen 45 günlük süreyi saymazsak boyacı arkadaş beklediğimden daha özenli iş yaptı. Özellikle ön tamponu komple kazıdı. Tamponu canlı gözle inceledim cidden iyi.

Aracın sağ tarafında 2 yerde verniği akıtmış bu kısmı zımpara ile düzelticem abi dedi, arabayı aldığımda bakacağım.

Onun haricinde özellikle söylememe rağmen fitillerde ve cam kenarlarında boyanan yerler var.

Verdiğim paraya göre aldığım hizmet fayda maliyet açısından benim için kabul edilebilir seviyede. Sadece zaman kısmı ve anlaştığımız günde aracı almaya gittiğimde yaşadığım sürpriz kötü oldu.

Bunlar haricinde söylediği ne varsa yaptı, özellikle vernik konusunda duxone olarak anlaşmıştık o şekilde vernikledi. 2x 3x ödeseydik bundan daha iyi bir boya olur muydu açıkçası çok sanmıyorum.

Bundan sonra mekanik elektrik direksiyon klima iç aksam ses sistemi gibi detaylar var. Ses sistemi için aracın bagajını yükseltip bir sistem yapmak istiyorum.

Mdf panelden bunu kendim çok kolayca imal edebilirim. Aracın bagajıyla zaten işim olmadığı için böyle bir şey görsel olarak güzel olacak diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaan abi dediğin gibi , verdiğin rakam ne bilmiyorum ama x2 bile versen gene bir sürü kusur , söylemene rağmen yapılan/yapılmayan işler olacak. Ne yazık ki kaporta boya işleri böyle Türkiyede üzülerek söylüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    189 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Boyadan sonra özellikle seramik veya ppf gibi ürünler için en az 2 ay beklemek gerekiyor. Boyanın içindeki gazları atması ve tam katılaşması için.
    23" Fiat 500e LaPrima

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GÖKTÜRK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaan abi dediğin gibi , verdiğin rakam ne bilmiyorum ama x2 bile versen gene bir sürü kusur , söylemene rağmen yapılan/yapılmayan işler olacak. Ne yazık ki kaporta boya işleri böyle Türkiyede üzülerek söylüyorum
    Fiyatına göre iyi diyorum çünkü 38k ya çıktı bu iş. Haliyle rakam bu kadar uygun olunca çok da ses etmiyor insan. Ha cidden 100 de verseydik yine benzeri olacaktı.

Bizim artımız şu oldu araba lego gibi, tampon ayna stop sökmek en fazla 15 dk.

Ben bir de gitmeden önce tamponu vs söküp cırtlamıştım sökmesi kolay olsun diye.

Bu arabanın boya malzeme maliyeti 15k değil bu arada. Boyası verniği bantı macunu, yani o parça boya 10 15k diyenlerin hepsi piyasada benzer ürünleri kullanıyorlar. Ki biz verniği bi tık pahalı olandan kullandık ona rağmen yani.

Arka pakonun 1 ini ben sökmüştüm diğerini boyacı söktü, o da iyi olsu aslında pako altı da boyandı. Pakoların altına dyson benzeri bir yapıştırıcı basmışlar onlardan dolayı yamuk yumuktu onu da %95 oranında düzeltmiş.
    @BARR baya iş var aracın uygulama yapılacak kıvama gelmesi rahat 2 ayı bulacak. Garaja geldiğinde tamponlar dahil söküp pütür + fan revizesi + fren revizesi + alt kısım pas arındırma çamurluk içi yalıyım vs derken uzunca süre bekleyecek.
    Konu KÖROĞLU tarafından (28-04-2026 Saat 09:35 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler