User Tag List

Sayfa 83/89 İlkİlk ... 33738182838485 ... SonSon
1676 sonuçtan 1.559 ile 1.577 arası

Konu: Otomobiller & DIY

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yap işlet devret de r53'ten devam edelim

Maşallah

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yap işlet devret de r53'ten devam edelim

Maşallah
    Bizim denklem genelde yap-işlet-devret-zarar et- yeni araba al onu da yap işlet devret zarar et şeklinde bu ara

Hak ettiği rakamı görürse ben mala köle olmam. Ama bizim çocuklar beni net pıçaklar bu sefer

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşaallah çok güzel gözüküyor. Canlısı tabi sen daha iyi görüyorsun. Yeniden hayırlı olsun diyelim.. 38bin kaporta boya gerçekten güzel rakam. Al7nan msw'ler yakışmayacak bence abi. Araba OZ veya Speedline diye bağırıyor ya da OEM olan veya mk2.
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyadan sonra özellikle seramik veya ppf gibi ürünler için en az 2 ay beklemek gerekiyor. Boyanın içindeki gazları atması ve tam katılaşması için.
    gazları atamazsa ne oluyor karnı mı şişer

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşaallah çok güzel gözüküyor. Canlısı tabi sen daha iyi görüyorsun. Yeniden hayırlı olsun diyelim.. 38bin kaporta boya gerçekten güzel rakam. Al7nan msw'ler yakışmayacak bence abi. Araba OZ veya Speedline diye bağırıyor ya da OEM olan veya mk2.
    MSW leri takmıyorum, onları ilana koydum satılırsa oradan gelen ile başka bir iş yapacağım.

Aracın üzerine beyaza boyadığım teneke jantları takacağım.

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maasallah abi güzel olmus bence ilmek ilmek isliyorsun

Fiyat bencede harika

Honda forza motorla düstüm gecen gün bi cok yeri cizildi kirilan tirnaklar var

Her parcasini kendim söktüm dagittim plastik tamirleri + boya 20 lirayi gectide ben 20 verdim

Sökme toplamada benden normalde onada 6-7 lira istediler minimum
    - Bize Her Yer TRABZON

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    241 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mswlerden kurtardım arabayı

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi speedline
    Toyota Fleet Expert

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maasallah abi güzel olmus bence ilmek ilmek isliyorsun

Fiyat bencede harika

Honda forza motorla düstüm gecen gün bi cok yeri cizildi kirilan tirnaklar var

Her parcasini kendim söktüm dagittim plastik tamirleri + boya 20 lirayi gectide ben 20 verdim

Sökme toplamada benden normalde onada 6-7 lira istediler minimum
    Dışarıda iş yaptırmak gerçekten akıl sağlığını bozacak cinsten rakamlara ulaşabiliyor bazen, kendimiz yapabildiğimiz kadar yapıyoruz işte. Eline sağlık senin de.

İşi yapıp o rakamları isteyen de haklı, o da başka bir hizmeti pahalı alıyor. Kendi kuyruğunu yiyen yılan gibi bi denklem.

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mswlerden kurtardım arabayı
    Bıhtıh yaaaaa MSW lar dekor, üzerine cam kestirip garajda parti yapıcaz onlarla

Alıntı MertSerhanÖ. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi speedline
    Bizim bi Arda mız var kafamı bipti abi speedline abi bak bursada var ben alıp gelcem abi şöyle abi beyaz diye diye diye

teneke jant aldırdı beyaza boyattı. Şimdi speedline presinde, onu da alırsam total maliyet 500+ a doğru gidiyor mental olarak hazır değilim.

2-3 ay sonra bu rakam hazmettiğimde speedline jantlara bakıcaz şuan tasnif dışı speedline lar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Mayıs itibariyle artık VTS garajın önünde sökülmeye hazır.

Sabah 9 da arabayı alacağım yerde oldum. Sprinter usta uyuya kaldığı için biraz bekledik, hafif kulak çınlatmalar eşliğinde arabayı üstünkörü toplayıp yola çıktık.

Araba bana 35 km mesafede boyandığı için ofisten bi kardeşimle gittik c4 & vts geri döndük.

Ufak tefek kusurlar var mesela arka bagaj açma butonunu da boyamış maviye tampon içi ızgarayı boyamamış siyaha. Panjurların içini siyaha boyamamış falan.

Kaputta da şu parfüm hadisesinden dolayı olan nokta şeklinde durum oluşmuş. Ben çok takılmıyorum ama olmasa iyiydi. Neyse bundan sonra artık garajda vakit buldukça beni eğlendirecek.

3 vakte yola çıkarırız ama 3 hafta mı desem 3 ay mı desem bilemedim, zira bu ara fantastik durumlar yaşıyorum zamanla göreceğiz.

Fotolar...

Şuraya da bir geliştirme yapıyorum ondan bahsedeyim. Bu pakoların altında klipslerin geçtiği metal parçalar var. O parçalar pakoya sabitlenmiş durumda. Yıllar yıllar içinde bu parçalar düşünce hızlı ve etkili çözüm olan dayson ı dayayıp geçiyor ustalar Neyseki biz mininum daysonlanmış bir araç almışız.

Şimdi ben bu pako içindeki metalleri ( 2 ya da 3 tane eksik) epoksi ile pako üzerine yapıştırmıştım, araç gelince klips alıp toplayacaktım. Aklıma şu geldi ben bunları klips ile takmak yerine bu klipslerin geçtiği yerler havşa başlı cıvata koyayım, altını sıcak silikon etrafını da dayson döneyim, hem sağlam hem de esnek olsun.

Gittim cıvataları paslanmaz olarak aldım, somunları da altı tırtıklı olandan aldım ki titreşimden ötürü salmasın, ha ben zaten cıvata sabitleyici ile takacağım için bu ihtimal minimum olacak.

yarın ufaktan başlarız bu pako işine, uydurabilirsem eğer fotoları paylaşırım.

hızlıca topladım dedim ya, panjur çamurluk ön kuşağına değerek çizmesin diye geçici bantladım. Gülen yüz panjur + mercekli far ve panjur ızgarasına minimal bir köroğlu dokunuşu ile sarı folyo kapladığım sis farlarını da takınca umuyorum ki güzel bir şey çıkacak ortaya.

Şimdilik bu kadar..

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah maşallah kesene bereket, ne güzel de topluyorsun ��

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaan abi gözün aydın kavuşmuşsunuz. İnşallah yaza bomba gibi girecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah maşallah kesene bereket, ne güzel de topluyorsun ��
    Burada hurdalar ile uğraşıyoruz, al bir güzel araba da kıbrısa gelince binelim

Alıntı GÖKTÜRK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaan abi gözün aydın kavuşmuşsunuz. İnşallah yaza bomba gibi girecek
    Yaz var kış var artık hangi mevsimde çıkarız yollara bilemedim.

Tam moda giriyorum bir şey çıkıyor. Dün arabaya indiğimde arka sağ yolcu tarafında su biriktiğini gördüm, hadi bunun için roof'un camını sökeyim fitilin altını temizleyip oraya bir bakım yapayım dedim ama hava müsade etmedi, o yüzden aşağıdaki işleri yapabildim.

Herkesin bildiği üzere bu arabanın arka dodikleri geçme ve genel olarak bu dodiklerin iç kısmında dodiğe sabit olan metal parçalar koptuğu için ustalar klipsi arabaya takar ve klips üzerine yapıştırıcıyı basıp bantlar böyle olunca da saçma sapan bir iş olur. Bizim + mız bu metal parçaların çoğunun yerinde olması. Olmayanlar için ise çözümümüz var.

Ben bu duruma nasıl bir çözüm ürettim onu anlatayım belki birine faydası olur.

Bu klips geçen demirlere m6 havşa başlı cıvata tam geçiyor ve dodikteki metalden çıkmıyor.

Bahsettiğim metaller.

m6 cıvataları doğru açı ile bu metalin içine geçirip sıcak silikon ile etrafını doldurdum. Cıvatayı metale değecek şekilde tutarken sililon sıktım.

Neden sıcak silikon diyenler olursa bu cıvatalar tatlı sıkı olacağı için ve gerdirdiğimde yük metal plakalara bineceği için sıcak silion sadece sabitleme amaçlı en hızlı çözüm oldu.

Yeni boyandığı için parçalar çizilmesin diye etrafına da patpat poşet döndüm bantladım.

Gairp şekilde her pako da 1 tane orj cıvatalı sabitleme parçası var.

İlk pako da kayıp metal olan yerlere önce sıcak silikon ile cıvatayı sabitledim ve araçta prova yaptım, cıvata delikten geçince etrafını epoxy macun ile doldurdum.

Asıl zor kısım burası oldu, arka sol çamurluk dodiği bu. Bunun metal parçalarında eksik çok.

Önce sıcak silikon ile cıvataları sabitledim, metal parçaların geçtiği çentikleri ortalamak kafi bu iş için.

Sonra araçta denedim ve açıları doğru tutturmuşum. Ama asıl mesele bunları sabitemek. Epoxy açıdan dolayı akacaktı aklıma eski bir hortumdan halka yapmak ve halka içini epoxy (404 çift karışım çok iyi) doldurmak geldi. Netice aşağıda,

hortumdan kestiğim halkaları da güzelce sıcak silikon ile sabitledim.

Cıvataların sadece kafa kısmına sıcak silikon sürüip sabitlediğim için hortum içine döktüğüm epoxy zemin ile cıvatayı bağlayacak + olarak hortum ile cıvatayı bağlayacak.

Çift taraflı bir sağlamlık öngörüyorum. Bu kadar uğraş bize ne sağlayacak ? İstediğimde sökebileceğmiz dodikler ve çamurluğa tam oturup boşluk bırakmayan dodiklerimiz olacak.

Ek bir bilgi olsun epoxy yi doldurdukan sonra sıcak hava tabancası ile üzerinden geçince kıvamı azalıyor ve daha akışkan oluyor.

Bu da kulakları çınlayasıca bir arkadaşın ustalık eseri, biz bu kadar iyi yapamıyoruz malesef

Bu da cıvataların çamurluk içinden görünüşü.

Çamurluk üzeri deneme,

Sprinter ustamız bagaj açma butonunu da boyamıştı,

Ben tekrar siyaha boyadım.

Aynaları boyamadığı için onlar soluk kaldı, bu da güzel bir görüntü olmayacak. Hazır üzerinde sürtme vs izleri de varken dedim zımpara yapayım astar atayım.

Bu arada aynaları denedim elektrik verince çalışıyor, ama ayar kolundan aynaları çalıştıramıyorum ona da bir bakacağım.

Bu da taaa uzak ülkelerden gelen bir hediye

Devam edecek.
    Konu KÖROĞLU tarafından (04-05-2026 Saat 07:39 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi usta hadi nefesimizi tuttuk bekliyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deniz. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hadi usta hadi nefesimizi tuttuk bekliyoruz
    İş çok iş çok Şimdi gösterge arkasından yağ ve su sıcaklığı + yakıt göstergesi pinlerinden arduino ile veri almaya çalışıyorum.

K-line hattından (obd üzerinden) veri alamadım uğraştım 2 gün ama nafile. Çarşamba dan sonra havalar düzeliyor gibi bu hafta sonu baya yol kat ederim arabayla.

Geçen gün yaptığım cıvata sabitleme işini test ettim oldukça güç uygulayarak çektim ve sadece 1 tane cıvata koptu, kalanlar müthiş sağlam olmuş.

Zaten bu kadar yükü binmesi imkansız o bölgelere yani gayet sağlıklı oldu bu epoxy işi.
    Konu KÖROĞLU tarafından (05-05-2026 Saat 11:09 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pinlere gelen voltajı ölç muhtemelen sinyalleri 5v ile çalışıyor. Eğer öyleyse 5v max 0v min ile arduino yazarsın tek bilinmeyen şamandıra ucu olur diğerleri motor çalıştıkça ısınacağından voltaj artacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deniz. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pinlere gelen voltajı ölç muhtemelen sinyalleri 5v ile çalışıyor. Eğer öyleyse 5v max 0v min ile arduino yazarsın tek bilinmeyen şamandıra ucu olur diğerleri motor çalıştıkça ısınacağından voltaj artacak.
    3 veri yetecek bana. Oil TEMP ect ve oil pressure.

Sensör ok ama araç üzeri bağlantıyı hazırlamadım daha. Hafta sonu bu işi bitirmiş olurum gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline sağlık. Yine güzel işler yapıyorsun. Keyifle takip ediyoruz.

Bu kırık plastik konusuna hafifçe değinmek istiyorum. Şahsen ben bu işi ticari yapıyor olsam gördüğünüz şekilde çözüm yapar geçerim. Senin gibi uğraşmak ancak butik tamirle mümkün. Bunun maliyetini de ülkemizde kabul edecek adam yok. Kabul edecekler zaten bir şekilde kendi yapıyor.

Servislerin bu tür parçaları doğrudan değiştirmelerinin sebebi bu. Tampon ayağı kırıldı. Hop yenisi gelsin. E yapıştırıver. Olmaz. Sonra kızıyoruz. Ama sonra yapıştırana da kızıyoruz....
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eline sağlık. Yine güzel işler yapıyorsun. Keyifle takip ediyoruz.

Bu kırık plastik konusuna hafifçe değinmek istiyorum. Şahsen ben bu işi ticari yapıyor olsam gördüğünüz şekilde çözüm yapar geçerim. Senin gibi uğraşmak ancak butik tamirle mümkün. Bunun maliyetini de ülkemizde kabul edecek adam yok. Kabul edecekler zaten bir şekilde kendi yapıyor.

Servislerin bu tür parçaları doğrudan değiştirmelerinin sebebi bu. Tampon ayağı kırıldı. Hop yenisi gelsin. E yapıştırıver. Olmaz. Sonra kızıyoruz. Ama sonra yapıştırana da kızıyoruz....

Şimdi bu ürünlerin rapid olanları da var.. Geçmişte bu kadar çeşit ürün varmıydı bilmem ama şuan 8 10 dk da kürleşen çift karışımlar var.

Benim yöntem uzun sürede kürleşen ama daha iyi tutunan yöntem. Sanayi de bunun için 1 gün araba yatırmaz usta. Haklı da orası ticarethane.

Fakat gelişime biraz açık olup araştırsalar işler kolaylaşacak. Ben multimetresi olmayan elektrikçi gördüm.

Kaç kere kullanacağım bilmem ama sadece vts e fan monte ederken oem ve aksiyel fan ların çektiği akımı görmek için pens ampermetre aldım.

Ekipmana yatırım yapmak lazım biraz.. Çok geleneksel ilerliyor sanayi işleri.

Ekipmana yatırım yapıp kullananlar ise 3 işten o ekipman parasını çıkarma peşinde

Sanayi çözülmez bi denklem.. Yapabildiğimiz kadar kendimiz devam kısacası.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler