Kendisini ilk gördüğümde 2005 yılıydı. Aynı otomobilin 15 yıl önce 2. fotoda paylaştığım normal versiyonuna sahip olduğum için uzun zaman hayallerini kurduğum bir otomobildi.
30 yaş üstü Techturkey’de olanlar bilir. Sosyal medyanın yaygın olmadığı yıllarda yarış videolarını izlerdik. Motor ve karoseri olarak bir çok kombin mevcut Mugen, Full Oem, Carbon Body seçenekler olsa da 20 yaşına gelmiş bu delikanlıyı dıştan orijinal muhafaza etmenin doğru olduğunu düşündüm. Günlük bineceğiniz bir otomobiliniz varsa Type-R mutlaka deneyimleriniz arasında olmalı.
Günümüzde küçük hacimli turbo otomobillerle çok daha yüksek güçler alınsa dahi üniversitelere ders konusu olan K20 motoru, telli gaz kelebeği tepkisiyle, kendine özgün konumlandırılmış manuel vitesiyle, az elektronik çok mekanik sürüş hissi, emiş ve egzoz sesiyle EP3 Type-R çok özel bir otomobil.
Gri renk olmasını özellikle istedim. Rahmetli annemle bindiğimiz güzel anılarımız olan son otomobil gri vtec2’ydi. 35 yaşımda tekrar almak nasip oldu. Araç TR’ye ilk giriş yapan 2001 model VA TypeR olarak bilinen TypeR.
Boyası, farları, stopları, tamponları, kapı fitilleri, vites topuzu gibi kullanıma bağlı eskiyecek parçaları yenilenmiş durumda motor ve şanzuman güzel. Bana sadece motor içi ve alt tarafında düzenlemeler kaldı ekleme yaptıkça konuda paylaşırım. Planım her yeri sökülmüş sadece Rolling yapan bir otomobilden ziyade viraja güzel giren çıkan, çok gürültü çıkarmayan bütün klips, cıvata ve trimleri yerinde olan bir otomobil yapmak. Aslında Instagramda telefondan dolayı güncelleme yapmak daha kolay olsa da techturkey’in manevi değeri bizim nesilde büyük
Ekstralarımız;
HALTECH Platinium Pro Ecu
AEM AFR Gösterge 4.9
SUPERTECH 11.5 Piston
SUPERTECH Yay Şapka
JDM Eksantrik
MISHIMOTO Radyatör
K-TUNED TPS Sensörü
K-TUNED Benzin Rayı
K-TUNED Gaz Teli
K-TUNED Krank Filtresi
ISKENDER 76 Hava Filtre Boru
HKS 102 MM Hava Filtresi
ISKENDER Toda Headers
FİDEX 76 Ara Boru
VAREX 76 HKS Tip Orijinal
SKUNK2 Pro Emme Manifoldu
KW V2 Coilover
BEAKS Arka Taşıyıcı
SKUNK2 Arka Kollar
MICHELIN PS4 Lastik 2021
EBC Fren Diskleri
EBC Yellow Stuff Balatalar
EBC Fren Hortumları
ANDROID Double Teyp
HERTZ 4 Kanal Amfi
HERTZ Ön Arka Mid Takımı
BOSE Stepne içi Subwoofer
Camlarımız temizlendi, su kaydırıcı yapıldı. Yeni takılmış olan far ve stoplarımız PPF kaplandı.
Buda Eski Hondam forumda konusu hala duruyor![]()
Honda Civic VtecII
![]()